Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) Piotr,pomysł bardzo fajny. Czy jakość filmiku to u Ciebie czy u mnie, Pytam bo tej tylnej rolki pod kilem nie za bardzo widzę. Przydatna rzecz i pewnie coś takiego warto sobie zrobić aby się niepotrzebnie szarpać.U mnie, ciemno , tam jest bloczek linowy , taki Edytowane 3 Marca 2019 przez Pietruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 U mnie, ciemno , tam jest bloczek budowlany , taki Dzięki . Nawet mam gdzieś w garażu takie same. Gdybyś nad wodą w czasie wodowania miał chwilę na nagranie drugiej edycji to byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Dzięki :ok: Gdybyś nad wodą w czasie wodowania miał chwilę na nagranie drugiej edycji to byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Dzięki :ok: Gdybyś nad wodą w czasie wodowania miał chwilę na nagranie drugiej edycji to byłbym wdzięczny A to aż w maju przewiduje wodowanie i może wtedy nagram jak będę miał jakiegoś kamerzystę . Mogę zapewnić że działa, na jesieni korzystałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Jako że miałem trochę problemów z wodowaniem łodzi zwłaszcza na płytkich miejscówkach i samemu to zamontowałem ściągarkę.Cudo to jakieś nie jest, ale tanie, skuteczne i bez wysiłkowo woduję się. Tylko unikać trzeba stalowej liny, gdyż rysuje dno łodzi. https://www.youtube.com/watch?v=ollIbYFT8JoBył gdzieś filmik jak jeden koleś miał coś takiego zamontowanego i ściągal tym łódź do wodyCiekawe jak Tobie się to sprawdzi. Nagraj filmik z rzeczywistego użycia Sent from my SM-G965F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Pisałem wyżej.Działa bo korzystałem, nie ma szampania, popychania czy wysiłku. Całkowicie się ściągnąć nie da to oczywiste, ale prawie połowa do dwóch trzecich łodzi schodzi. W zasadzie do momentu kiedy spalina przeciażyła i rufa oparła się o dno. Wtedy odejechałem powoli autem i łódź na wodzie przypięta do linki ściągarki, więc nie odpłyneła Jak się jest samemu to się patent sprawdził mi. Jestem zadowolony i się dzielę pomysłem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Płozy wyjechały a wjechały rolki. Jeszcze jedna rozbiórka ,do ocynku i składanie, łódka jeździ jak po szynach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Fajny patent jak długie są te płozy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 120 cm takie jak podpory które wyjechały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Płozy wyjechały a wjechały rolki. Jeszcze jedna rozbiórka ,do ocynku i składanie, łódka jeździ jak po szynach.Super to zrobione. Sam majstrowales ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Jak zawsze, mam dostęp do warsztatu kolegi i nie stwarza problemu jak chcę coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Jak zawsze, mam dostęp do warsztatu kolegi i nie stwarza problemu jak chcę coś zrobić.Musze komus zlecic, bo to napewno mocno ulatwi wodowanie lodzi - a paten swietny. Jaki jest wymiar tego ceownika ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Szczerze to nie pamiętam , leżał na regale i przypasował na szerokość. Jutro zmierzę jak będziesz potrzebował bardziej szczegółowych fotek to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Szczerze to nie pamiętam , leżał na regale i przypasował na szerokość. Jutro zmierzę jak będziesz potrzebował bardziej szczegółowych fotek to daj znać.Jesli mozesz to poprosze o dokladniejsze zdjecia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Wrzuć na ogólny też bym chętnie zerknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Jutro postaram się ogarnąć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Kol mam pytanie ,wcześniej miałem małą łódkę wiozłem ją na dachu ,w tym toku kupiłem łódkę 3.20 100 kg wagi więc musi być przyczepka i tu ,,PROBLEM " w Wiadomościach Wędkarskich jest artykuł ,gdzie można wodować łódkę jest tam napisane , że od pierwszego stycznia 2018 zabrania się wodować łodzie gdzie nie ma slipów odsyłam do WW . Czy ktoś miał już z tym problem , brak kasy przełoży się na mandaty wędkarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Obiecane zdjęcia jak jeszcze będą jakieś potrzebne to jutro ostatnia szansa. Ceownik zimno gięty 2 x 120 cm ,rolki do przyczep podłodziowych 12 sztuk ,śruba 14 x 120 12 sztuk nakrętki samohamowne 14 x 12 sztuk i trochę zwykłych podkładek 14 . Dodatkowo kawałek płaskownika dospawanego z boków ceownika i 12 tulejek dystansowych zrobionych z rurki. Rolka z jednej strony jest wklęsła i w tym miejscu jest na osi tulejka. Żadne prawa nie są zastrzeżone można kopiować i rozpowszechniać. Edytowane 28 Marca 2019 przez Paweł J 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ciavez Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Elegancki patent, brawo za pomysłowość i wykonanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Po montażu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Super Paweł. Dzieki za zdjęciaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 28 Marca 2019 przez kruz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Kol mam pytanie ,wcześniej miałem małą łódkę wiozłem ją na dachu ,w tym toku kupiłem łódkę 3.20 100 kg wagi więc musi być przyczepka i tu ,,PROBLEM " w Wiadomościach Wędkarskich jest artykuł ,gdzie można wodować łódkę jest tam napisane , że od pierwszego stycznia 2018 zabrania się wodować łodzie gdzie nie ma slipów odsyłam do WW . Czy ktoś miał już z tym problem , brak kasy przełoży się na mandaty wędkarzy .To jest nowe prawo wodne od 1.1.2018. tak samo musisz mieć pozwolenie wodno prawne aby pływać łódką po wodzie o ile nie jest drogą wodną. Co do wodowania można zawsze użyć dźwigu. Kwestia egzekwowania przepisów to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 A nie ma tam mowy o ilości KM powyżej których, chyba 15, trzeba mieć pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) A nie ma tam mowy o ilości KM powyżej których, chyba 15, trzeba mieć pozwolenie?Od 13,5KM (10kW) trzeba mieć patent, a pozwolenie wodno prawne tak samo Edytowane 28 Marca 2019 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Już doczytałem. Pozwolenie jak i patent powyżej 10 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi