Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Piotr,pomysł bardzo fajny. Czy jakość filmiku to u Ciebie czy u mnie, Pytam bo tej tylnej rolki pod kilem nie za bardzo widzę. 

Przydatna rzecz i pewnie coś takiego warto sobie zrobić aby się niepotrzebnie szarpać.

U mnie, ciemno , tam jest bloczek linowy , taki pol_pl_BLOCZEK-DO-LINY-50mm-24715_2.jpg

Edytowane przez Pietruk
  • Like 1

• 0

Dzięki :ok: Gdybyś nad wodą w czasie wodowania miał chwilę na nagranie drugiej edycji to byłbym wdzięczny  :)

A to aż w maju przewiduje wodowanie i może wtedy nagram jak będę miał jakiegoś kamerzystę :) . 

Mogę zapewnić że działa, na jesieni korzystałem.

• Like 1

• 0

Jako że miałem trochę problemów z wodowaniem łodzi zwłaszcza na płytkich miejscówkach i samemu to zamontowałem ściągarkę.

Cudo to jakieś nie jest, ale tanie, skuteczne i bez wysiłkowo woduję się. Tylko unikać trzeba stalowej liny, gdyż rysuje dno łodzi.

https://www.youtube.com/watch?v=ollIbYFT8Jo

Był gdzieś filmik jak jeden koleś miał coś takiego zamontowanego i ściągal tym łódź do wody

Ciekawe jak Tobie się to sprawdzi. Nagraj filmik z rzeczywistego użycia

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

• 0

Pisałem wyżej.

Działa bo korzystałem, nie ma szampania, popychania czy wysiłku.

Całkowicie się ściągnąć nie da to oczywiste, ale prawie połowa do dwóch trzecich łodzi schodzi. W zasadzie do momentu kiedy spalina przeciażyła i rufa oparła się o dno. Wtedy odejechałem powoli autem i łódź na wodzie przypięta do linki ściągarki, więc nie odpłyneła

Jak się jest samemu to się patent sprawdził mi. Jestem zadowolony i się dzielę pomysłem.

• Like 4

• 0

Szczerze to nie pamiętam , leżał na regale i przypasował na szerokość. Jutro zmierzę jak będziesz potrzebował bardziej szczegółowych fotek to daj znać.

Jesli mozesz to poprosze o dokladniejsze zdjecia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Kol mam pytanie ,wcześniej miałem małą łódkę wiozłem ją na dachu ,w tym toku kupiłem łódkę 3.20 100 kg wagi więc musi być przyczepka i tu ,,PROBLEM " w Wiadomościach Wędkarskich jest artykuł ,gdzie można wodować łódkę jest tam napisane , że od pierwszego stycznia 2018 zabrania się  wodować łodzie gdzie nie ma slipów odsyłam do WW . Czy ktoś  miał już z tym problem  , brak kasy przełoży się na mandaty wędkarzy .

• 0

Obiecane zdjęcia jak jeszcze będą jakieś potrzebne to jutro ostatnia szansa. Ceownik zimno gięty 2 x 120 cm ,rolki do przyczep podłodziowych 12 sztuk ,śruba 14 x 120 12 sztuk nakrętki samohamowne 14 x 12 sztuk i trochę zwykłych podkładek 14 . Dodatkowo kawałek płaskownika dospawanego z boków ceownika i 12 tulejek dystansowych zrobionych z rurki. Rolka z jednej strony jest wklęsła i w tym miejscu jest na osi tulejka.

Żadne prawa nie są zastrzeżone można kopiować i rozpowszechniać.

post-46503-0-12690700-1553793166_thumb.jpg

post-46503-0-09033400-1553793174_thumb.jpg

post-46503-0-59183000-1553793181_thumb.jpg

post-46503-0-79816300-1553793188_thumb.jpg

post-46503-0-18820500-1553793196_thumb.jpg

post-46503-0-95582700-1553793203_thumb.jpg

post-46503-0-38473600-1553793211_thumb.jpg

post-46503-0-80534800-1553793219_thumb.jpg

Edytowane przez Paweł J
  • Like 3

• 0

Kol mam pytanie ,wcześniej miałem małą łódkę wiozłem ją na dachu ,w tym toku kupiłem łódkę 3.20 100 kg wagi więc musi być przyczepka i tu ,,PROBLEM " w Wiadomościach Wędkarskich jest artykuł ,gdzie można wodować łódkę jest tam napisane , że od pierwszego stycznia 2018 zabrania się wodować łodzie gdzie nie ma slipów odsyłam do WW . Czy ktoś miał już z tym problem , brak kasy przełoży się na mandaty wędkarzy .

To jest nowe prawo wodne od 1.1.2018. tak samo musisz mieć pozwolenie wodno prawne aby pływać łódką po wodzie o ile nie jest drogą wodną. Co do wodowania można zawsze użyć dźwigu. Kwestia egzekwowania przepisów to inna sprawa.