Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Już doczytałem. Pozwolenie jak i patent powyżej 10 kW.Fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Łódka zarejestrowana na silnik elektryczny jak i na 6 KM patentu mieć nie muszę , ale tu gdzie pływam na jez. nie ma slipów , dla tego moje pytanie czy ktoś słyszał żeby jakieś służby się czepiały o wodowanie nie legalne . Prawo weszło przepis martwy a my po staremu wodujemy gdzie nam wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Panowie, jakiś czas temu pisaliśmy o uchwycie na koło zapasowe, które może posłużyć jako koło manewrowe np do wodowania na plaży, gdzie wprowadza się samą przyczepę do wody a potem na lince się ją wyciąga. Tak jak wspominałem, zrobiłem sobie takie ustrojstwo. Oto zdjęcia z montażu wstępnego. Będę to jeszcze konserwował. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Powiedz proszę, gdzie kupiłeś tę przetyczke na sprężynie i czy będziesz likwidował koło podporowe. Mam podobne koło od taczki, piankowe i zastanawiam się nad jego wykorzystaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Powiedz proszę, gdzie kupiłeś tę przetyczke na sprężynie i czy będziesz likwidował koło podporowe. Mam podobne koło od taczki, piankowe i zastanawiam się nad jego wykorzystaniem.Ten element nazywany jest: skobel, zasuwa itd. Ten akurat jest dedykowany do pojazdów ciężarowych i nazywa się „RYGIEL skobel BURTY najazdu ZABEZPIECZENIE zamek” - jak wpiszesz to na alledrogo to Ci wyskoczy. Koszt lekko powyżej 11 zł plus wysyłka. Co do koła manewrowego.Ostatecznie koło zapasowe będzie jednak z drugiej strony dyszla (odwrotnie jak na zdjęciu wyżej).Koło manewrowe zostaje bo jest niezbędne właśnie przy manewrowaniu. Poza tym jak podniesiesz wyżej dyszel na kole manewrowym to sprawniej się opuszcza koło zapasowe. Dzisiaj testowałem i jestem więcej niż zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Dzięki za info. To też zostawię sobie koło podporowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadiusz1985 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 WITAM.Zakupiłem łódkę river fox z przyczepą.Podczas podłączenia wózka do auta i przykładowo włączenia kierunku lewego prawy delikatnie świeci.Prosze O wskazówki co z tym zrobić.Auto to vw passat b6 2010r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 jerkbait.pl-przyczepa-do-łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zybi81 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Prawdopodobnie nie masz masy. Zaznaczam prawdopodobnie. Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez Zybi81 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszek91 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 99% będzie słaba masa jak kolega wyżej zauważył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Przyczyn może być kilka, na początek to -masa do sprawdzenia j.w- niektóre moduły/ instalacje haków holowniczych nie "czytają" świateł led i pojawia się problem ( bardzo mały pobór prądu przez ledy . np. św ,stop to żarówka 21 w a led np. 3 w. Masę sprawdź po stronie przyczepy jak i również po stronie auta . Jak masz lub kolega ma sprawną przyczepę to podpięcie jej do Twojego auta coś tam podpowie jak dalej działać.Chyba ,że masz tester gniazda haka i wtyczki przyczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Witam!Czy posiada ktoś przyczepke z plozami z Chojnic tam gdzie produkują alfę 390 i 395.Będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) Chodzi o taką przyczepke. Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez TomekTomek11112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Więc tak, dziś udało mi się zamknąć procedurę rejestracji przyczepy LEKKIEJ sprowadzonej z US a należy pamiętać że w nie każdym stanie przyczepa jest rejestrowana. Nie było to łatweNajpierw należy się udać po numery tymczasowe (przy ciężarowej nie trzeba - można pojechać na lawecie)następnie do "właściwego" diagnosty, zrobić badanie dodatkowe z wpisem parametrów (pilnować aby wszystko było wpisane)potem z dokumentami, lepiej zrobić tłumaczenie jednej zbędnej strony więcej niż później się denerwować, najlepiej mieć umowę dwujęzyczną (odchodzą koszty tłumaczenia)i mamy blachę!Na początku pisałem lekkiej - ma to znaczenie bo w US miała dmc 2200lb i była bez hamulców. Zestaw fizycznie waży 700kg i lepiej mieć zarejestrowany jako lekka niż dorabiać najazd i zmieniać oś o prawie jazdy nie wspomnę.trochę więcej biegania ale spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yankis Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 A czy to dobry dział? Może mod by to przeniósł we właściwe miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Słaba masa na 100%, jeszcze sprawdź jesli masz w aucie instalację na 13 pin i używasz przejściówki na 7 pin to czy aby wtyczka od przyczepy jest cała i zdrowa (rdza konektorowa) i czy nie jest złożona „do góry nogami”. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -Power- Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Czyli obecnie ma 50 kg ładowności? Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zestaw fizycznie waży 700kg i lepiej mieć zarejestrowany jako lekka niż dorabiać najazd i zmieniać oś o prawie jazdy nie wspomnę. Zestaw, więc chyba chodzi o przyczepę z łodzią.Też mam amerykańca, oryginalnie 2400lb, zarejestrowana jako lekka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Zestaw fizycznie waży 700kg i lepiej mieć zarejestrowany jako lekka niż dorabiać najazd i zmieniać oś o prawie jazdy nie wspomnę.trochę więcej biegania ale spokój...Ciekawe, czy jak władujesz tam trochę sprzętu wędkarskiego, dołożysz jakiś akumulator, silnik dziobowy albo wyciągarkę, czy dalej będzie poniżej DMC...Po drugie, nie trzeba robić żadnych uprawnień, aby ciągać przyczepę ciężarową. Wszystko zależy od sumy DMC przyczepy i samochodu. Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Ja wiem na co sobie mogę pozwolić, napisałem jak taki import przebiega.Mało użytkowników wie że od zestawu powyżej 3,5 tony ma mieć Viatol, a powyżej 3500 kg(do 4250kg ) prawo jazdy B96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) Jeśli auto jest do 3,5t a przyczepa jest lekka i nie przekracza się 4,250t wystarczy prawo jazdy kat B bez B96 Poniżej tekst przepisuArt. 61. Prawo jazdy stwierdza posiadanie uprawnienia do kierowania(…)6) kategorii B:a) pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t, z wyjątkiem autobusu i motocykla,b ) zespołem pojazdów złożonym z pojazdu, o którym mowa w lit. a, oraz z przyczepy lekkiej,C) zespołem pojazdów złożonym z pojazdu, o którym mowa w lit. a, oraz zprzyczepy innej niż lekka, o ile łączna dopuszczalna masa całkowitazespołu tych pojazdów nie przekracza 4.250 kg, z zastrzeżeniem ust. 2,d) pojazdami określonymi dla prawa jazdy kategorii AM;(…)2. Zespołem pojazdów, o którym mowa w ust. 1 pkt 6 lit. c, któregodopuszczalna masa całkowita przekracza 3,5 t, może kierować osoba, którazdała część praktyczną egzaminu państwowego, potwierdzoną wpisem doprawa jazdy. Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgadza się potrzebny jest Viatoll,96 jest potrzebny gdy przekroczymy zestawem 3500kg a mamy przyczepę ciężarową i nie więcej niż 4250kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eljotnes Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Aby holowanie przyczepy konkretnym autem odbywało się zgodnie z przepisami, muszą być spełnione następujące warunki: DMC przyczepy (F.2) musi być mniejsze niż wartość z pola O.1 lub O.2 dowodu rejestracyjnego auta (w zależności czy nasza przyczepa posiada hamulec najazdowy, czy nie). Suma wartości DMC przyczepy (F.2) i DMC pojazdu (F.2) musi być mniejsza niż wartość z pola F.3 dowodu rejestracyjnego auta. Stosunek DMC pojazdu (F.2) do DMC przyczepy (F.2) musi wynosić co najmniej 1,33, jeżeli przyczepa posiada hamulec najazdowy. DMC pojazdu (F.2) musi być większe od DMC przyczepy (F.2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) A jeśli przyczepa nie posiada hamulca najazdowego, to jaki musi być stosunek DMC? Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez Intro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 W dowodzie rejestracyjnym masz wpisany jaki ciężar możesz ciągnąć z hamulcem i bez hamulca , pierwsze co policja sprawdza . Moje auto ma 700 KG bez hamulca a przyczepa ma 750 kg i już miałem problem ,nie ważne że jest pusta ale ma 750 kg . Przyczepy pod łodzie mają 500 kg i 750 kg Miej to na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi