Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Nie sprawdza, plozy sprzedaj, one nigdy nie pomagaja wciagac lodki, wrecz przeciwnie sa cholernym oporem. Tylko wozekz kolek pompowanych na tylniej belce przyczepy i boczne rolki badz kolka. Rolka kilowa/dziobowa i dwie po bokach z przodu Ja mam wozek z 4 kolek pompowanych. W dwoch przednich w wozku pekly detki i w bocznych kolkach ktore naprowadzajacentralnie lodke na przyczepe tez pekly. W niczym to nie przeszkadza. Jedyne co po wyjechaniu z lodka trzeba dodac gazu i nagle przychamowaczeby lodka na dziobnicy siadla. Przez to ze kolka sa sflaczale, to stabilnosc jest zwiekszona w czasie jazdy bo nie ma szans ruszyc nawet lodzi. Przy slipowaniutez jest latwiej.. bo po odpieciu wciagarki lodka sama nie zjedzie, trzeba ja lekko pchnac i jest pelna kontrola. Każde rozwiązanie ma swoje zalety i wady, płozy docenisz przy cięższej łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Wychodzi że w niczym mi te plozy nie pomogą.Rolki kilowe jadą.Rozejrze sie za bocznymi. Czy potrzebuje ktos dwie plozy z rolkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Tak to wyglada, to patent kolegi z forum nurek28, ale sprawdza się znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacques Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 dzięki horac za fotkękołyska z kółkami mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 (edytowane) Mówiłem że się sprawdza, nawet przy bocznej fali. Męczyłem się z fabrycznymi rolkami do puki mi się fala nie wlała przez burte i musialem łódkę wyciągać samochodem na linie. Edytowane 24 Maja 2019 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Te boczne podwójne rolki to też kołyska? One są w jednej osi z kołyską kilową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Nie na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Dość szczegółowo pokazany patent z przedłużanym dyszlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 U mnie ten patent już funkcjonuje. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Sam dorobiłeś czy kupiłeś gotowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Sam wykonałem w piątek na szybko. Materiały 300 PLN, robota ok. 4 godzin( z pomocnikiem było by szybciej). Jest to wersja doświadczalna , która się sprawdziła w praktyce. Do wykonania przedłużki dyszla zmusił mnie jakiś idiota , który wysypał mulisty piach z dna jeziora na slip z płyt betonowych i w ten sposób go wypłycił. Do zrobienia jeszcze dwie modyfikacje - koło na oponie pnematycznej i druga wciągarka , dopinana do haka samochodu gdyż nie zawsze (mimo auta AWD) można zjechać do wody samochodem, nie wspomnę o prawie wodnym . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 popatrz od 17.40min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Jak dla mnie to za dużo tych wyciągarek na filmie powyżej Piernik przedłużka dyszla bardzo spoko, również się przymierzam, jak rozwiązałeś kwestię mocowania złożonej przedłużki ? Nie brzęczy po drodze ? O ile zawias to nie problem, to mocowanie drugiego końca przedłużki do przyczepy jeszcze nie wpadło mi do głowy Wrzuć więcej zdjęć jeśli możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Przykręć kulę haka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 po browarze do "łebka" poproszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Jak dla mnie to za dużo tych wyciągarek na filmie powyżej Piernik przedłużka dyszla bardzo spoko, również się przymierzam, jak rozwiązałeś kwestię mocowania złożonej przedłużki ? Nie brzęczy po drodze ? O ile zawias to nie problem, to mocowanie drugiego końca przedłużki do przyczepy jeszcze nie wpadło mi do głowy Wrzuć więcej zdjęć jeśli możesz.Przedłużka po złożeniu nie brzęczy jest mocowana do ramy za pomocą: Edytowane 10 Czerwca 2019 przez piernik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zaczep dyszla super , trzeba pomyśleć nad takim zamocowaniem wioseł .Na plaży to i dobry patent lub słabym slipie , dobre i kilka metrów . W krzakach nad Bugiem raczej na taki zestaw nie ma miejsca .Ostatnio łódkę wodowałem ręcznie bo karpiarze się rozstawili na slipie . Samochodami droga dojazdowa zastawiona trzeba zmienić taktykę i łowić w tygodniu .Robię sobie teraz wielokrążek linowy do 700 kg z linką 70 m/1400 kg wytrzymałości . Drzew dużo nad wodą jeszcze tak że będzie gdzie się podczepić .Coraz mniej łowienia a więcej p........a z tym naszym wędkowaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Masakra jakaś z ludźmi co się rozstawili na slipie, zdaje się że to służy w innych celach a zasiadka na ryby to rzecz ostatnia. Na moich terenach debili nie brakuje ale takie coś to kwalifikuje się do osobnej kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 U mnie ten patent już funkcjonuje. Jaka jest średnica zastosowanej rury ??? oraz jaka jest orentacyjna jej długość ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Rura ocynkowana 48.3x2.9 długość 2,6m 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sumo Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Chciałbym zakupić nową przyczepke podlodziowa do łódki Michał milex. Dla osób nie znających modelu przedstawiam podstawowe dane dł. 4,10, szer. 1,54, masa ok 140kg. Przyczepka musi mieć homologację pozwalająca na przekroczenie granicy, mieszkam blisko Czech i na niektóre łowiska mam bliżej i lepszy asfalt przejeżdżając kawałek( 30km) przez Czechy. Generalnie łódka będzie dużo jeździła, na łowiska mam w jedną stronę od 50 do 100 km po różnej jakości drogach, dominują kiepskie. Przyczepka musi pozwolić wodować się z brzegu bo nie wszędzie jest slip lub jest kiepskiej jakości. Oczywiście obsługa jednoosobowa. Posiadany przez mnie SAM zakupiony z łodzią to wielkie nieporozumienie, podobno budowany specjalnie pod tą łódź ale chyba przez osobę którą nie ma pojęcia o transporcie łodzi. Miałem okazję obejrzeć przyczepy 2 producentów. SUSKI resort +amortyzator, plozy, ledy, dwie wiązki do lamp od wtyczki. Jednak profile grubość 2mm. Pierwsza rolka to 2 sztuki zamocowane na stałe pod różnym kątem, podobno wahliwa nie sprawdzała się. Przyczepka na którą się wstępnie podpaliłem. Jednak po obejrzeniu na żywo mam mieszane uczucia jakość wykonania i grubość profilu a co za tym idzie sztywność i wytrzymałość konstrukcji. CYMERMAN tylko belka skrętna + ewentualnie amortyzator, profil 3mm, ciekawe rozwiązania techniczne, niebieskie kółka do załadunku podobno wystarczają do stabilizacji łodzi w transporcie i nie potrzeba ploz. Przyczepka zdecydowanie lepiej zrobiona niż powyższa, masywne profile, sztywna konstrukcja, uchylne lampy, wahliwa rolka. Różnica w cenie jest duża ok. 1500zł.Czy w Cymerman kółka niebieskie wystarczają do stabilizacji łódki w transporcie i czy nie powodują uszkodzenia dna jak mogą to robić małe rolki boczne? Jak wygląda wodowanie z tej przyczepy i wyciąganie np. Przy bocznym wietrze /fali? Jak zachowuje się zawieszenie czyli belka + dodatkowo amortyzator? SUSKI Jak wygląda wodowanie z tymi rolkami na stałe? Czy plozy zaczynające się prawie na jednej wysokości z pierwszą rolką nie utrudniają wodowanie/ wsiagania? Czy jednak powinny być przesunięte do przodu i np. Między pierwsza rolka a początkiem ploz powinno być kilkadziesiąt centymetrów przesunięcia do przodu?Jak oceniacie trwałość tej konstrukcji? W starych postach zwracano uwagę na kiepskie łożyska i problemy z instalacją elek. Może inne propozycje przyczep dostępne na rynku? Generalnie chyba tylko Suski ma resory, które są bardziej chwalowe w poprzednich wątkach. SUSKI http://www.suskiprzyczepy.pl/pl/przyczepy/przyczepy-podlodziowe,12.htm CYMERMAN PC 500S tu koła czarne a nie niebieskie http://www.przyczepy.waw.pl/podlodziowe.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Chciałbym zakupić nową przyczepke podlodziowa do łódki Michał milex. Dla osób nie znających modelu przedstawiam podstawowe dane dł. 4,10, szer. 1,54, masa ok 140kg. Przyczepka musi mieć homologację pozwalająca na przekroczenie granicy, mieszkam blisko Czech i na niektóre łowiska mam bliżej i lepszy asfalt przejeżdżając kawałek( 30km) przez Czechy. Generalnie łódka będzie dużo jeździła, na łowiska mam w jedną stronę od 50 do 100 km po różnej jakości drogach, dominują kiepskie. Przyczepka musi pozwolić wodować się z brzegu bo nie wszędzie jest slip lub jest kiepskiej jakości. Oczywiście obsługa jednoosobowa. Posiadany przez mnie SAM zakupiony z łodzią to wielkie nieporozumienie, podobno budowany specjalnie pod tą łódź ale chyba przez osobę którą nie ma pojęcia o transporcie łodzi. Miałem okazję obejrzeć przyczepy 2 producentów. SUSKI resort +amortyzator, plozy, ledy, dwie wiązki do lamp od wtyczki. Jednak profile grubość 2mm. Pierwsza rolka to 2 sztuki zamocowane na stałe pod różnym kątem, podobno wahliwa nie sprawdzała się. Przyczepka na którą się wstępnie podpaliłem. Jednak po obejrzeniu na żywo mam mieszane uczucia jakość wykonania i grubość profilu a co za tym idzie sztywność i wytrzymałość konstrukcji. CYMERMAN tylko belka skrętna + ewentualnie amortyzator, profil 3mm, ciekawe rozwiązania techniczne, niebieskie kółka do załadunku podobno wystarczają do stabilizacji łodzi w transporcie i nie potrzeba ploz. Przyczepka zdecydowanie lepiej zrobiona niż powyższa, masywne profile, sztywna konstrukcja, uchylne lampy, wahliwa rolka. Różnica w cenie jest duża ok. 1500zł.Czy w Cymerman kółka niebieskie wystarczają do stabilizacji łódki w transporcie i czy nie powodują uszkodzenia dna jak mogą to robić małe rolki boczne? Jak wygląda wodowanie z tej przyczepy i wyciąganie np. Przy bocznym wietrze /fali? Jak zachowuje się zawieszenie czyli belka + dodatkowo amortyzator? SUSKI Jak wygląda wodowanie z tymi rolkami na stałe? Czy plozy zaczynające się prawie na jednej wysokości z pierwszą rolką nie utrudniają wodowanie/ wsiagania? Czy jednak powinny być przesunięte do przodu i np. Między pierwsza rolka a początkiem ploz powinno być kilkadziesiąt centymetrów przesunięcia do przodu?Jak oceniacie trwałość tej konstrukcji? W starych postach zwracano uwagę na kiepskie łożyska i problemy z instalacją elek. Może inne propozycje przyczep dostępne na rynku? Generalnie chyba tylko Suski ma resory, które są bardziej chwalowe w poprzednich wątkach. SUSKI http://www.suskiprzyczepy.pl/pl/przyczepy/przyczepy-podlodziowe,12.htm CYMERMAN PC 500S tu koła czarne a nie niebieskie http://www.przyczepy.waw.pl/podlodziowe.phpMyślę że Suski jest firmą elastyczną i jest duża szansa że mogą zrobić Ci na profilu 3mm i wg własnych upodobań.Mi zrobili co chciałem, nawet wymiar między kołami zrobili dokładnie jaki chciałem.Są otwarci na wszelkie pomysły i sugestie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sumo Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 (edytowane) . Edytowane 15 Czerwca 2019 przez sumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sumo Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Wczoraj u nich byle i pani przekonywala mni że 2 mm jest zupełnie wystarczające. Nawet pokazywała zdjęcie dużej łodzi coś typu semper 500 albo większej na przyczepce z takim profilem. Jakoś nie chciała podjąć tematu 3mm, ja nie naciskalem. Później byłem u cymerman i tu widziałem solidną konstrukcje ale drogo. Jeszcze podrąże temat grubszego profilu przynajmniej tych belek wzdluznych. Sławek a możesz zdradzić jakie modyfikacje wprowadziles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Wczoraj u nich byle i pani przekonywala mni że 2 mm jest zupełnie wystarczające. Nawet pokazywała zdjęcie dużej łodzi coś typu semper 500 albo większej na przyczepce z takim profilem. Jakoś nie chciała podjąć tematu 3mm, ja nie naciskalem. Później byłem u cymerman i tu widziałem solidną konstrukcje ale drogo. Jeszcze podrąże temat grubszego profilu przynajmniej tych belek wzdluznych. Sławek a możesz zdradzić jakie modyfikacje wprowadziles?Mi zmienili wymiar między kołami i dołożyli rolki do płóz pod wyciąganie pontonu. Powołaj się również na nasze forum to rabat dostaniesz u Pani...Wbrew pozorom to nie jest duża firma i pewnie zrobią co i jak chcesz, rozmawiaj, podpytuj itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi