Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No mi rdza zjada belkę. Slawek dobrze mowi.

Od świateł ? Miałem pickupa i drugą terenówkę na resorach w żadnym nie zgniły resory. Inne cienkie blaszki owszem ale resor będzie miał powierzchowną korozję. Jak musisz zabezpieczyć to polecam smar w sprayu do lin i łańcuchów.

• 0

Źle napisałem.

Belka to faktycznie to od świateł :)

A mi zjada rdza to co łączy dwa koła ????

Dzięki że zwrociles uwagę bo moglem wprowadzic w błąd.

Oczyścić papierem ściernym i wtedy ten spray?

Bo planuje podeslac przyczepe do zakladu ktory tym sie zajmuje.

Przyczepa mega wypas i nie chcę zeby jeden element rozpadl sie z powodu rdzy za pare lat.

• 0

Wyczyść luźną rdzę szczotką do metalu, ręczną,na wiertarkę lub szlifierkę i czyścisz. Na oczyszczoną z luźnego syfu powierzchnię inhibitor rdzy ,brunox ,r stop ,rustol albo inny i podkład epoxy. Potem malujesz i po sprawie.

Zakładałem renomowane resory australijskiej firmy lowells, przyjechały piękne niebieskie, wymalowane proszkowo . Po pierwszej zimie wyglądały jak po podróży dookoła świata, ale działały perfekcyjnie. Resory rdzewiały,rdzewieją i będą rdzewieć i możemy tylko to spowolnić malując z wierzchu i ewentualnie smarując smarami w sprayu. Ale to działania bardziej estetyczne niż praktyczne.

Edytowane przez Paweł J

• 0

Cześć, 

W przyszłym tyg jadę odebrać Lakefoxa 320. Mam pytanie odnoście dostosowania przyczepy pod te łódkę.

Mam przyczepę Niewiadów p400 w stanie gołym - tylko 2 rolki kilowe, bez rolki rufowej.

Woduję się głównie na płytkich, płaskich slipach.

Myślałem, żeby na rolkę rufową dać - rolki wahliwe np. https://przyczepygd.pl/rolka-rufowa-kilowa-podwojna-do-przyczepy-podlodziowej-220.html

a jako podpory boczne zrobic na tyle ok. metrowe płozy obite wykładziną.

Zda to egzamin czy ma ktoś jakieś inne sprawdzone rozwiązania?

pozdrawiam Olgierd

• 0

Które z omawianych rozwiązań będzie najlepsze i najekonomiczniejsze jeśli chodzi o przewóz pontonu 380? Czy z jakimś rozwiązaniem w mieszczę się w 2tys.? Rozważałem P400 od Niewiadów, ale tutaj ceny widzę ok 2400 zł to to jeszcze za praktycznie golasa :P