Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzis na szybko zrobiłem trap /podest na przyczepie.

Po calej dlugosci - 360 cm.

Krata 30, ocynk.

3szt o wymiarach 1200x245 spięte razem śrubami na sztywno i przymocowane do przyczepy obejmą zaciskową ślimakową.

Koszt całości 200 zl.

IMG-20191001-201632.jpg

IMG-20191001-201650.jpg

IMG-20191001-203758.jpg

IMG-20191001-203825.jpg

IMG-20191001-203852.jpg

IMG-20191001-203953.jpg

Jeszcze po nim nie biegalem, ale wygląda że będzie ok.

W planach spawanie jezeli będzie mi to pasować, choć jak to zazwyczaj u mnie bywa z drutowaniem - zostaje to na dłużej.....

• Like 1

• 0

Wojtek, cykniesz kilka dokładniejszych zdjęć tego systemu do lamp? Planuję coś takiego wymodzić i przydały by się na wzór jak to w ogóle funkcjonuje.

jak będę w garażu to coś strzelę :) Z początku chciałem robić samemu tzn. zlecić ale ogólnie bardziej opłacało się kupić gotowca pod względem finansowym i czasowym. 

Ja też bym chciał, chociaż mamy do siebie tak blisko, że aż grzech nie podjechać. Bardziej myślałem o światłach na stałe, ale...

Rafał zapraszam :) 

• 0

Dzis na szybko zrobiłem trap /podest na przyczepie.

Po calej dlugosci - 360 cm.

Krata 30, ocynk.

3szt o wymiarach 1200x245 spięte razem śrubami na sztywno i przymocowane do przyczepy obejmą zaciskową ślimakową.

Koszt całości 200 zl.

IMG-20191001-201632.jpg

IMG-20191001-201650.jpg

IMG-20191001-203758.jpg

IMG-20191001-203825.jpg

IMG-20191001-203852.jpg

IMG-20191001-203953.jpg

Jeszcze po nim nie biegalem, ale wygląda że będzie ok.

W planach spawanie jezeli będzie mi to pasować, choć jak to zazwyczaj u mnie bywa z drutowaniem - zostaje to na dłużej.....

Latem na bosaka to nie wiem jak to będzie można po tym przejść ;)

Przymierzałem się do czegoś podobnego, ale zrobiłem z blachy ryflowanej

Edytowane przez zybi

• 0

I ja rozwazalem blachę.

Ale analizując swoje wyjazdy - na bosaka jeszcze nie latałem wodując łódkę,

Za to plywalem w okresach późno jesiennych / zimowych, gdzie ryzyko zamarzniętej wody na ryflowanej i poślizgu wzrasta,

Stąd decyzja o kracie.

Bezpieczeństwo.

Ale co kto lubi. Ja wiem, że od dwóch lat ani razu bez butów nie chodzilem po slipie.

Wybieram kratę.

Edytowane przez Drac
  • Like 3

• 0

Latem na bosaka to nie wiem jak to będzie można po tym przejść ;)

Przymierzałem się do czegoś podobnego, ale zrobiłem z blachy ryflowanej

Na bosaka bez problemu, wiem bo mam trzeci sezon trap z kraty wema i kawałek z ławy kominiarskiej (ta jest nieco mniej przyjemna dla stóp, ale też da radę :P )

• Like 1

• 0

Generalnie to Sidka S1 ja kupowałem bezpośrednio od producenta z Bydgoszczy, i sam właściciel wydawał mi przyczepkę (za co spory szacun). Bardzo profesjonalne podejście i wykonanie, a właściciel doradzał różne rozwiązania ale i wybrałem te które jego klienci najczęściej wybierają do pontonów.

Nie wiem czy można na forum podawać konkretne dane więc, zapraszam priv to podrzuce.

• 0

I ja rozwazalem blachę.

Ale analizując swoje wyjazdy - na bosaka jeszcze nie latałem wodując łódkę,

Za to plywalem w okresach późno jesiennych / zimowych, gdzie ryzyko zamarzniętej wody na ryflowanej i poślizgu wzrasta,

Stąd decyzja o kracie.

Bezpieczeństwo.

Ale co kto lubi. Ja wiem, że od dwóch lat ani razu bez butów nie chodzilem po slipie.

Wybieram kratę.

Można jeszcze zastosować podest kominiarski , bez cięcia i jest antypoślizgowy (kolega wyżej już napisał)

Edytowane przez Robert Dorado

• 0

Też kupiłem SIDKA S-1 w tym roku, bezpośrednio u producenta. Cena fajna, użytkuję cały sezon i jak do tej pory spisuję się całkiem ok.

Z minusów to liche obrysówki, a konkretnie mocowania, jedną uwaliłem na jakiejś kępce wyższych traw - ale może tak jest we wszystkich, to moja pierwsza przyczepa więc nie mam rozeznania.

No i zdecydowanie brakuje w standardzie jakiegoś mocowania na wtyczkę (do wpinania podczas wodowania), ale dokupiłem sobie w sklepie stacjonarnym za całe 5zł, przykręciłem do błotnika i już nigdzie kabel mi się nie majta.

• 0

Teraz mocowanie na wtyczkę dają w standardzie ;) i z tyłu przy wyciąganiu panelu z światłami i z przodu ;)

Też kupiłem SIDKA S-1 w tym roku, bezpośrednio u producenta. Cena fajna, użytkuję cały sezon i jak do tej pory spisuję się całkiem ok.

Z minusów to liche obrysówki, a konkretnie mocowania, jedną uwaliłem na jakiejś kępce wyższych traw - ale może tak jest we wszystkich, to moja pierwsza przyczepa więc nie mam rozeznania.

No i zdecydowanie brakuje w standardzie jakiegoś mocowania na wtyczkę (do wpinania podczas wodowania), ale dokupiłem sobie w sklepie stacjonarnym za całe 5zł, przykręciłem do błotnika i już nigdzie kabel mi się nie majta.