Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 A jak masz podświetloną tablice rej. przyczepy ? Bo widze że lampa jest 3 funkcyjna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 (edytowane) Wrzuci ktoś jakąś fotkę jak prezentują lampy ledowe FRISTOM na przyczepce?U mnie wygląda tak W orginale była zespolona żarówkowa z trójkątem odblaskowym i podświetleniem rejestracji.Ledowe nie miały trójkąta ( jest obowiązkowy dla przyczep) więc musiałem go dodać. Dodałem jeszcze dwukolorowe ledy na oś. rejestracji , trzecie światło stop oraz lampy obrysowe. Te ostatnie były na różnych wysięgnikach i dobrałem tak abym mógł widzieć je we wstecznym lusterku. Wszystko pięknie się zmieściło. https://www.youtube.com/watch?v=KaoG4w_tziM Edytowane 4 Stycznia 2020 przez M a r a s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Ja zdjąłem belkę i na fabrycznych wysuwanych profilach zamocowałem nowe światła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 A jak masz podświetloną tablice rej. przyczepy ? Bo widze że lampa jest 3 funkcyjnaOsobna lampka LED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Osobna lampka LEDTablica odstawiona na bok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Tablica odstawiona na bok?Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tom3 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 U mnie wygląda tak W orginale była zespolona żarówkowa z trójkątem odblaskowym i podświetleniem rejestracji.Ledowe nie miały trójkąta ( jest obowiązkowy dla przyczep) więc musiałem go dodać. Dodałem jeszcze dwukolorowe ledy na oś. rejestracji , trzecie światło stop oraz lampy obrysowe. Te ostatnie były na różnych wysięgnikach i dobrałem tak abym mógł widzieć je we wstecznym lusterku. Wszystko pięknie się zmieściło. https://www.youtube.com/watch?v=KaoG4w_tziM Gdzie możma kupić taką belkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 (edytowane) Gdzie możma kupić taką belkę? Mam przyczepę pod łodziową TEMA i taką tylną belkę miała ,trochę inną bo ta jest przerobiona.Myślę ,że u producenta powinieneś ją kupić. Możliwe ,że samą blachę bez elektryki i lamp. https://temared.com/ Edytowane 5 Stycznia 2020 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Pierwszy z brzegu https://allegro.pl/oferta/belka-oswietleniowa-listwa-tablica-przyczepa-led-6937787369 wpisz w szukajkę: belka oświetleniowa przyczepki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Potrzebuję przyczepy do lekkiej łódki Alumacraft 4,3m i 50kg. Irytuje mnie jak łódka i przyczepa podskakują na dziurach, chciałbym aby przyczepka bardziej "płynęła". Czy istnieje wogóle taka przyczepa, która spełni wyżej wymienione wymagania pod tak lekką łódź? Może ktoś coś polecić? Uprzedzając - już kombinowałem z powietrzem w kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Potrzebuję przyczepy do lekkiej łódki Alumacraft 4,3m i 50kg. Irytuje mnie jak łódka i przyczepa podskakują na dziurach, chciałbym aby przyczepka bardziej "płynęła". Czy istnieje wogóle taka przyczepa, która spełni wyżej wymienione wymagania pod tak lekką łódź? Może ktoś coś polecić? Uprzedzając - już kombinowałem z powietrzem w kołach. Maciek, podskakiwać będzie ale może znacznie mniej. Polecam przyczepy od Suskiego, mają naprawdę dobrze zrobione zawieszenie i powinieneś być zadowolony z rezultatu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Maciek, podskakiwać będzie ale może znacznie mniej. Polecam przyczepy od Suskiego, mają naprawdę dobrze zrobione zawieszenie i powinieneś być zadowolony z rezultatu.Myślę że jak pogadasz z suskim to nawet jakby co z resortu z jedno pióro Ci wyciągną... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Potrzebuję przyczepy do lekkiej łódki Alumacraft 4,3m i 50kg. Irytuje mnie jak łódka i przyczepa podskakują na dziurach, chciałbym aby przyczepka bardziej "płynęła". Czy istnieje wogóle taka przyczepa, która spełni wyżej wymienione wymagania pod tak lekką łódź? Może ktoś coś polecić? Uprzedzając - już kombinowałem z powietrzem w kołach. Przyczepa na sprężynach + amortyzator i nic nie będzie skakało Edytowane 10 Stycznia 2020 przez Piotrek Milupa to nie giełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Potrzebuję przyczepy do lekkiej łódki Alumacraft 4,3m i 50kg. Irytuje mnie jak łódka i przyczepa podskakują na dziurach, chciałbym aby przyczepka bardziej "płynęła". Czy istnieje wogóle taka przyczepa, która spełni wyżej wymienione wymagania pod tak lekką łódź? Może ktoś coś polecić? Uprzedzając - już kombinowałem z powietrzem w kołach. Co to za łódka pokaż no tą konstrukcję bo szukam jakiegoś papierowego rozwiązania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Tak na żywca Żebyś miał rozeznanie , z wypożyczalni przyczep weż raz z resorem przyczepę pojedz z godzinkę , a następnie weż przyczepkę bez resora i pojedz z godzinkę , zobaczysz różnicę to jest przepaść między nimi . Mam z resorem i amorkiem od Suskiego towarowe , a teraz zamówiłem przyczepę pod łodziową . Czekać teraz muszę około miesiąca , TYLU CHĘTNYCH , zimą mi to nie przeszkadza na lato jak znalazł . Jak jest coś dobrego to warto poczekać i zapłacić trochę drożej , ale zadowolenie ogromne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Panowie, bo naszła mnie pewna myśl. Mam przyczepę P400 Niewodów. Czy myślicie ze jest sens przerabiać oryginalne zawieszenie na te lepsze wahaczowe (sprężyna plus teleskop),czy jest to zabieg nieopłacalny i lepiej kupić nową przyczepę? Ktoś kiedyś robił takie przeróbki? Zima jest i korci coś w garazu pogrzebać. Tylko czy jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Hermano jakby nie daj boże twoja przerobiona Niewiadówka brała udział w wypadku .Zmiana zawieszenia bez homologacji to utrata przeglądu dożywotniego a co się z tym wiąże utrata ubezpieczenia OC i NW .Ja przerabiałem swoją przyczepkę SAM bo nie miała dokumentacji technicznej , zdjęć rysunków z wymiarami ,złożonej podczas rejestracji w urzędzie komunikacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Hermano jakby nie daj boże twoja przerobiona Niewiadówka brała udział w wypadku .Zmiana zawieszenia bez homologacji to utrata przeglądu dożywotniego a co się z tym wiąże utrata ubezpieczenia OC i NW .Ja przerabiałem swoją przyczepkę SAM bo nie miała dokumentacji technicznej , zdjęć rysunków z wymiarami ,złożonej podczas rejestracji w urzędzie komunikacji .W sumie racja. Pomimo, że byłoby zrobione lepiej niż w fabryce, to przy wypadku doczepili by się do mnie. Nic nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Co to za łódka pokaż no tą konstrukcję bo szukam jakiegoś papierowego rozwiązania. Alumacraft 14 LT [/url] Edytowane 11 Stycznia 2020 przez wobler129 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Maciej dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekapine Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Witam koleżanki i kolegówPrzeglądam oferty naszych rodzimych producentów łodzi i w zasadzie poza jednym pozostali mają w d... przyczepki pod łódki.Czy to jest jakiś problem, żeby zamówić przyczepę z takim rozstawem kół, żeby łódź mieściła się między błotnikami?Z profilowanymi belkami żeby można było położyć ją najniżej jak to możliwe?Tak jakby mieli u siebie wzorcowe slipy albo nie jeździli na ryby i nie mieli zbyt wiele wspólnego z wędkowaniem. A wielu twierdzi, że produkują sprzęt z pasji i taki jaki sami by chcieli użytkowaćMoja łódka ponad 4m, na przyczepie kupionej w komplecie z łódką leży 46cm od podłoża.Jak patrzę na zdjęcia Tangiri albo Skylla tam jest dobre 70cm. Jak jest tu ktoś z takimi łódkami i dużo się mylę proszę o korektę.Jakie mamy slipy wszyscy wiemy. Często widzę kolegów z przyczepami z d..y, jakie akrobacje muszą wyprawiać, żeby zrzucić czy wyciągnąć łódkę. Auta w wodzie po progi.Nie mówiąc o tym, że nisko położona przyczepa to niżej środek ciężkości i bezpieczniejsza jazda.Druga rzecz osie skrętne. Wszyscy na nie narzekają. Czy to kolejny problem, żeby zamówić przyczepy z resorami i amortyzatorami? Albo uwzględnić to jako opcja?Na plus można tylko zauważyć, że coraz więcej jest przyczep z lampami led których nie trzeba demontować i bez belek z tyłu.Jeszcze jakby miały łamany dyszel byłoby idealnie ale nie wiem, czy jest to dopuszczalne w PL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Co do Skylla zmienili przyczepki jakie do tej pory stosowali tz Cymermana na Gala ...Dość ciekawie to wygląda , jest szeroko...450 -tka wchodzi pomiędzy błotniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekapine Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 O proszę, da się. To już wygląda sensownie. Lampy led, brak belki tylnej, trapy i składana tablica rej, jeśli dobrze widzę. Niewiele brakuje do ideału.Jak wydaje się na łódkę 40-50 tyś, silnik 20-30 tyś plus akcesoria, wszystko razem 70-100 tyś to oczekuje się, żeby produkt był z akcesoriami dopasowanymi na tip-top.Przyszłość jest przed producentami którzy zaopatrzą klienta u siebie we wszystko co potrzebne do łodzi i robią to z głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Może ktoś wie gdzie można kupić dokładnie takie same trapy jak powyżej w przyczepie Gala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekapine Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 dokładnie takie same to nie wiem, ale widziałem, że bardzo dobrze sprawdzają się ławki kominiarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi