Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) 370 skromnie wygląda na tej przyczepce Edytowane 5 Marca 2020 przez crizz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Łaaał , aż o tyle przesadziłem , jeszcze nie za czołem pływać a tu potrzebna większa łódka . W planach spalina 6 , po targach w Poznaniu dowiemy się o cenę nowego modelu silnika jaki wyszedł i na ten rok limit wyczerpałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 A ja myślałem,że tą markę łodzi produkuje Stephan z Niemiec... Dopiero jak przeczytałem ten wątek to ,, jestem w domu ,, . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) KTS1 taki symbol ma moja przyczepa na papierze , Mówisz że za duża , zobaczę jak ta łódka będzie mi pasować do wędkarstwa poprzednia była sporo mniejsza . Tylko że , łódkę mogę kupić większą na 390 i to byłby max do moich potrzeb i w tedy przyczepkę jak znalazł . Jak Masz jakąś fotkę jak taki zestaw wygląda to podrzuć , będę widział jak to wszystko po ustawiać w swojej , ja czekam na telefon kiedy mam jechać po swoją . Na razie cisza Moja to KTS1 ale jak już pisałem dodatkowo skrócona o 40cm i tak jest za duża. Finalnie zdecydowałem się, że na nią wrzucę 420-tkę a 320-tkę wrzuciłem na Wiolę W-600 Na zdjęciu widać samą skróconą przyczepę KTS1 i łodki odpowiednio na swoich przyczepach. KTS1 na pewno jest idealna do Tangiri 460 i jest ok na 400-tki Edytowane 6 Marca 2020 przez Czechofil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Dzięki za fotki , to jest tak jak się zamawia przyczepę a nie przystawi się do niej łódki . Teraz to jest po herbacie , mogłem kazać o metr krótszą zrobić i było by OK . Dziś dzwoniłem odbiór w połowie tygodnia , myślę że ostateczny . Wstawię fotki jak moja łódka znikła w tle przyczepki . Widzę że masz same rolki , moja ma płozy zobaczę jak będzie się przesuwać po nich łódka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Dzięki za fotki , to jest tak jak się zamawia przyczepę a nie przystawi się do niej łódki . Teraz to jest po herbacie , mogłem kazać o metr krótszą zrobić i było by OK . Dziś dzwoniłem odbiór w połowie tygodnia , myślę że ostateczny . Wstawię fotki jak moja łódka znikła w tle przyczepki . Widzę że masz same rolki , moja ma płozy zobaczę jak będzie się przesuwać po nich łódka .Na mojej jest Wigry 355 i tak źle nie wygląda????jakby co szybciej sprzedasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Gdzie można dostać takie podpory jak na pierwszym zdjeciu przyczepki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Mam i ja przyczepkę . Wrażenia z jazdy pustą przyczepą są takie , przyczepa jedzie jak przyklejona do asfaltu spoglądałem w lusterka prowadziła się super . Droga z Radomia do Łodzi przez Tomaszów na Kurowice fatalna ,, roboty drogowe , dziura na dziurze " też super się prowadziła nie podskakiwała na boki co innego przyczepa z obciążeniem , a ta była pusta , resory plus amorek zrobiły swoje . Teraz fotki jak ona wygląda , na razie bez łódki , trzeba najpierw wszystko ustawić pod łódkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Przepraszam na raz się nie zmieściły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Ostatnie ,dla Tych co wybierają przyczepki pod swoją łódkę , mam jeszcze fotki jakie robią pod większe łodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Super to wygląda!Widać że dopracowane. Gratuluje zakupu, niech dobrze służy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Dziękuję teraz muszę doszykować do łódki , ale widzę że pogoda za oknem nie chce sprzyjać takim pracom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Koledzy ma ktoś pomysł jak usprawnić wciąganie łódki na przyczepkę , UTKNOŁEM płozy naciskają jako pierwsze na łódkę i boję się na siłę ją wciągać żeby nie zrobić dziury w łódce . Moim zdaniem pierwsze powinny zadziałać rolki kilowe , a tu brakuje kilka centymetrów . CZYŻBY PŁOZY TRZEBA ZAMIENIĆ NA ROLKI ??? , Macie jakieś rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Może kolyska ci pomoże, cofnac płozy/skrocic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Rolki podnies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Może kolyska ci pomoże, cofnac płozy/skrocicChyba jutro popatrzę o ile można z przodu skrócić , bo w tej pozycji wbiję płozy w dziób łódki . Jak dojdzie do rolki kilowej to ją podbije do góry i pójdzie dalej po płozo rolkach , może żle myślę , jak Ktoś to przerabiał to niech podpowie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) Tu trzeba byłoby wysunąć bardziej najazdową rolkę, a w tej przyczepie to nie możliwe.Podniesienie roli tej obok najazdowej - niewiele tu da.Jeżeli da radę, a wydaje mi się że masz jeszcze tutaj ruch, obniż maxymalnie płozy.Płozy niżej. edyt bo nie wiem czy jasno napisałem co miałem na mysli. zacznij od tego, żeby łódka wjechała po rolkach na przyczepę nie rysując o kant płóz.w tym celu obniż maxymalnie płozy. jeżeli to nie pomoże to dodatkowo podnieś rolki kilowe. jak łódka będzie ładnie wjeżdżać po rolkach, ustaw wysokość rolek względem płóz tak, aby minimalnie się bujała z lewej na prawą stronę podpierając się o płozy.Łódka ma stac na rolkach, a płozy są podparciem. Trochę zabawy Cie czeka, zrzucania i wciągania łodzi, ale warto poświęcić ten czas.przerabiałem ustawianie przyczepy Suskiego pod łódkę, więc wiem co mówię. Edytowane 14 Marca 2020 przez Drac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Tu trzeba byłoby wysunąć bardziej najazdową rolkę, a w tej przyczepie to nie możliwe.Podniesienie roli tej obok najazdowej - niewiele tu da.Jeżeli da radę, a wydaje mi się że masz jeszcze tutaj ruch, obniż maxymalnie płozy.Płozy niżej.Właśnie obniżyłem jak się da , ta łódka ma specyficzny dziób . Przeglądam różne rolki , może jakąś rolkę z przodu płozy dokręcić ,sam już nie wiem co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Michał tu problem polega na tym , że nie mogę dojechać do rolek bo płozy zatrzymały łódkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) Wg mnie płozy do skrócenia, tylko widzę że już za bardzo nie da się... Edytowane 14 Marca 2020 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radoo Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 przesun cale plozy do przodu masz na to miejce-mam na mysli mocowanie ,podnies rolki kilowe ,zmien szpilki rolek kilowych bo sa mega słabe ,niestety to samo własnie bede robił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Radoo dobrze mówi,przesuń płozy do przodu. Myślę że po przesunięciu rolek nie będziesz musiał podnosić z tyłu, a przednie tylko do wypoziomowania kila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 @Drac dobrze prawi, wpierw ogarnij rolki kilowe, a pozniej dopasuj plozy. Tu 2-3 osoby są potrzebne, aby Łódź przytrzymać, sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 przesun cale plozy do przodu masz na to miejce-mam na mysli mocowanie ,podnies rolki kilowe ,zmien szpilki rolek kilowych bo sa mega słabe ,niestety to samo własnie bede robiłJutro rozkręcę płozy zobaczę , teraz będę kombinował dzięki Waszym radą . Napisałeś o szpilkach rolek masz jakiś namiar na nie , pierwsze takie ustrojstwo montuję , ale to bardzo ważne bo cały ciężar na tym stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Masz już kilka pomysłó i opcji do sprawdzenia. Kombinuj.Ja łódkę zrzucałem na opony jak ustawiałem i sam ogarnąłem temat rolek względem płóz. Faktycznie, profil dziobu łódki nie ułatwia zadania.Ale spoko, damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi