Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Łaaał   , aż o tyle przesadziłem   :doh:  , jeszcze nie za czołem pływać  a tu  potrzebna większa łódka    :( . W planach spalina 6 ,  po targach w Poznaniu  dowiemy się o cenę nowego modelu silnika jaki wyszedł   i  na ten rok limit wyczerpałem 

• 0

KTS1 taki symbol ma moja przyczepa na papierze , Mówisz że za duża , zobaczę jak ta łódka będzie mi pasować do wędkarstwa poprzednia była sporo mniejsza . Tylko że , łódkę mogę kupić większą na 390 i to byłby max do moich potrzeb i w tedy przyczepkę jak znalazł ;) . Jak Masz jakąś fotkę jak taki zestaw wygląda to podrzuć , będę widział jak to wszystko po ustawiać w swojej :) , ja czekam na telefon kiedy mam jechać po swoją . Na razie cisza

Moja to KTS1 ale jak już pisałem dodatkowo skrócona o 40cm i tak jest za duża. Finalnie zdecydowałem się, że na nią wrzucę 420-tkę a 320-tkę wrzuciłem na Wiolę W-600

Na zdjęciu widać samą skróconą przyczepę KTS1 i łodki odpowiednio na swoich przyczepach.

KTS1 na pewno jest idealna do Tangiri 460 i jest ok na 400-tki

3556cd7e570f975d30e4210d051f4f6d.jpg

477b06ccc86b0151b956fe8215fb105c.jpg

63f17c8203a0ded3a073bf6ad445d41a.jpg

Edytowane przez Czechofil

• 0

Dzięki za fotki  , to jest tak jak się zamawia przyczepę a nie przystawi się do niej łódki  . Teraz to jest po herbacie  , mogłem kazać o metr krótszą zrobić i było by OK  .  Dziś dzwoniłem odbiór w połowie tygodnia  , myślę że ostateczny . Wstawię fotki jak moja łódka znikła w tle przyczepki . Widzę że masz same rolki  , moja ma płozy zobaczę jak będzie się przesuwać po nich łódka .

• 0

Dzięki za fotki , to jest tak jak się zamawia przyczepę a nie przystawi się do niej łódki . Teraz to jest po herbacie , mogłem kazać o metr krótszą zrobić i było by OK . Dziś dzwoniłem odbiór w połowie tygodnia , myślę że ostateczny . Wstawię fotki jak moja łódka znikła w tle przyczepki . Widzę że masz same rolki , moja ma płozy zobaczę jak będzie się przesuwać po nich łódka .

Na mojej jest Wigry 355 i tak źle nie wygląda????jakby co szybciej sprzedasz...

• 0

Mam i ja przyczepkę   :clappinghands:  . Wrażenia z jazdy pustą przyczepą są takie ,  przyczepa jedzie jak przyklejona do asfaltu  spoglądałem w lusterka prowadziła się super . Droga z Radomia do Łodzi przez Tomaszów na Kurowice fatalna ,, roboty drogowe , dziura na dziurze " też super się prowadziła  nie podskakiwała na boki  co innego przyczepa z obciążeniem  , a ta była pusta , resory plus amorek zrobiły swoje .  Teraz fotki jak ona wygląda , na razie bez łódki , trzeba najpierw wszystko ustawić pod łódkę 

post-68034-0-33240100-1584129918_thumb.jpg

post-68034-0-68437800-1584129954_thumb.jpg

post-68034-0-43169300-1584129991_thumb.jpg

• 0

Koledzy   ma ktoś pomysł jak usprawnić wciąganie łódki na przyczepkę ,  UTKNOŁEM    płozy naciskają jako pierwsze na łódkę i boję się na siłę  ją wciągać żeby nie zrobić dziury w łódce  . Moim zdaniem pierwsze powinny zadziałać rolki kilowe  ,  a tu brakuje kilka centymetrów . CZYŻBY PŁOZY TRZEBA ZAMIENIĆ NA ROLKI  ???  , Macie jakieś rozwiązanie 

post-68034-0-48825300-1584205212_thumb.jpg

post-68034-0-62171200-1584205250_thumb.jpg

post-68034-0-56510700-1584205259_thumb.jpg

• 0

Może kolyska ci pomoże, cofnac płozy/skrocic

Chyba jutro popatrzę o ile można z przodu skrócić ,   bo w tej pozycji wbiję płozy w dziób łódki . Jak dojdzie do rolki kilowej to ją podbije do góry i pójdzie dalej po płozo rolkach , może żle myślę  , jak Ktoś to przerabiał to niech podpowie co i jak 

• 0

Tu trzeba byłoby wysunąć bardziej najazdową rolkę, a w tej przyczepie to nie możliwe.

Podniesienie roli tej obok najazdowej - niewiele tu da.

Jeżeli da radę, a wydaje mi się że masz jeszcze tutaj ruch, obniż maxymalnie płozy.

Płozy niżej.

edyt bo nie wiem czy jasno napisałem co miałem na mysli.

zacznij od tego, żeby łódka wjechała po rolkach na przyczepę nie rysując o kant płóz.

w tym celu obniż maxymalnie płozy. jeżeli to nie pomoże to dodatkowo podnieś rolki kilowe.

jak łódka będzie ładnie wjeżdżać po rolkach, ustaw wysokość rolek względem płóz tak, aby minimalnie się bujała z lewej na prawą stronę podpierając się o płozy.

Łódka ma stac na rolkach, a płozy są podparciem.

Trochę zabawy Cie czeka, zrzucania i wciągania łodzi, ale warto poświęcić ten czas.

przerabiałem ustawianie przyczepy Suskiego pod łódkę, więc wiem co mówię.

Edytowane przez Drac

• 0

Tu trzeba byłoby wysunąć bardziej najazdową rolkę, a w tej przyczepie to nie możliwe.

Podniesienie roli tej obok najazdowej - niewiele tu da.

Jeżeli da radę, a wydaje mi się że masz jeszcze tutaj ruch, obniż maxymalnie płozy.

Płozy niżej.

Właśnie obniżyłem jak się da  , ta łódka ma specyficzny dziób . Przeglądam  różne rolki ,  może jakąś rolkę z przodu płozy dokręcić  ,sam już nie wiem co zrobić 

• 0

przesun cale plozy do przodu masz na to miejce-mam na mysli mocowanie  ,podnies rolki kilowe ,zmien szpilki rolek kilowych bo sa mega słabe ,niestety to samo własnie bede robił

Jutro rozkręcę płozy zobaczę , teraz będę kombinował dzięki Waszym radą . Napisałeś o szpilkach rolek  masz jakiś namiar na nie  , pierwsze takie ustrojstwo montuję , ale to bardzo ważne bo cały ciężar na tym stoi 

• 0

Masz już kilka pomysłó i opcji do sprawdzenia. Kombinuj.

Ja łódkę zrzucałem na opony jak ustawiałem i sam ogarnąłem temat rolek względem płóz.

Faktycznie, profil dziobu łódki nie ułatwia zadania.

Ale spoko, damy radę :)