Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam kolegów ,ja rolki mam zamontowane końcówkach belek ramy przyczepy,ale muszę je jeszcze podnieść do góry ,a żeby łódka nie podskakiwała mam zamontowane amorki od seicento ,i po dwie sprężyny motocyklowe ,przyczepa oczywiście SAM,wykonana w 2007 r ,w 2018 zafundowałem jej kąpiel w ocynku ,żeby nie malować jej co jakiś czas ,jestem z niej bardzo zadowolony , łódka mocowana jest za pomocą dwóch krótkich pasów do cum na rufie i jednym na dziobie ,pracuje razem z przyczepą. Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez perch22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zawieszenie to podstawa ,inaczej wszystko podskakuje i możemy sobie uszkodzić łódkę , dotyczy to też przyczep towarowych . Konstrukcja bardzo solidna , robiąc samemu sporo zaoszczędziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Przyczep była w trakcie montowanie po ocynkowaniu ,w przedniej części są jeszcze ogumowane podpory po bokach . Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez perch22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 @Perch22 ,dałoby radę zrobić fotkę mocowania tych amorów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Da radę, co prawda jestem w trakcie powiękrzania garażu,ale postaram się to dzisiaj zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, wczoraj nie dałem rady ale wstawiam zdjęcia dzisiaj nie jest to nic specjalnego proste uchwyty przyspawane do jeden do ramy przyczepy a drugi do osi ,przy okazji wrzucam zdjęcie świateł otwieranych na bok i nie mam problemów z belką . Użyłem celowo sprężyn motocyklowych , gdyż bardzo dobrze amortyzują przyczepę , ciągam na niej łódki od 2007 r a jeżdżę nie tylko po asfalcie i żadnej nic się nie stało , do tego mam rolki około 30cm od końca łodzi,i podpory jakieś 2m od dziobu łodzi. W planie jest jeszcze do zrobienia trap (blacha już wycięta) co by się na jesień nie skąpać skacząc często po mokrej ramie przyczepy. Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez perch22 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 toomi1-83 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Moja też już niemal na ukończeniu Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Załóż sobie trapy , przydatna rzecz nie musisz skakać po belkach a poranna kąpiel mało przyjemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nadel Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Taka niespodzianka mnie spotkała: wyciągarka KNOTT 1150 kg i zbyt grube ucho na dziobie łódki (albo za mały hak) Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Zmienić hak , ucho , lub dołożyć szekle na ucho łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nadel Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Myślałem właśnie o szekli albo karabińczyku 10x100 z zabezpieczeniem. To najprostsze wyjście, zastanawiałem się tylko czy takie rozwiązanie jest dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Szekle czy karabińczyk kup w sklepie dla alpinizmu , mają atesty wiem , że są one droższe , ale to musi być bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Co z bieżącej oferty internetowej polecicie do łódki 4,5m ? Waga łodzi z silnikiem i gratami 400 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Marcin, bierz taką na której łódź będzie leżeć jak najniżej to możliwe, to jest bardzo pomocne przy kiepskich slipach i niskiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nadel Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Problem rozwiązany w prozaiczny sposób poprzez podgięcie języka. Kombinerki i minuta pracy. Dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Ze zdjęcia ciężko było ocenić czy tak się uda , ale widać się dało . Odeszły Ci koszty i inne rozwiązania , a teraz i trzymać będzie solidnie tylko wodować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nadel Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Tak. Czasem wystarczy podejść do problemu następnego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Marcin, bierz taką na której łódź będzie leżeć jak najniżej to możliwe, to jest bardzo pomocne przy kiepskich slipach i niskiej wodzie.Masz jakieś typy ? Muszę na dniach coś zamówić a czas ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Masz jakieś typy ? Muszę na dniach coś zamówić a czas ucieka.Patrz gdzie nie będziesz miał za daleko odbiór.Ja np.mam suski i jestem bardzo zadowolony,ledy, brak zdejmwanej belki, amortyzatory, szerokość robią jaką chcesz itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek25 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 cabage, daleko masz do Bydgoszczy? Zamawiałem tam ostatnio przyczepkę pod taki sam zestaw i jestem mega zadowolony. Jak coś mogę Ci dac namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Masz jakieś typy ? Muszę na dniach coś zamówić a czas ucieka.Masz Suskiego taka jest moja , tak jak Sławek 77 napisał zrobią na wymiar . Masz nr postów ze zdjęciami 1159 , 1160 , 1161 , 1184 nie dawno odebrałem , ale nie wiem jakie teraz mają terminy odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nadel Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Co myślicie o takich naprowadzaczach? Może ktoś używa? Na stalową rurę nałożona jest rura PCV. Nałożona jest luźno, żeby mogła się obracać - to oczywiste. Nie jest niczym zabezpieczona od góry. Jak to się zachowuje w czasie jazdy? Nie spada? Podejrzewam, że "tłucze" się na nierównościach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek25 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Ja mam pojedyncze rolki na samych krańcach przyczepy ustawione pionowo do góry. Spełnia swoją rolę, moim zdaniem nie potrzebne aż takie wysokie rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Ja mam luźne rurki, co ma spadać? Przecież to się tak ustawia, aby dobrze wjeżdżała łódź, ona je dociska i nic nie odlatuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nadel Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Rafał, czy nie odlecą na autostradzie - o to pytam. Czy ich wiatr nie wywieje, bo nie są od góry zabezpieczone. Nie chciałbym, żeby komuś to na szybę poleciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi