Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Dziwne sytuacje, też mam ledy i czy przy nowym czy przy starym samochodzie nigdy nie miałem problemu.Jedyną taką sytuację jaka pamiętam u kolegi to właśnie była słaba masa, wypiolem mu przewód masowy z wtyki i podłożyłem pod zaczep i na haka zapiąłem - problem zniknął... Każdy samochód jest inny i każda lampa led też jest różnie zbudowana .Może być tak ,że autko z jedną przyczepą z ledami będzie świeciło a już z inną przyczepą na ledach nie. Wszystko zależy jak komp w aucie "czyta" instalację i jaki jest moduł podpięty i jaki pobór prądu mają wspomniane lampy. Czyli trzy kombinacje. Teoretycznie powinno działać a praktycznie to różnie bywa. Niewykluczone ,że Wojtek zmieniłby lampy na inne i byłoby ok.Ale puki nie zaświeci poprawnie to możemy wróżyć z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Byłem u pana montującego haki i podczas diagnozy padło na moduł wymiana ~500 zł więc ledy trafiają z powrotem do sprzedawcy To jakieś zdzierstwo . Ja też miałem problem z modułem i dałem za wymianę 2 stówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tato1 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 (edytowane) Też miałem problem z lampami led ,musiałem wymienić moduł.Koszt modułu uniwersalnego 89zł.Starsze samochody na ogół nie posiadają modułu,nowsze mają moduł elektroniczny który ogarnia każdy rodzaj oświetlenia. Problemem są moduły na przekaźnikach ,bo potrzebują większych prądów do działania. Edytowane 6 Maja 2020 przez tato1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Ledy super sprawa.Wczoraj po raz pierwszy utopilem światła, miały być szczelne a woda dostała się do środka, ale działają dalej. Bez zdejmowania tylnej belki, bez odpinania kabli. Super!Mega się cieszę że zmieniłem oświetlenie. A trap tez sie sprawdza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popek Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Ja mam zwykłe lampy wjeżdżam do wody i nic się nie dzieje chociaż ciągną wodę jak smoki tylko wcześniej wyłączam światła żeby żarówki ostygły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Ja mam zwykłe lampy wjeżdżam do wody i nic się nie dzieje chociaż ciągną wodę jak smoki tylko wcześniej wyłączam światła żeby żarówki ostygły Dokładnie, już nie jedne "szczelne" ledy widziałem, z których kapało . W zwykłych lampach proponuje jeszcze wywiercić od spodu otwory żeby woda wyleciała natychmiast. Co 2-3 lata zmienię dwie lampy za 10 zł za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Panowie wymieniał ktoś zwykłe światła na LED ? Kupiłem światła LED podłączyłem i działa wszystko oprócz kierunków. Czy dam w lewo czy w prawo świecą oba na raz. Jak podłączę z powrotem żarówkowe działa normalnie. Ogolnie w samochodach są dwa rodzaje modułów( z inspekcją spalonej zarowki i bez inspekcji). Gdybys mial inspekcje to wywaliło by błąd na liczniku po podlączeniu. Jezeli dziala Ci wszystko na zwyklych zarowkach to raczej nie jest wina modułu a wiązki lub pinow w gniezdzie. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Maja 2020 przez Bielun22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Panowie pytanko,czy skrócić jeszcze do środka kręgosłup przyczepy żeby oś kół było bliżej środka łodzi? Mam dziwne wrażenie że teraz cały ciężar leży na haku,czy teraz jest ok i tak zostawić? Z drugiej strony wydaje mi się że rolki i kołyska na końcu jest w idealnej pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Panowie pytanko,czy skrócić jeszcze do środka kręgosłup przyczepy żeby oś kół było bliżej środka łodzi? Mam dziwne wrażenie że teraz cały ciężar leży na haku,czy teraz jest ok i tak zostawić? Z drugiej strony wydaje mi się że rolki i kołyska na końcu jest w idealnej pozycjiSprawdź jaki masz nacisk na hak i będziesz wiedział jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Tydzień temu odbierałem swojego Silvera 445 i przyczepę MiroCar1 z regulowaną osią. Panowie tak ustawili oś aby nacisk na hak wynosił 30-35 kg. Zestawem przejechałem 600 km i prowadziło się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Kurde teraz zauważyłem że mam też regulowana os!! Dam do przodu jakieś 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 U mnie oś przesuwa się luzując te zaznaczone strzemiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Ja mam os w swojej przyczepce już na maksa do przodu... I z łodzią mam nacisk na hak 60 kg ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 To chyba trochę dużo, sprawdź na haku jaki ma maksymalny nacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Na haku zazwyczaj jest 75kg, więc jest dobrze. Będzie się trochę trudniej ją zakładać i zdejmować na hak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Kurde teraz zauważyłem że mam też regulowana os!! Dam do przodu jakieś 30cmPrzy tej przyczepie i przy podobnej długości łodzi mam ustawioną oś na drugim otworze od dyszla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Na haku zazwyczaj jest 75kg, więc jest dobrze. Będzie się trochę trudniej ją zakładać i zdejmować na haklodz ciągle suvem więc ciągnie bez problemu I dobrze się prowadzi ... Ale tak jak mówisz problem jest z manewrowaniem ręcznym... myślałem że jak przesunie od do środka o 20 cm to zejdzie kilogramów z haka... (tylko ciekawe ile? ) Bo jak np 10 kg to nie warto się bawić z osią... no i boj3 się że będzie się gorzej prowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Zejść zejdzie, oby nie za dużo. Nacisk na hak musi być znaczący, bo wtedy jest bezpiecznie i przyczepka jedzie stabilnie. Gdyby przeważało na tył to jest niebezpieczne. Nie będziesz z tyłu wieszał silnika? Jakiś akumulator? Każda masa powoduje, że środek ciężkości Ci się zmienia, co za tym idzie nacisk na hak. 60 jest ok, ale jak chcesz to możesz próbować - metodą prób i błędów. 20 cm to dosyć sporo i może już być za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 ja mam takie rogi własnej roboty i sprawdzają się świetnie. Na czas przejadu stabilizuje je gumą od plandeki Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkGrzegorz, mógłbyś pokazać jak masz rozwiązany montaż tych rogaczy do przyczepy ? Tzn zrobić zdjęcie z bliska i z boku przyczepy.Jak się wk..ie to pójdę do kogoś, żeby mi to na stałe przyspawał. Często woduję łódź w silnym nurcie rzeki i napór jest tak duży, że się wszystko wygina albo i pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ŁukaszFZS Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Ja u siebie mam takie pospawane , i przykręcone do ramy przyczepy na 4 śruby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Tydzień temu odbierałem swojego Silvera 445 i przyczepę MiroCar1 z regulowaną osią. Panowie tak ustawili oś aby nacisk na hak wynosił 30-35 kg. Zestawem przejechałem 600 km i prowadziło się bardzo dobrze.Tez mam zestaw z łodzią 4m i ta sama przyczepa i mam pytanie jaki ten nacisk powinien byc na hak, dosc cieżko mi sie recznie manewruje tym zestawem próbowałem szarpnac dyszel do gory ale ani ja ani moj kolega próbując za raczke nie dalem rady podniesc sadze ze jest wiecej niz 50kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Jak odbierałem przyczepę w MiroCar Pan Mirosław doradził żeby po załadunku łodzi tak wyrgulować oś aby nacisk na hak wynosił około 35 kg, zrobili to ludzie w silver yacht, wszystko ustawili przy załadunku łodzi. Ja moją podnoszę bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Jak odbierałem przyczepę w MiroCar Pan Mirosław doradził żeby po załadunku łodzi tak wyrgulować oś aby nacisk na hak wynosił około 35 kg, zrobili to ludzie w silver yacht, wszystko ustawili przy załadunku łodzi. Ja moją podnoszę bez problemu.Ok czyli musze to poprawic sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Jak gadałem z Suskim to mówił , ze żeby przyczepa się dobrze prowadziła to nacisk na hak musi być waga przyczepy plus minimum 20 kilo . Ja mam Traca z przodu pontonu z kotwica i wyciągarka elektryczna i ledwo podnoszę łapiąc za dyszel . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Jak gadałem z Suskim to mówił , ze żeby przyczepa się dobrze prowadziła to nacisk na hak musi być waga przyczepy plus minimum 20 kilo . Ja mam Traca z przodu pontonu z kotwica i wyciągarka elektryczna i ledwo podnoszę łapiąc za dyszel .Dobrze zrozumiałeś waga przyczepy+20 kg=nacisk? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi