Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Sprawdz date produkcji opony, zwykle po 5 latach trzeba wymienić be względu na stan bieżnika5 lat wymiana opon , Zerknij NA WULKANIZACJĘ tam takie dopiero sprowadzają do Polski i ludziska kupują bo tanie , a bieżnik elegancki . Osobiście sam nie zakładam używek do przyczep i każdemu to odradzam . Taka pęknięta opona do wymiany i kupić 2 nowe żeby równo przyczepa się prowadziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Na tych oponach widnieje DOT z 2013 roku, także faktycznie czas na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Niemiecki TÜV dopuszczający poruszanie się przyczepą z prędkością do 100km/h po autostradach dopuszcza stosowanie opon do lat 6dodaj że dla przyczepy z hamulcem, bez hamulca 80km/h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 dodaj że dla przyczepy z hamulcem, bez hamulca 80km/hNic nie dodam ... zobacz sam ,czy widzisz hamulec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 czy ktos wie gdzie mozna w polsce kupic pasy BoatBuckle G2???? https://www.amazon.com/BoatBuckle-Retractable-Transom-Tie-Down-Pair/dp/B01JIJS1MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Kiedyś widziałem w którymś z centrów handlowych typu Jula.Niestety teraz nie pamiętam gdzie to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 wiem, że to nie to samo, ale też szukam takich i póki co namierzyłem takiehttps://inrekta.pl/automatyczne-pasy-transportowe/613-pas-transportowy-z-automatycznym-zwijakiem-czarny-hak-podwojny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Może niektórzy wkrótce będą mogli więcej załadować na przyczepę https://wiadomosci.onet.pl/kraj/korzystna-zmiana-dla-kierowcow-posiadajacych-prawo-jazdy-kat-b/qwqltmj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Panowie, poczytałem kilka stron i nie znalazłem rozwiązania. Kupiłem niedawno Romanę 430x185 i wys.70cm. Podpowiedzcie do ten łódeczki tanią i dobrą przyczepę, w co powinna być wyposażona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Tania i dobra może być np. Sidka S1 od MiroCar1 z Bydgoszczy. Edytowane 19 Czerwca 2020 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Jest sporo opisów , ale dobrą i tanią to tylko z drugiej ręki , ale znowu szybciej łódkę się zmieni niż dobrą przyczepę odsprzeda . Z tym dobrą i tanią będzie ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Jak dobra i tania to muszą być dwie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Panowie, poczytałem kilka stron i nie znalazłem rozwiązania. Kupiłem niedawno Romanę 430x185 i wys.70cm. Podpowiedzcie do ten łódeczki tanią i dobrą przyczepę, w co powinna być wyposażona.Ja bym w ogóle nie szedł tą drogą i kupił przyczepę ,, na dożywocie ,, z możliwoscią dowolnej późniejszej konfiguracji ....A i odsprzedaż w razie zmiany koncepcji będzie z małymi stratami .. Edytowane 20 Czerwca 2020 przez sero1975 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Jaka opinie macie o przyczepkach Sidka S1 od MiroCar1, mam na niej lodke Riverfox405 i mam wrażenie że się ugina ponieważ ma dziobie dziobnica ściera mi żelkot, ruch jest w granicach 3cm obawiam się że po jakimś czasie coś się może uszkodzić. Niedawno przesunąłem pierwsza rolkę kilowa max do przodu, jest lepiej, ale nadal lekko sie wyciera. Macie może na to jakiś patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Mam tę przyczepę, siedzi na niej Silver 445 i nic takiego nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Michal Sz , spróbuj na dziobnicy zmienić uchwyt ten niebieski na czarny gumowy , mam taki na pewno nie będzie tak zdzierał żelkotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Tak jak pisze pawlo29 ,czarna guma i cała poprzeczka wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Mam tę przyczepę, siedzi na niej Silver 445 i nic takiego nie zauważyłem.Widze ze dokladnie raka sama przyczepka, nie mam akurat zdjęć a dostep do zestawu bede mial w piątek wtedy fotke zrobie. Ta lodz jest duzo wyzsza ja mam wyciagarke cofnietą ma maxa do dolu a dziobnicę niebieska jest pod uchem chyba na drugiej fałdzie od gory, wczesnjej pierwsza rolkę kilowa mialem calkowicie cofnięta do tyłu po ustawieniu tak jak na fotce kolegi jest lepiej.Mam dziobnice od innej przyczepy Brenderup ktora tez posiadam, ale szerokosc jej jest zbyt duza i nie pasuje w te samo miejsce. @GrzesM - Czemu spinałeś pasem dodatkowo ucho na dziobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Tak jak pisze pawlo29 ,czarna guma i cała poprzeczka wyżej.Chodzi tobie o poprzeczkę z dziobnicą?W moim przypadku się już nie da jak na zdjęciu opuścisz całkowicie wyciagarke do dołu to u mnie jest właśnie taki układ. Ja mam te ramie dużo wyżej może 15cm od ucha w dół. Dodam jeszcze jedno, u mnie wygląda to tak ze ucho jest na równej wysokości taśmy od wyciągarki , taśma jest równolegle do ucha, wydaje mi się ze powinna być wyciągarka niżej, ale nie mam takiej możliwości. Edytowane 20 Czerwca 2020 przez Michal Sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Ja przy takim układzie jak na fotce nie mam żadnych problemów z ocieraniem.A co do zakładania pasów, producent ładując łódź na przyczepę ustawiał wszystkie rolki i zapinał pasy. Tak zalecił, jest dobrze więc i ja tak zapinam. drugi pas jest na rufie opinając ją dookoła i trzeci przy silniku. Tu to widać https://www.youtube.com/watch?v=HyDi0pzw9To Edytowane 20 Czerwca 2020 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Michal Sz , spróbuj na dziobnicy zmienić uchwyt ten niebieski na czarny gumowy , mam taki na pewno nie będzie tak zdzierał żelkotuPrzecież guma to guma . Co nam pomoże zmiana koloru ?Czarna potrafi -nie zawsze- brudzić a niebieska tego problemu nie ma. Sam wywaliłem czarne i założyłem niebieskie - czarnych śladów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 prime Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Jade dziś obejrzeć kampera ,kamper ma w dowodzie DMC 3,1T , czy da rade kupic taka przyczepke bym mógłbym podpiąć ja i nie przekroczyc 3,5T .Obecnie mam ponton ,ale jest plan zmiany na lodke typ romana lub plaskodenna alu do 4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Jest taka możliwość , ja kupiłem u Suskiego i zmniejszyli mi ciężar na taki jaki mi odpowiadał . Tylko weż ciężar przyczepki plus ciężar łódki i na taki dostaniesz papiery , w razie jak by Cię chcieli krokodyle warzyć musi być ok . Jak kupisz gdzie indziej nie każdy chce zmniejszyć ciężar przyczepki , Weż to pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Jak odpowiednio dobrać długość przyczepy do długości łodzi? Np dla łodzi 4.5 m jakiej długości przyczepa powinna być, zakładając że rufa łodzi kończy się razem z przyczepą a silnik wystaje poza? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Jade dziś obejrzeć kampera ,kamper ma w dowodzie DMC 3,1T , czy da rade kupic taka przyczepke bym mógłbym podpiąć ja i nie przekroczyc 3,5T .Obecnie mam ponton ,ale jest plan zmiany na lodke typ romana lub plaskodenna alu do 4m Jak kupowałem nową towarówkę to pytali się na jaką masę ma być rejestrowana. Nie wydaje mi się by to zależało od sprzedawcy, tylko od producenta bo od niego jest dokument do rejestracji. Jak odpowiednio dobrać długość przyczepy do długości łodzi? Np dla łodzi 4.5 m jakiej długości przyczepa powinna być, zakładając że rufa łodzi kończy się razem z przyczepą a silnik wystaje poza?Długość przyczepy powinna uwzględniać środek ciężkości łodzi, tak by ciężar był przed osią lub na niej. Chodzi o to by nie wypadł dyszel z kuli haka.Wystawanie poza przyczepę jest ograniczone chyba do 1,5metra musi być oznakowanie ostrzegawcze. Jeśli wystaje tylko silnik to powinno być dobrze ze środkiem ciężkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi