Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Właśnie dlatego napisałem , że kupiłem od Suskiego to jest producent przyczep i wydaje papiery do rejestracji . Ale nie wszyscy chcą tak pomóc

To jest stadardowa procedura i nikt łachy nie robi. A jak robi to wypada z rynku. A ,że  na placu mają takie jakie mają to wiadomo ,że chcą sprzedać więc kit wciskają ,że się nie da bo on już ma homologację taką a taką. 

Żaden problem  jest wystąpić o nową homologację od producenta .Tyle tylko ,że to trochę potrwa. Łatwiej jest to wszystko załatwić przed sprzedażą/rejestracją . Można też zmienić po zarejestrowaniu ale  tu jest trochę zachodu.    

• 0

Czy posiada ktoś w przyczepie Suski naprowadzacze/rogi (coś jak na foto nie wiem czy to od producenta ale widzę że przyczepa Suski) chcę takie zamówić u producenta tych przyczep i one ponoć mają 70cm długości/wysokości czy to wystarczy żeby one spełniały swoją rolę. Łódź alu dług. 420.

post-53422-0-77172000-1594126408_thumb.jpg

Edytowane przez pio76

• 0

Czy posiada ktoś w przyczepie Suski naprowadzacze/rogi (coś jak na foto nie wiem czy to od producenta ale widzę że przyczepa Suski) chcę takie zamówić u producenta tych przyczep i one ponoć mają 70cm długości/wysokości czy to wystarczy żeby one spełniały swoją rolę. Łódź alu dług. 420.

Też się zastanawiam nad montażem , suski ma u siebie w ofercie gotowe? Jaki koszt?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• 0

Koszt to o ile dobrze pamiętam 200 zł za komplet .Nie zawsze mają, więc najlepiej zadzwonić.Wysokość to kwestia dogadania.

Tak 200zł kpl. chyba mają teraz chociaż nie bardzo chce wysyłać. Długość stała coś ok 70cm, dłuższe nie bardzo bo to cały proces produkcyjny ustawianie maszyn itp. tak mi powiedzieli...chociaż to chyba jakaś bzdura, klepią sztampę bo nie ma w tym interesu. A przyczepy idą jak woda i klient z pierdołą to drugi plan...keszsz

Może 70 styknie bo wcześniej robili ok 45...jak za mało będzie to się dospawa rurkę...hehe

Edytowane przez pio76

• 0

Tak 200zł kpl. chyba mają teraz chociaż nie bardzo chce wysyłać. Długość stała coś ok 70cm, dłuższe nie bardzo bo to cały proces produkcyjny ustawianie maszyn itp. tak mi powiedzieli...chociaż to chyba jakaś bzdura, klepią sztampę bo nie ma w tym interesu. A przyczepy idą jak woda i klient z pierdołą to drugi plan...keszsz się liczy.

Może 70 styknie bo wcześniej robili ok 45...jak za mało będzie to się dospawa rurkę...hehe

• 0

na głębokim slipie ? a to wjedź pilotem na głębokim slipie przy wietrze na przyczepe .... bez rolek z boku powodzenia ...  co do wyginania sie --- osobiście problem raz na zawsze rozwiązany - u mnie - rura fi 50 , oblana poliuretanem do fi 80 całość 70 cm wysoka ( samo nalanie poliuretanu w firmach co naprawiają rolki do taśmociągów około tysiaka - cena zależy od kilogramów materiału , ale można sobie też wybrać twardość jaka ma być ) i rolki jak z bajki nawet jak łajba 1,5 t oprze sie mocniej , to ich nie rusza , do małych łodzi koszta będą pewnie dużo mniejsze ,ale super sprawa i powiem że przerobiłem już chyba wszystkie opcje z rolkami ,ale poliuretan jest najlepszy

Edytowane przez inter

• 0

Ja mam na to rurę pvc od Suskiego . 70 cm i robi świetnie robotę . Naprawdę bardzo polecam ;)

Podczas jazdy ściągasz te rury PVC...bo one tylko są nakładane luźno na rurę metalową...podczas jazdy jej nie wywieje..? Edytowane przez pio76

• 0

Hej 

Robert jakiś czas temu miałem ten sam dylemat, tyle że pod Bremę 390, podobna szerokość co Twojej Romany. Wybrałem Sidkę S1 na rolkach, jak dobrze pamiętam Sidka S1 jest trochę szersza od Temy co dla mnie było ważne. Z długości też zmieścisz na Sidkę, ale miedzy błotnik to raczej nie wejdzie z szerokości. W Iławie masz dystrybutora Miro-Car  to niedaleko od Ciebie.

Powodzenia