Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam, koledzy mam wrazenie ze nacisk na hak mam zbyt duzy, jak probuje podniesc za dyszel to powiem ze malo co w portki nie narobie.

Jaki nacisk powinien byc na hak , wiem ze byc musi .

Przyczepa to Sidka S1 od MiroCar.

Edytowane przez Michal Sz

• 0

Witam, koledzy mam wrazenie ze nacisk na hak mam zbyt duzy, jak probuje podniesc za dyszel to powiem ze malo co w portki nie narobie.

Jaki nacisk powinien byc na hak , wiem ze byc musi .

Przyczepa to Sidka S1 od MiroCar.

każdy hak ma podany maksymalny dopuszczony nacisk u mnie jest 70kg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Przyczepka po odpięciu z haka powinna polecieć "na pysk" - czyli nacisk na dyszel musi być. Jaki?

A no jak kolega Grzesiu napisal - nie większy niż zaleca producent, a zazwyczaj jest to ok 60-70kg.

Jak po dygnięciu dyszla występuje ryzyko że zwieracze popuszczą tzn, że nacisk jest zbyt duży.

Łódkę przesuń bardziej na tył przyczepki lub - i to lepsze rozwiązanie - jeśli masz możliwość przesuń całą ośkę do przodu, aby przesunąć środek ciężkości.

Ustaw raz a będzie procentowac w przyszłości. Bezpieczeństwo i wygoda.

Edytowane przez Drac
  • Like 1

• 0

Też się zastanawiam nad montażem , suski ma u siebie w ofercie gotowe? Jaki koszt?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. 8e5ec5b1b26d9a652d362e8dd64ad957.jpg

• Like 9

• 0

Wczoraj bardzo niski stan wody bardzo dobitnie pokazał mi wady krótkiej przyczepy :/ . Poprzednią miałem prawie metr dłuższą ale musiałem wymienić bo mi nie wchodziła do garażu . No i teraz zastanawiam się jak to rozwiązać i postanowiłem wymienić dyszel na dłuższy ale łamany .

Ktoś może robił i może jakieś fotki wrzucić . Ewentualnie jak to zrobić najprościej , jaki mechanizm zastosować ? Odkładamy na bok , podnoszony do góry , czy może poprostu zdejmowany?

• 0

Witajcie, stoję przed decyzją zakupu przyczepy podłodziowej i proszę użytkowników przyczep niewiadów p400 i pokrewnych jak sprawują się łożyska stożkowe w przypadku wielokrotnego wodowania ...

Łożyska oryginalnie montowane po roku do wymiany. Straszny szit

• 0

Szukaj Brederup mam 15 lat i przyczepa stoi 100 dni w roku w wodzie i łożyska nadal działają

Brenderup ,Niewiadów, Tema , sidki, mirki i setki innych przyczep mają osie KNOTT-a ,AL-KO, SPP, .Mówiąc w skrócie wszyscy producenci są zdatni na tych producentów .  

I tu należy się pochylić nad osią i zobaczyć co tam producent zamontował.I nie tylko oś ale inne podzespoły.

• Like 1