Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Generalnie będę wodował się na znanych mi slipach, utwardzonych nie na bagnach. Moja łódka to nic wielkiego Wigry 355, do tego 9.9 Yamaha. Jak już wcześniej pisałem robię to na wszelki wypadek, bo nie mam auta 4x4 tylko Forda S-maxa, koszt modernizacji niewielki , więc postanowiłem to wykonać. Ale jak mówisz warto mieć parę złotych w schowku na traktorek Mam troszkę większą łódkę, Romanę 420 z silnikiem 15km i od pewnego czasu korzystam z 10 metrowego pasa wyciągowego do 3,5 tony. Pas kosztował 70zł i daję radę wszędzie. Auto to C4 picasso, a 10m pasa daje mi większe szanse niż dodatkowy 3m dyszel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Ten patent u mnie funkcjonuje od 2019 http://jerkbait.pl/topic/125016-przyczepa-do-łodzi/?p=2598714 , z tym,że po kilku testach w trakcie wodowania - mam łódz podpartą na podwójnym pompowanym kole manewrowym ,usztywnia to połaczenie samochód przyczepa pozwala mi to na pokonywanie dużych spadków terenu na slipach utwardzonych jak i nie utwardzonych i ułatwia manewrowanie przyczepą.Widziałem twój post, on również był inspiracją dla mnie do wykonania tej modyfikacji. Jeśli użytkujesz ten patent tyle czasu, to może jako praktyk podrzucisz swoje spostrzeżenia, nigdzie nie można znaleźć szczegółowych informacji z użytkowania. Czy są jakieś minusy, czy też coś na co należy zwrócić szczególną uwagę. Ja jak pisałem wykonałem to, bo odbieram za miesiąc swoją pierwsza łódkę i staram się zabezpieczyć przed wieloma ewentualnościami, które mogą wystąpić na slipach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Mam troszkę większą łódkę, Romanę 420 z silnikiem 15km i od pewnego czasu korzystam z 10 metrowego pasa wyciągowego do 3,5 tony. Pas kosztował 70zł i daję radę wszędzie. Auto to C4 picasso, a 10m pasa daje mi większe szanse niż dodatkowy 3m dyszel.czyli przyczepkę ręcznie wpychasz do wody czy pas używasz tylko do wyciągania z wody zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 I to i to, używam pasa ponieważ praktycznie nie jeżdżę sam. Są jednak miejsca gdzie woduję sie samodzielnie i nie ma z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Widziałem twój post, on również był inspiracją dla mnie do wykonania tej modyfikacji. Jeśli użytkujesz ten patent tyle czasu, to może jako praktyk podrzucisz swoje spostrzeżenia, nigdzie nie można znaleźć szczegółowych informacji z użytkowania. Czy są jakieś minusy, czy też coś na co należy zwrócić szczególną uwagę. Ja jak pisałem wykonałem to, bo odbieram za miesiąc swoją pierwsza łódkę i staram się zabezpieczyć przed wieloma ewentualnościami, które mogą wystąpić na slipach.Minus to konieczność rozpinania i zapinania zestawu aby rozłożyć i złożyć dyszel. Zainwestuj w podwójne pompowane koło podporowe do przyczepy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafuss Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Minus to konieczność rozpinania i zapinania zestawu aby rozłożyć i złożyć dyszel. Zainwestuj w podwójne pompowane koło podporowe do przyczepy .oki kupię takie podwójne, a powiedz na takich stromych slipach jak przystań AZS w Toruniu nie ma problemu, nie występują jakieś duże naprężenie dyszla, kiedy to przyczepa zjeżdża po tym stromym slipie a samochód jest jeszcze na górze na chodniku, przed uskokiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Ja z moim zestawem nie miałem problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Pływałem obiema , ilość miejsca zależy od zabudowy w środku. Jednakże sugerowalbym 390 , ta 370 przy pływaniu w jedną osobę i cięższym silniku wymaga już dobrego rozkładu obciążenia bo dziób podnosi na starcie w 390 jest trochę lepiejDzięki ,a jaką przyczepę z płozami poleciłbyś do tej łodzi, taką żeby samemu się lekko wodowało, no i na ledach, bez tylnej belki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Producent bremy maja tez przyczepy , zapytaj się ich , spasują Ci na miejscu. Ja zaluje ze nie wzielm jak bralem swoją 390 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Dzięki ,a jaką przyczepę z płozami poleciłbyś do tej łodzi, taką żeby samemu się lekko wodowało, no i na ledach, bez tylnej belki...?Miro Car Sidka s-1 zadzwoń do Bydgoszczy ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Dzięki ,a jaką przyczepę z płozami poleciłbyś do tej łodzi, taką żeby samemu się lekko wodowało, no i na ledach, bez tylnej belki...?Suski z Radomia , w Bremie sprzedają takie same, porównaj sobie ceny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Miro Car Sidka s-1 zadzwoń do Bydgoszczy ... IMG_20180526_083906.jpgNo ta to już chyba taka na wypasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Suski z Radomia , w Bremie sprzedają takie same, porównaj sobie ceny Jak rozmawiałem z właścicielem, to mówił, że oferują: przyczepa ocynkowana, malowana proszkowo, trepy, rolki kilowe i boczne gumowe, uchylna tablica, resory i amortyzatory... 4900zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Jak rozmawiałem z właścicielem, to mówił, że oferują: przyczepa ocynkowana, malowana proszkowo, trepy, rolki kilowe i boczne gumowe, uchylna tablica, resory i amortyzatory... 4900złA teraz zadzwoń sobie do Radomia do Suskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Miro Car Sidka s-1 zadzwoń do Bydgoszczy ... IMG_20180526_083906.jpgKarol, jesteś zadowolony? Bo miałem, sprzedałem i niechętnie bym kupił znowu.Uzytkowałem bardzo intensywnie przez dwa sezony - średnio 5x na tydzień wyjazd na rybyŁożyska kompletne do wymiany raz na sezon. Poność później zmienili producenta łożysk i typ, ale nie ciągnąłem dalej tematu i nie wiem jak jest obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 W 2020 kupiona w Radomiu 4200 zł zapłaciłem . Na jesień dołożyłem płyty aluminiowe 5 mm kupione na złomie za 50 zł , ale robią robotę bezpieczniej się chodzi . Ta przyczepa nie niszczy łodzi bo resor i amorek wszystko tłumi , nie reklamuje tej firmy choć zrobiona jest bardzo porządnie , ale takie rozwiązanie . Najgorsze co można zrobić to kupić bubel i potem się wkurzać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 (edytowane) Karol, jesteś zadowolony? Bo miałem, sprzedałem i niechętnie bym kupił znowu.Uzytkowałem bardzo intensywnie przez dwa sezony - średnio 5x na tydzień wyjazd na rybyŁożyska kompletne do wymiany raz na sezon. Poność później zmienili producenta łożysk i typ, ale nie ciągnąłem dalej tematu i nie wiem jak jest obecnie. Danielu użytkowałem dwa sezony ... dość intensywnie , złego słowa nie mogę powiedzieć ,,, zaliczyła kilka tras po 500 km w jedną stronę i problemów nie było żadnych... ani z elektryką ani z mechaniką. Obecnie mam czołg a nie przyczepkę ... w porównaniu do tej wyżej , tz nawet nie ma co porównywać ... sztywność , grubość profili itp... dla mnie pierwsza klasaChociaż kilka przeróbek wykonałem nim złamało mnie choróbsko.Na fotkach tego nie widać ale dwie pierwsze rolki te najazdowe dałem poczwórne, płozy poszły w zapomnienie dzięki temu nie trzeba się topić po szyję żeby zwodować łodkę.Przyczepka GALA BBG Syriusz. Edytowane 13 Stycznia 2021 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 W 2020 kupiona w Radomiu 4200 zł zapłaciłem . Na jesień dołożyłem płyty aluminiowe 5 mm kupione na złomie za 50 zł , ale robią robotę bezpieczniej się chodzi . Ta przyczepa nie niszczy łodzi bo resor i amorek wszystko tłumi , nie reklamuje tej firmy choć zrobiona jest bardzo porządnie , ale takie rozwiązanie . Najgorsze co można zrobić to kupić bubel i potem się wkurzać Paweł, a to jest ta od Suskiego...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Karol, jeżeli nie tajemnica to jaki koszt takiej przyczepy Gala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Dowożą czy trzeba po nią jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Karol, jeżeli nie tajemnica to jaki koszt takiej przyczepy Gala?Zamawiając łódkę, zamówiłem również w Skylla przyczepkę..oni je robią dla nich. Kosztowała 4,950 zł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 W 2020 r było już 5600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 W 2020 r było już 5600Fakt moja cena z stycznia 2020 i potem poszły chyba w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 (edytowane) Fakt moja cena z stycznia 2020 i potem poszły chyba w górę...No niestety, stal poszła do góry i jeszcze pójdzie , taniej to już chyba nie będzie... Edytowane 14 Stycznia 2021 przez mancio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 A teraz zadzwoń sobie do Radomia do Suskiego Dzwoniłem... 4800, czyli uważam, że podejście właściciela z Bremy jest jak najbardziej ok, powiem więcej, jest to wydaje mi się wygodna opcja, żeby odebrać łódź już na przygotowanej wcześniej przyczepie... acha, przemiła Pani powiedziała, że bez malowania proszkowego, tylko w ocynku cena minus 250... jeżeli ktoś nie jest przesadnym estetą wydaje mi się, że ocynk chyba praktyczniejszy, bo z nim i tak nic się nie dzieje, a farba czy lakier, jaka by nie była zawsze od kamieni coś tam się odłuszczy czy odskoczy... czy się mylę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi