Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Dzwoniłem... 4800, czyli uważam, że podejście właściciela z Bremy jest jak najbardziej ok, powiem więcej, jest to wydaje mi się wygodna opcja, żeby odebrać łódź już na przygotowanej wcześniej przyczepie... acha, przemiła Pani powiedziała, że bez malowania proszkowego, tylko w ocynku cena minus 250... jeżeli ktoś nie jest przesadnym estetą wydaje mi się, że ocynk chyba praktyczniejszy, bo z nim i tak nic się nie dzieje, a farba czy lakier, jaka by nie była zawsze od kamieni coś tam się odłuszczy czy odskoczy... czy się mylę?Czarna malowana bardzo ładnie wygląda i mocno się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Danielu użytkowałem dwa sezony ... dość intensywnie , złego słowa nie mogę powiedzieć ,,, zaliczyła kilka tras po 500 km w jedną stronę i problemów nie było żadnych... ani z elektryką ani z mechaniką. Obecnie mam czołg a nie przyczepkę ... w porównaniu do tej wyżej , tz nawet nie ma co porównywać ... sztywność , grubość profili itp... dla mnie pierwsza klasaChociaż kilka przeróbek wykonałem nim złamało mnie choróbsko.Na fotkach tego nie widać ale dwie pierwsze rolki te najazdowe dałem poczwórne, płozy poszły w zapomnienie dzięki temu nie trzeba się topić po szyję żeby zwodować łodkę.Przyczepka GALA BBG Syriusz. Karol zmień rolki na płozy, przyczepa bez resora Może być problem ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 (edytowane) Danielu użytkowałem dwa sezony ... dość intensywnie , złego słowa nie mogę powiedzieć ,,, zaliczyła kilka tras po 500 km w jedną stronę i problemów nie było żadnych... ani z elektryką ani z mechaniką.Obecnie mam czołg a nie przyczepkę ... w porównaniu do tej wyżej , tz nawet nie ma co porównywać ... sztywność , grubość profili itp... dla mnie pierwsza klasaChociaż kilka przeróbek wykonałem nim złamało mnie choróbsko.Na fotkach tego nie widać ale dwie pierwsze rolki te najazdowe dałem poczwórne, płozy poszły w zapomnienie dzięki temu nie trzeba się topić po szyję żeby zwodować łodkę.Przyczepka GALA BBG Syriusz. Karol zmień rolki na płozy, przyczepa bez resoraMoże być problem To skorupa aluminiowa nic jej nie będzie a w obecnym stanie zdrowotnym nie mam zamiaru szarpać się z płozami ... które były fabrycznie w tej przyczepce... nie nie nie... Większość moich slipów jest u mnie bardzo płytkich i nie ma możliwości wjechania dostatecznie głęboko do wody żeby łódka sama zeszła z płóz.Woziłem kilka lat na rolka większość łódek jakie miałem i nie było z tym większego problemu Silnik oczywiście na podporze Atwoda... Edytowane 14 Stycznia 2021 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 (edytowane) Rolki pofałdują Ci dno, to taka specyfika aluminium. Jeżeli są konieczne, to tak ustaw, żeby jeździć po rolkach stępką i redanami. Ps. Na płytkie slipy koniecznie ściągarka.... Edytowane 14 Stycznia 2021 przez Blackstarpro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Paweł, a to jest ta od Suskiego...?Tak od Suskiego , prowadzi się super , w lusterko zerkam czy mam za sobą przyczepkę , mogę tylko polecić . Fajnie widać światła pod wodą , widać gdzie koniec przyczepy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Dzwoniłem... 4800, czyli uważam, że podejście właściciela z Bremy jest jak najbardziej ok, powiem więcej, jest to wydaje mi się wygodna opcja, żeby odebrać łódź już na przygotowanej wcześniej przyczepie... acha, przemiła Pani powiedziała, że bez malowania proszkowego, tylko w ocynku cena minus 250... jeżeli ktoś nie jest przesadnym estetą wydaje mi się, że ocynk chyba praktyczniejszy, bo z nim i tak nic się nie dzieje, a farba czy lakier, jaka by nie była zawsze od kamieni coś tam się odłuszczy czy odskoczy... czy się mylę?Oj to widzę że zdrożały, dobrze że łódki z przyczepka nie sprzedałem bo bym teraz był w plecy a już dogadane było praktycznie.Jeszcze odnośnie przyczep ta Suskiego jest na resorach plus amortyzatory , nie ma porównania z tymi na belce skrętnej to też jest istotne.Kolega jak bral Bremę 390 to mu zaśpiewali taką cenę że do Radomia pojechał i tam kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Rolki pofałdują Ci dno, to taka specyfika aluminium. Jeżeli są konieczne, to tak ustaw, żeby jeździć po rolkach stępką i redanami. Ps. Na płytkie slipy koniecznie ściągarka....Jaka ściągarka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Ściągarka z pasem, zamontowana obok wciągarki, pas na około tylnej rolki i zaczepiony za przednie kółko łodzi....Kręcisz, a łódka jedzie w tył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Wszystko koledzy ładnie pięknie ale .... nikt nie zwraca uwagi na jeden zasadniczy i jak że ważny szczegół , a mianowicie ... szerokość przyczepki...Moim zdaniem łódka ma leżeć najniżej jak się da i pomiędzy błotnikami... a nie sterczeć wysoko na płozach nad błotnikami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Wszystko koledzy ładnie pięknie ale .... nikt nie zwraca uwagi na jeden zasadniczy i jak że ważny szczegół , a mianowicie ... szerokość przyczepki...Moim zdaniem łódka ma leżeć najniżej jak się da i pomiędzy błotnikami... a nie sterczeć wysoko na płozach nad błotnikami Suski zrobi ci jaką chcesz szerokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 (edytowane) Ściągarka z pasem, zamontowana obok wciągarki, pas na około tylnej rolki i zaczepiony za przednie kółko łodzi....Kręcisz, a łódka jedzie w tył...Możesz podesłać zdjęcie lub podlinkować filmik ?...chyba już wiem Edytowane 14 Stycznia 2021 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Suski dowozi przyczepy, czy trzeba się osobiście stawić po odbiór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PABL0 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Dzisiaj z nimi pisałem na ten temat, trzeba osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Dokładnie, nie dowozi i dlatego latam z Lorries. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Korde co roku jeździcie na wczasy, a tu macie problem żeby raz na kilka dobrych lat jechać po odbiór przyczepki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Możesz podesłać zdjęcie lub podlinkować filmik ?...chyba już wiem Tutaj mój patent. Ostanie pół roku przestałem jej używać. Rozpęd tyłem do wody, bach w hamulec i łódeczka sama schodzi. Jak bardzo płytko to dwa ,trzy razy. Oczywiście wcześniej trzeba ją odpiąć od przyczepy .Zaznaczam że trzeba wyczuć prędkość i i ostrość hamowania, bo zdarzyło mi się dwa razy że popłynęła, na szczęście silnik dziobowy był włączony i z pilota wróciła.Dokładnie jak na tym filmiku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Korde co roku jeździcie na wczasy, a tu macie problem żeby raz na kilka dobrych lat jechać po odbiór przyczepki...Ja nie mam problemu, tylko się pytam. Jak mam dac 700zl za paliwo a 800 za dowóz, to po ki.diable tracić czas na zbędne wycieczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Ja nie mam problemu, tylko się pytam. Jak mam dac 700zl za paliwo a 800 za dowóz, to po ki.diable tracić czas na zbędne wycieczki ?Tu masz rację , ale to się zmienia gdy ktoś kupuję lichą przyczepę tylko dla tego , że po dobrą przyczepę trzeba jechać . Są dwa minusy , jeden że się wkurzamy że nie jest tak zrobiona jak być powinna , ale to wychodzi w eksploatacji , a drugi minus jak byśmy chcieli ją sprzedać to sporo na takiej tracimy , oczywiście każdego wybór i taki szanuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Ja nie mam problemu, tylko się pytam. Jak mam dac 700zl za paliwo a 800 za dowóz, to po ki.diable tracić czas na zbędne wycieczki ?No właśnie ten ciągły brak czasu, skąd ja to znam... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 800 dowóz? Ja zapłaciłem 199zł za dowóz z Mazur do Zielonej Góry.Co prawda mogłem zamówić dowóz na oddział firmy w Nowej Soli (miał bym 32km) ale i tak mi się nie chciało jechać. Wolałem dostawę pod bramę. Czy mam lichą? Nie wydaje mi się, Lorries nie należy do lichych i tanich. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 (edytowane) @tresor , to zależy od firmy. Tema np zbiera zamówienia i jak.ma kilka sztuk na dolny Śląsk, to leci transport na lawecie 6 przyczep i rozwożą po 250zl . Inni mają oddziały, badz po trasie za parę zl przywioza. Jeśli producent niema transportu własnego, to za 200zl nikt Ci nie przywiezie 500km w 1 stronę, niema szans. Kiedys jakas przyczepkę chciałem to mi wycenili kolo.800zl za 350km Edytowane 14 Stycznia 2021 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Wszystko koledzy ładnie pięknie ale .... nikt nie zwraca uwagi na jeden zasadniczy i jak że ważny szczegół , a mianowicie ... szerokość przyczepki...Moim zdaniem łódka ma leżeć najniżej jak się da i pomiędzy błotnikami... a nie sterczeć wysoko na płozach nad błotnikami Aluminium, też wybiją, widziałem nie raz????Płozy z tyłu mam na tej wysokości co Ty rolki Przód unoszę sporo wyżej łatwo wtedy się ześlizguje do wody Ale co tam, nikt się nie przekona jak sam nie odczuje ????Jest zresztą takie przysłowie,, Mądry Polak po ????Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Danielu użytkowałem dwa sezony ... dość intensywnie , złego słowa nie mogę powiedzieć ,,, zaliczyła kilka tras po 500 km w jedną stronę i problemów nie było żadnych... ani z elektryką ani z mechaniką. Obecnie mam czołg a nie przyczepkę ... w porównaniu do tej wyżej , tz nawet nie ma co porównywać ... sztywność , grubość profili itp... dla mnie pierwsza klasaChociaż kilka przeróbek wykonałem nim złamało mnie choróbsko.Na fotkach tego nie widać ale dwie pierwsze rolki te najazdowe dałem poczwórne, płozy poszły w zapomnienie dzięki temu nie trzeba się topić po szyję żeby zwodować łodkę.Przyczepka GALA BBG Syriusz. Dobrze sparowany zestaw ? Tzn dobrze prowadzi się przyczepkę ze Skyllą na drodze ? Wodowanie na płytszej wodzie do ogarnięcia w jedną osobę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Dobrze sparowany zestaw ? Tzn dobrze prowadzi się przyczepkę ze Skyllą na drodze ? Wodowanie na płytszej wodzie do ogarnięcia w jedną osobę ? Moim zdaniem zestaw dograny jest bardzo dobrze...łódka leży bardzo nisko na przyczepie a tym samym środek ciężkości leży nisko co bardzo dobrze wpływa na zachowanie się przyczepki na drodze...bardzo sztywny, zwarty zestaw...nic się nie buja, nie skacze, nie myszkuje po drodze...prędkości autostradowe nie robią wrażenia na zestawie. Zmieniając plozy na zestawy rolek miało to dać możliwość samodzielnego wodowania i podjęcia z wody łódki... i to działa...Przy płytkim slipie i braku możliwości utopienia stosunkowo głęboko przyczepki nie wyobrażam sobie szarpania się i spychania 600kg z płóz...nie na moje zdrowie...fakt druga wciągarka znacznie ułatwia i pomaga i pewnie przez okres zimowy zamontuję również i u siebie...zawsze to drugie alternatywne rozwiązanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Wszystko koledzy ładnie pięknie ale .... nikt nie zwraca uwagi na jeden zasadniczy i jak że ważny szczegół , a mianowicie ... szerokość przyczepki...Moim zdaniem łódka ma leżeć najniżej jak się da i pomiędzy błotnikami... a nie sterczeć wysoko na płozach nad błotnikami A na tak lubianych resorach będzie jeszcze wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi