Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 (edytowane) Do łódki 4-4.2m polecam Sidke MiroCar z Bydgoszczy.Ledy, bez tylnej belki, 3 rolki kilowe, 4-6 bocznych, bałwanki naprowadzajace.I to za 3-3,2k. Przyczepa latała ostatni sezon 2-3x w mcu po 520km i nic więcej nie potrzeba. Wodowanie przy nizowce na Odrze bez problemu. Wiele osób z forum ma i poleca. No chyba, ze ktoś potrzebuje +20% do lansu z przyczepa za 5k ???? Edytowane 14 Stycznia 2021 przez pmiszk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 A na tak lubianych resorach będzie jeszcze wyżej. Łódka jest między błotnikami , przyczepa ma resory i amorki , rewelacyjnie się prowadzi i woduje łódkę . Jak ma się bardzo szeroką łódkę to robią na taki wymiar że łódka będzie między kołami , a nie nad błotnikiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Łódka jest między błotnikami , przyczepa ma resory i amorki , rewelacyjnie się prowadzi i woduje łódkę . Jak ma się bardzo szeroką łódkę to robią na taki wymiar że łódka będzie między kołami , a nie nad błotnikiem To zdiecie przedstawia przyczepe Suski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 To zdiecie przedstawia przyczepe Suski?Tak Suski Radom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Łódka jest między błotnikami , przyczepa ma resory i amorki , rewelacyjnie się prowadzi i woduje łódkę . Jak ma się bardzo szeroką łódkę to robią na taki wymiar że łódka będzie między kołami , a nie nad błotnikiemPaweł obrysówki były w standardzie czy dołożyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Paweł obrysówki były w standardzie czy dołożyłeś?Takie były w standardzie , fajnie widać w ciemności jak cofasz , jedyne co dołożyłem to z przodu blach pod nogi , totki wcześniej wstawiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Łódka jest między błotnikami , przyczepa ma resory i amorki , rewelacyjnie się prowadzi i woduje łódkę . Jak ma się bardzo szeroką łódkę to robią na taki wymiar że łódka będzie między kołami , a nie nad błotnikiem Witam, ile w cm jest od dna łodzi do podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Witam, ile w cm jest od dna łodzi do podłoża.Jak będę na dworze to zmierzę , teraz trochę zasypało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Łódka jest między błotnikami , przyczepa ma resory i amorki , rewelacyjnie się prowadzi i woduje łódkę . Jak ma się bardzo szeroką łódkę to robią na taki wymiar że łódka będzie między kołami , a nie nad błotnikiem Jak jest zrobiona pod łódkę to jak najbardziej wskazane aby była jak najniżej ( środek ciężkości) .Ale jakby nie zrobił to na resorach zawsze będzie wyższa mam na myśli wysokość piór resoru od tej tradycyjnej osi. Wygięcie profili w dół między ramą i przykręcenie tam rolek kilowych też potrafi obniżyć środek ciężkości.Na szczęście mam tylu producentów przyczep ,że każdy znajdzie coś dla siebie. Do tego kilku jest bardzo "elastycznych" którzy zrobią tak jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gaweł Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Dobrze sparowany zestaw ? Tzn dobrze prowadzi się przyczepkę ze Skyllą na drodze ? Wodowanie na płytszej wodzie do ogarnięcia w jedną osobę ? Moim zdaniem zestaw dograny jest bardzo dobrze...łódka leży bardzo nisko na przyczepie a tym samym środek ciężkości leży nisko co bardzo dobrze wpływa na zachowanie się przyczepki na drodze...bardzo sztywny, zwarty zestaw...nic się nie buja, nie skacze, nie myszkuje po drodze...prędkości autostradowe nie robią wrażenia na zestawie.Zmieniając plozy na zestawy rolek miało to dać możliwość samodzielnego wodowania i podjęcia z wody łódki... i to działa...Przy płytkim slipie i braku możliwości utopienia stosunkowo głęboko przyczepki nie wyobrażam sobie szarpania się i spychania 600kg z płóz...nie na moje zdrowie...fakt druga wciągarka znacznie ułatwia i pomaga i pewnie przez okres zimowy zamontuję również i u siebie...zawsze to drugie alternatywne rozwiązanie.Mam taką samą przyczepę i Karol ma rację z tymi płozami.Chyba w tym roku zamienię je na rolki bo rzeczywiście jadąc z żoną na ryby to muszę się sporo natargać żeby do wody weszła.Oczywiście płyn do smarowania płóz mam ale jednak jest ciężko.Teraz producent tych przyczep to firma Meers.Wożę łódkę Delta E Krugera/330kg-całość ok 450kg/ale ta przyczepa jest doskonale stabilna.Doceniam często dwa trapy które świetnie wspomagają jak się chodzi po przyczepie w momencie zrzutu łodzi.Polecam bo to solidna przyczepa. Edytowane 15 Stycznia 2021 przez gaweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Pawełku masz wózek pod rufą czy zwykłą rolkę kilową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gaweł Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Pawełku masz wózek pod rufą czy zwykłą rolkę kilową ?Wózek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Może, jak się jeździ z przyczepką w koło komina po asfalcie i to parę razy w roku, to jakoś to ujdzieJa poruszam się często polnymi drogami i widzę w lusterku wstecznym co dzieje się z łodzią Więc, nikt mnie do Polskich rolek nigdy nie przekonaBo ja je już miałem ???? Rolki są wygodne, ale na pewno nie dobre, dla waszych łodzi, przynajmniej nie w tych ilościach jakie macie zamontowanePowinno być ich przynajmniej cztery razy więcej Edytowane 15 Stycznia 2021 przez @Brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Często widać na yt u wędkarzy ze wschodu niezliczoną ilość rolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Może, jak się jeździ z przyczepką w koło komina po asfalcie i to parę razy w roku, to jakoś to ujdzieJa poruszam się często polnymi drogami i widzę w lusterku wstecznym co dzieje się z łodziąWięc, nikt mnie do Polskich rolek nigdy nie przekonaBo ja je już miałem Rolki są wygodne, ale na pewno nie dobre, dla waszych łodzi, przynajmniej nie w tych ilościach jakie macie zamontowanePowinno być ich przynajmniej cztery razy więcej i najlepiej jakby były pompowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Witam, ile w cm jest od dna łodzi do podłoża.Zmierzone wyszło 45 cm u mnie ale można trochę przerobić i te 10 cm jeszcze obniżyć więcej się nie da , chyba że odepniesz z haka to to sama łódka się zsunie do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Ok. dzięki ,a może miał ktoś styczność z tą przyczepą ,głównie chodzi mi o wytzymałość piast i łożyk. https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-podlodziowa-meers-m-1-160-CID5-IDHSP5R.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Ładna, konstrukcyjnie podobna do gali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gaweł Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Ładna, konstrukcyjnie podobna do galiBo to jest właśnie Gala/ten sam producent tylko nazwa inna / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Bo to jest właśnie Gala/ten sam producent tylko nazwa inna /Dokładnie tak jest... firma Meers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) ???????????????? wszystko jasneNr tel w ogłoszeniu ten sam co na stronie gala Edytowane 15 Stycznia 2021 przez Radbraw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gaweł Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 wszystko jasneNr tel w ogłoszeniu ten sam co na stronie galaMiałem przyjemność poznać nad Siemianówką kol.Marcina.A że Koledzy z rejonów Białej Podlaskiej i Białegostoku są Bardzo Przesympatyczni i gościnni tedy rano dowiedziałem się że zakupiłem przyczepę Polecam producenta 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 i najlepiej jakby były pompowane Należy dodać " nie dotyczy aluminium"Ja nie doświadczyłem gięcia się łódki, a jeżdżę z założonym silnikiem, dwa razy byłem w Szwecji na północy - przyczepa Suski , łódka Brema 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Ok. dzięki ,a może miał ktoś styczność z tą przyczepą ,głównie chodzi mi o wytzymałość piast i łożyk. https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-podlodziowa-meers-m-1-160-CID5-IDHSP5R.htmlZadzwoń i zapytaj którego producenta montuje osie. Zapewne KNOTT lub AL-KO.Fajnie by było aby miała łożyska kompaktowe dwurzędowe te mają dłuższe przebiegi od stożkowych. A jak już montuje oś Knotta w wersji Waterproof to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Miałem przyjemność poznać nad Siemianówką kol.Marcina.A że Koledzy z rejonów Białej Podlaskiej i Białegostoku są Bardzo Przesympatyczni i gościnni tedy rano dowiedziałem się że zakupiłem przyczepę Polecam producenta Pamiętasz cenę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi