Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Zamówiłem pręty nierdzewne fi20. Gładkie okraglutkie i nie będą korodować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Kolega Paweł Sulek polecił mi ,,suchy smar z teflonem,, kupiłem w sklepie rowerowym mega temat, myśle że mógłby pomoc ciężko chodzącym rolkom. Można stosować na każdą powierzchnię nawet plastik czy twardszą gumę. Mi Paweł polecił do mechanizmu dziobówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Podtoczyłem rolki suskiego , żeby kil na płaskim leżał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Wszystko stalowe wymieniłem na nierdzewke lub inox , śruby , ośki , mocowanie dziobu łódki .Jak zobaczyłem wyciągarkę Knot rdza w środku łożysko to rurka ocynkowana . Już ocynk się starł , trap z ryflowanej blachy aluminiowej . Macie jakiś specyfik do gniazdek oświetlenia , zawsze coś nie łączy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 (edytowane) Połączenia śrubowe we wnętrzu wtyczek i gniazdek zabezpieczam tym: https://sklep.prostowniki-akumulatory.pl/presto-srodek-do-ochrony-kabli-i-zaciskow-p-2556.html A do styków zewnętrznych spray do elektroniki Berner. Edytowane 13 Czerwca 2021 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 (edytowane) Qwa. Zdjąłem dziś koła suskiego do wyważenia. Opony ukraińskie ( no to co ) ale w/g wulkanizatora straszna to lipa. Jakoś tam wyważył(ale marudził). Jak zakładałem koła okazało się , że na jednej piaście jest luz. (Po złapaniu koła i poszarpaniu luzy 3-5 mm) Łożysko nie szumi , koło obraca się normalnie. Piasty wodoszczelne spp. Tam jest chyba łożysko dwurzędowe.(?) Jeżeli tak to mocniejsze dokręcenie nic nie da raczej. Ale lipa. Przejechałem pustą przyczepą 200km. Edytowane 14 Lipca 2021 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Qwa. Zdjąłem dziś koła suskiego do wyważenia. Opony ukraińskie ( no to co ) ale w/g wulkanizatora straszna to lipa. Jakoś tam wyważył(ale marudził). Jak zakładałem koła okazało się , że na jednej piaście jest luz. (Po złapaniu koła i poszarpaniu luzy 3-5 mm) Łożysko nie szumi , koło obraca się normalnie. Piasty wodoszczelne spp. Tam jest chyba łożysko dwurzędowe.(?) Jeżeli tak to mocniejsze dokręcenie nic nie da raczej. Ale lipa. Przejechałem pustą przyczepą 200km.Jak dwurzędowe inna nazwa kompaktowe to na 100 % mocniejsze dokręcenie nic nie da. Do wymiany się kwalifikuje.Ale ja lubię te łożyska w przyczepach. Prosty montaż/demontaż dokręcenie kluczem dynamometrycznym z odpowiednią siłą i jazda. Ze stożkowymi jest więcej zabawy i trzeba umieć je odpowiednio dokręcić. Dwurzędowe mają teoretycznie dłuższe przebiegi ale jeśli oś nie jest w wersji water proof to woda i piach przy wodowaniu je zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 (edytowane) Przejżałem katalog spp. Niby przy piaście 4x100 jest łożysko kulkowe skośne dwurzędowe 30/60/37. Siła dokręcenia 280Nm. Czekam na odp. Suskiego co z tym fantem. Nie bardzo opłaca mi się piłować 400km na wymianę łożyska. No chyba , że ośka lub piasta do d..py. Ech. Edytowane 14 Lipca 2021 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Ja zbieram kasę i wymienia całą oś skrętną firmy SPP straszna lipa .Przyczepka podłodziowa obciążona 550 kg tz w 80% a oś twarda nie pracuje ,kazali przysłać to sprawdzą , podziękowałem kto zapłaci za przesyłkę .Nie wiem jaka kupie Knot czy ALKO zobaczę która mi bardziej będzie pasować do której można zastosować amortyzatory .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Mam dwie przyczepy towarowe już kawał czasu 2.0 i 2.6dmc i jedna pod koparke dmc3.5t wszystko na osiach Alko nie na żadnych problemów z lożyskami. A są używane niemal codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Nie wiem jaka kupie Knot czy ALKO zobaczę która mi bardziej będzie pasować do której można zastosować amortyzatory ..Mam knott i ma mocowanie amortyzatora. Niestety tabliczka brudna i nie widać dobrze nr. W razie coś mogę cyknąć lepsze foto.. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Nie bardzo rozumiem co miały by porawić założenie amorów do osi o których wspomniał Tabor.Amorki tłumią drgania i nie zrobią czary mary i oś będzie miękka. Na fotce wyżej ,którą zapodał Marcin widać wyrażnie na jakiej zasadzie pracują amory w przyczepie. Odwrotnie jak w samochodzie, całkiem inaczej .Krótko mówiąc dociążając oś /przyczepę amory są "rozciągane" a w samochodzie ściskane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czeburaszka710 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Witam , do osi skrętnych amortyzatory dokładają żeby zwiększyć stabilność na wybojach . W zasadzie te osi i tak dość dobrze tłumią drgania , ale czemu nie . Amorki do tych osi idą konstrukcyjnie zrobione nieco inaczej , i niema problemy z kupnem . Na swojej przyczepie problem sztywnej osi częściowo rozwiązałem zmniejszając ciśnienie w oponach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 czy pomalowanie przyczepy takim srodkiem do zabezpieczenia podwozia samochodu to dobry pomysł ??? czy lepjej zwykła farba ( czesc elementow w przyczepie jest ocynkowana a czesc to zwykla czarna stal )np : https://zadbanabryka.pl/boll-zestaw-do-konserwacji-podwozia-4x1l-pistolet/?utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=lipiec2021&utm_medium=cpc&utm_term=3740&gclid=Cj0KCQjwub-HBhCyARIsAPctr7ywDMiwMaJef41h91un0ugs8NtqqhiHzTolYTc4UdtGgGB2SZ2XUtkaAmPJEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Najgorsze co możesz jej zrobić.Kup podkład epoxydowy grubowarstwowy z fosforanem cynku i będzie git. Jak ma być ładnie na wierzch poliuretan ale ja go nie daje. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) Ja do zabezpieczenia przyczepy użyłem ten przezroczysty środek do profili zamkniętych co jest do samochodów i wszystkie profile w środku zalałem , wodą zlecić jak po kaczce .W środku w profilach rdzy niczym nie wyczyścisz , jak nowa przyczepa to trzeba odrazy zadbać żeby rdza nie powstała Edytowane 15 Lipca 2021 przez pawlo29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UncleZin Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 (edytowane) Dzień dobry, wróciłem do Polski 2 miesiące temu i nie miałem potrzeby kupna łodzi bo wszystko było klubowe, niestety w PL jest inaczej. Będę szczęśliwym posiadaczem Romany 420x180, potrzebuję do niej przyczepki. Kompletnie się na tym nie znam, wiem tylko tyle, że czym więcej rolek tym lepiej. Jesteście w stanie podesłać linki albo jakieś numery telefonów które skierują mnie do osób które zajmują się przyczepkami, poinstruować w którym kierunku szukać?Tutaj lub priv. ps. znalazłem takie coś, ale na oko czegoś brakuje i być może cena jakaś za mała https://allegro.pl/ogloszenie/tema-przyczepa-podlodziowa-pod-lodz-4-3m-mocna-7863478261?fbclid=IwAR2cRhlTCfy0DTdtjgkXYEX4yGRIYNRaYiRfNS_TLgWqKrnwuRnYsfRL-Sshttps://allegro.pl/ogloszenie/przyczepa-podlodziowa-temared-eco-b05-4-3-m-lodka-9983472529?fbclid=IwAR1pM8IX12qPYN-NaNxyURvQJfWKe1h3OCAKNO44XmSDq9IcnIhs78ynfEY T/ Edytowane 16 Lipca 2021 przez UncleZin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Witam serdecznie Koledzy czy ktoś z Was montował w przyczepce zamiast tradycyjnej wciągarki na korbkę, wciągarkę elektryczną montowaną na stałe z sterowaniem z pilota...do wyciągania łódki z wody na przyczepkę...jeśli tak to czy mogę prosić o jakieś namiary na sprawdzone modele...Preferowana byłaby wyciągarka pasowa. Waga łodzi około +/- 600kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Witam serdecznie Koledzy czy ktoś z Was montował w przyczepce zamiast tradycyjnej wciągarki na korbkę, wciągarkę elektryczną montowaną na stałe z sterowaniem z pilota...do wyciągania łódki z wody na przyczepkę...jeśli tak to czy mogę prosić o jakieś namiary na sprawdzone modele...Preferowana byłaby wyciągarka pasowa. Waga łodzi około +/- 600kg.Taką sobie zamontowałem i jestem mega zadowolony nie jest zbyt głośna i całkiem szybka i sterowanie z pilota w zestawie Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 (edytowane) Karolu ja mam elektryka firmy Dragon jest na Allegro . Bodajże do 1200 kg z pilotem . Po dwóch latach użytkowania napiszę : gniotsa nie łamiotsa Jedyne do czego można się przyczepić to do tego , że niektóre elementy powierzchniowo pordzewiały ale u mnie lekko nie ma pływam do końca grudnia i wyciągarka jeździ nie osłonięta w zimie tak średnio po 100 km dziennie . Naprawdę polecam zwłaszcza jak trzeba jednostkę wprowadzić samodzielnie przy silnym nurcie lub wietrze Ps. Jak rozkminiałem temat wyciągarek przed zakupem to nie widziałem na rynku wyciągarki pasowej ale może od tego czasu coś się zmieniło … Edytowane 17 Lipca 2021 przez sero1975 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Dziękuje chłopaki za wskazóweczki... dopytam jeszcze w kwestii zasilania...Jak rozwiązaliście temat zasilania wyciągarki... skrzynka z akumulatorem na przyczepce czy zasilanie z innego żródła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Najczęściej akumulator w bagażniku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Dziękuje chłopaki za wskazóweczki... dopytam jeszcze w kwestii zasilania...Jak rozwiązaliście temat zasilania wyciągarki... skrzynka z akumulatorem na przyczepce czy zasilanie z innego żródła ...Ja to zrobiłem w taki sposob jak na filmiku . Skrzynkę wstawiam do bagażnika i po problemie https://photos.app.goo.gl/qPFPRbRwtRGVsREV9 A wciąganie łodzi u mnie teraz wygląda tak https://photos.app.goo.gl/fwsoFb1U9woohLnS6 Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 morales Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Ja zamontowałem podobną na dziobie i służy do kotwicy i do wyciągania na przyczepę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Ja używam małego aku 9ah który wożę w bagażniku . Kładę na dyszlu i jazda . Aku to wykorzystuje też do elektrycznego kółka manewrowego bo mam stromy wyjazd z garażu i ręcznie zestawu nie wyciągnę a autem też nie . Aku kosztuje parę dyszek i myślę ,że na trzy lata starczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi