Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawgas Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Zdaje mi się że w Jula też taką wyciągarkę widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Zdaje mi się że w Jula też taką wyciągarkę widziałem.Temat wyciągarek był już na forum wałkowany dlatego podsumuję : Generalnie rzecz biorąc to wszystko są klony takiej samej wyciągarki różnią się tylko kolorem obudowy i kosmetyką . Ja zdecydowałem się na tą i nie żałuje : https://allegro.pl/oferta/wyciagarka-elektryczna-dragon-2500st-wciagarka-12v-6362702123 Przeważyły : Dobre opinie w internecie,krajowy importer z serwisem i pomocą techniczna, pełna dostępność części zamiennych ,cena . Czego szukać więcej ?? ps . Zapomniałem dodać ,że wyciągarki używam też do awaryjnego wyciągania zestawu jak jest za płytko albo jest błoto i muszę się rozpiąć i ręcznie wepchnąć przyczepę do wody 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 (edytowane) Witam ,przymierzam się do zakupu wciągarki elektrycznej , czy te wciągarki mocno wyczerpują akumulator, że stosujecie dodatkowe zasilanie ,chciałbym korzystać z gniazda w bagażniku czy to dobry pomysł. Edytowane 19 Lipca 2021 przez perch22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Witam ,przymierzam się do zakupu wciągarki elektrycznej , czy te wciągarki mocno wyczerpują akumulator, że stosujecie dodatkowe zasilanie ,chciałbym korzystać z gniazda w bagażniku czy to dobry pomysł.spalisz gniazdo , sprawdź ile masz na bezpieczniku od gniazda , a jaki jest prąd wyciągarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Do gniazda nie próbuj podłączać bo spalisz instalacje w samochodzie . Najlepiej grubymi kablami bezpośrednio do aku w samochodzie albo zewnętrznego akumulatora . Akumulator 9ah wystarczy spokojnie na 4 pełne cykle wciągnięcia łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cianbo Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Gniazdo 12V w bagażniku ma zazwyczaj bezpiecznik 10A. Czyli max 120W. Tyle to taka wciągarka z linku powyżej pobiera bez obciążenia.Żeby to miało ręce i nogi, trzeba od akumulatora przeciągnąć grube przewody do tyłu, np. takie jak do zasilania subwoofera i założyć złącze, które wytrzyma duży prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 W tym przypadku nie ma to jak akumulator w bagażniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cianbo Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 A to prawda. Właściciele BMW mają łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Mam X3 ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Wszystko jasne ,dzięki nie pomyślałem o poborze prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Wszystko jasne ,dzięki nie pomyślałem o poborze prądu. pozostaje za i przeciw aku w aucie/aku zewnętrzne . U mnie zdecydowało to że szybciej wyciągnę małe aku położe na dyszlu i wyciągnę gumiaka niż będę rozwijał kable i wpinał się do akumulatora w aucie bądź w gumiaku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Gniazdo 12V w bagażniku ma zazwyczaj bezpiecznik 10A. Czyli max 120W. Tyle to taka wciągarka z linku powyżej pobiera bez obciążenia.Żeby to miało ręce i nogi, trzeba od akumulatora przeciągnąć grube przewody do tyłu, np. takie jak do zasilania subwoofera i założyć złącze, które wytrzyma duży prąd. Odpowiednie przewody to podstawa nie tylko działania sprzętu ale także bezpieczeństwa.Czy to będzie subwoofer czy też może akoredon lub inna zabawka to lepiej jest napisać konkretnie jaki przekrój będzie odpowiedni dla takiego odbiornika-IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 pozostaje za i przeciw aku w aucie/aku zewnętrzne . U mnie zdecydowało to że szybciej wyciągnę małe aku położe na dyszlu i wyciągnę gumiaka niż będę rozwijał kable i wpinał się do akumulatora w aucie bądź w gumiaku .Ja zrobiłem sobie szybkozłączkę w tapicerce bagażnika w czasie, kiedy miałem wyciągarkę na przyczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Ja zrobiłem sobie szybkozłączkę w tapicerce bagażnika w czasie, kiedy miałem wyciągarkę na przyczepie.Też dobry patent ???? o którym myślałem . Lenistwo na razie zwycięża ????. Jakiego przekroju kable zastosowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 8 wystarczy - spawalnicze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Ja zamontowałem podobną na dziobie i służy do kotwicy i do wyciągania na przyczepę.Witam ,czy ma swobodne opadanie kotwicy ,czy opuszczanie odbywa przy pomocy silnika wciągarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Witam ,czy ma swobodne opadanie kotwicy ,czy opuszczanie odbywa przy pomocy silnika wciągarki.Dragon ma funkcje swobodnego wyciągania liny nomen omen bardzo przydatną . Natomiast nie wiem jak się sprawdza jako wyciągarka kotwicy bo mam TracJak dla mnie wyciągarka jest za głośna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Też dobry patent ???? o którym myślałem . Lenistwo na razie zwycięża ????. Jakiego przekroju kable zastosowałeś ?Użyłem tych, które były dołączone do wyciągarki, nie były jakieś mega grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Troche nie w temacie .Mam już wszystkie części elektryczne i mechaniczne do mojej samoróbki wyciągarki do kotwicy .Konstrukcja oparta na silniku z przekładni ślimakowej od wspomagania kierownicy prąd na luzie 8 A przy obciążeniu kotwica 10 kg 12 A . Bemben aluminiowy wchodzi 25 mb linki 5 mm .Przewody zasilające 6 mm2 Cu . Sterowanie z pilona i ręczne .Elektronika z miękkim startem i regulacją obrotów , brakuje mi bezpiecznika 20 A automatu .Zastosowałem przekaźniki samochodowe 12V 100A Konstrukcja duża i chcę ją zamontować w bakiście dziobowej .Mam problem z przejściem liny przez pokład dziobowy do bakisty Szukam gotowego rozwiązanie może znacie cos estetycznie zrobionego .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 (edytowane) Troche nie w temacie . Tu by było lepiej to opisaćhttp://jerkbait.pl/topic/2244-nasze-%C5%82odzie/ Mam już wszystkie części elektryczne i mechaniczne do mojej samoróbki wyciągarki do kotwicy .Konstrukcja oparta na silniku z przekładni ślimakowej od wspomagania kierownicy prąd na luzie 8 A przy obciążeniu kotwica 10 kg 12 A . Bemben aluminiowy wchodzi 25 mb linki 5 mm .Przewody zasilające 6 mm2 Cu . Sterowanie z pilona i ręczne .Elektronika z miękkim startem i regulacją obrotów , brakuje mi bezpiecznika 20 A automatu .Zastosowałem przekaźniki samochodowe 12V 100A Konstrukcja duża i chcę ją zamontować w bakiście dziobowej .Mam problem z przejściem liny przez pokład dziobowy do bakisty Szukam gotowego rozwiązanie może znacie cos estetycznie zrobionego .. Ciekawie się zapowiada i sam jestem ciekawy jak to zrobiłeś. Może jakaś fotka to byłoby łatwiej coś doradzić Edytowane 24 Lipca 2021 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Witam ,przymierzam się do zakupu wciągarki elektrycznej , czy te wciągarki mocno wyczerpują akumulator, że stosujecie dodatkowe zasilanie ,chciałbym korzystać z gniazda w bagażniku czy to dobry pomysł.Ja posiadam taką jak na zdjęciu. Zasilana z oddzielnego akumulatora zamkniętego w skrzynce po amunicji, który obsługuje też halogen. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Maras przeniosłem .Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 czy tos robił sam u siebie takie rolki wahliwe ?? cos na style tego co na zdjeciu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 czy tos robił sam u siebie takie rolki wahliwe ?? cos na style tego co na zdjeciu :Z tego co pamiętam było coś w tym stylu . Musisz przegrzebać wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krab Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 (edytowane) Jeszcze sprawdź łączne dmc samochodu i przyczepy. Jeśli suma przekracza 3500kg, to viaTOLL konieczny. Nadziałem się na to, że Tangiri Ortis na przyczepie o dmc 750kg plus dmc mojego samochodu przekraczają magiczne 3500kg. I nie ma tu znaczenia rzeczywista waga obu składowych. Kara za każdą bramkę, która sczyta taki zestaw to ponoć 3700 zł. Zupełnie nie miałem o tym wiedzy. Ale od czego są koledzy Edytowane 25 Września 2021 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi