Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Dla mnie zasada jest prosta ... Masz ładny profesjonalny głęboki slip ... Bierz resory i płozy ... Wodujesz się na dziko - os skrętna i rolki . KONIEC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 To nie jest żadna zasada,nie ma czegoś takiego czy do dzikich slipów lepszy resor czy os,resor zawsze będzie lepszy niż os,ameryki nikt nie odkrył...to jest ta zasada,reszta to zmienne indywidualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 (edytowane) Dla mnie zasada jest prosta ... Masz ładny profesjonalny głęboki slip ... Bierz resory i płozy ... Wodujesz się na dziko - os skrętna i rolki . KONIEC Do jakiegos czasu myslalem tak samo, bylem anty przyczepom USA do momentu az nie sprowadzilem pierwszej lodzi. Najbardziej czego sie obawialem to wodowania i wyciagania i tu najwieksze zaskoczenie - pomimo ze lodka wazy z siknikiem z szpejem pewnie ok 700 kg wodowanie to bajka - przyczepa nie ma zadnych rolek, lodka lezy na dwoch plozach - do tej pory dla mnie rozwiazanie nie do przyjecia oczywiscie do pierwszego wodowania:) wszytsko dzieje sie samo, nie potrzeba zadnej sily, tak naprawde to nawet wciagarka nie jest potrzebna...Przy drugiej lodzi i przyczepie mam rolki kilowe i plozy - lodka z silnikiem i szpejem wazy ok 380kg. Przy wodowaniu trzeba uzyc sporo sily, przy wciaganiu trzeba uwazac i niezle sie naszarpac, ulatwielem sobie zycie i zamontowalem elektryczna wyciagarke z bezprzewodowym pilotem i jest okej ale rozwiazanie USA pomimo ze moze nie wyglada moze jakos najlepiej jest najwygodniejsze jakie do tej pory widzialem i mialem doczynienia. Edytowane 23 Października 2021 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Faja Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Drogi Faja a powiedz proszę jaka masz łódkę ?? Co leży te 40 cm nad zmienia na suskim ?? (Zakładkam że to jakaś wąska łódka co wpada między nadkola )Łódka 250 szeroka 5,8 długa w dnie ma 210 cm wpasowuje się miedzy błotniki slipowanie gładkie, z uwagi na ciężar i kąt dna na pawęzy 22 stopnie musi być trochę wody. Drugą mam na osi skrętnej do łodzi płaskodennej 5 metrów na 1.9m tez wpada pomiędzy błotniki, łódka leży jeszcze niżej na 35 cm . Obydwie prywatnej roboty na płozach po jednej tylko rolce na napłynięcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Do jakiegos czasu myslalem tak samo, bylem anty przyczepom USA do momentu az nie sprowadzilem pierwszej lodzi. Najbardziej czego sie obawialem to wodowania i wyciagania i tu najwieksze zaskoczenie - pomimo ze lodka wazy z siknikiem z szpejem pewnie ok 700 kg wodowanie to bajka - przyczepa nie ma zadnych rolek, lodka lezy na dwoch plozach - do tej pory dla mnie rozwiazanie nie do przyjecia oczywiscie do pierwszego wodowania:) wszytsko dzieje sie samo, nie potrzeba zadnej sily, tak naprawde to nawet wciagarka nie jest potrzebna...Przy drugiej lodzi i przyczepie mam rolki kilowe i plozy - lodka z silnikiem i szpejem wazy ok 380kg. Przy wodowaniu trzeba uzyc sporo sily, przy wciaganiu trzeba uwazac i niezle sie naszarpac, ulatwielem sobie zycie i zamontowalem elektryczna wyciagarke z bezprzewodowym pilotem i jest okej ale rozwiazanie USA pomimo ze moze nie wyglada moze jakos najlepiej jest najwygodniejsze jakie do tej pory widzialem i mialem doczynienia.Czyli najlepiej rolki kilowe wywalić i tylko płozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 (edytowane) Do jakiegos czasu myslalem tak samo, bylem anty przyczepom USA do momentu az nie sprowadzilem pierwszej lodzi. Najbardziej czego sie obawialem to wodowania i wyciagania i tu najwieksze zaskoczenie - pomimo ze lodka wazy z siknikiem z szpejem pewnie ok 700 kg wodowanie to bajka - przyczepa nie ma zadnych rolek, lodka lezy na dwoch plozach - do tej pory dla mnie rozwiazanie nie do przyjecia oczywiscie do pierwszego wodowania:) wszytsko dzieje sie samo, nie potrzeba zadnej sily, tak naprawde to nawet wciagarka nie jest potrzebna...Przy drugiej lodzi i przyczepie mam rolki kilowe i plozy - lodka z silnikiem i szpejem wazy ok 380kg. Przy wodowaniu trzeba uzyc sporo sily, przy wciaganiu trzeba uwazac i niezle sie naszarpac, ulatwielem sobie zycie i zamontowalem elektryczna wyciagarke z bezprzewodowym pilotem i jest okej ale rozwiazanie USA pomimo ze moze nie wyglada moze jakos najlepiej jest najwygodniejsze jakie do tej pory widzialem i mialem doczynienia.Może "konflikt" tkwi w ustawieniu rolek kilowych względem wspomnianych płóz . W pierwszej jest odpowiedni luz a w drugiej kadłub "szoruje" po płozach mimo ,że łódka stoi na rolkach kilowych -IMO Dawno temu jak jeszcze byłem małolatem to z kotłowni z ojcem wyciągaliśmy stary piec stalowy ,który ważył ponad 300kg ! po deskach było to nie wykonalne ale już na dwóch rurach stalowych to sam z nim "jechałem" bezproblemowo. Edytowane 23 Października 2021 przez M a r a s 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Łódka 250 szeroka 5,8 długa w dnie ma 210 cm wpasowuje się miedzy błotniki slipowanie gładkie, z uwagi na ciężar i kąt dna na pawęzy 22 stopnie musi być trochę wody. Drugą mam na osi skrętnej do łodzi płaskodennej 5 metrów na 1.9m tez wpada pomiędzy błotniki, łódka leży jeszcze niżej na 35 cm . Obydwie prywatnej roboty na płozach po jednej tylko rolce na napłynięcie.WSTAW PROSZE ZDJECIA dziekuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Czyli najlepiej rolki kilowe wywalić i tylko płozy?Do tej pory bym nie wazyl sie tsgo napisac ale od mementu kiedy kupilem zestaw z USA niesety ale na dzien dzisiejszy oczywiscie przy odpowiedniej budowie przyczepy TAK JA WYWALILBYM ROKLI KILOWE:/Pewnie sporo w sieci jest filmikow ze slipowania ale nagram swoj i pokaze jakie to banalnie proste 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Jeśli jest wybetonowany slip pod odpowiednim kątem wodowanie z każdej przyczepki będzie łatwe. Większość z nas woduje na dziko w trudnym terenie, stąd rolki, wahadła i inne łamane dyszle. Jeśli można bezpiecznie wjechać do wody to i ze zwykłej transportowej przyczepki łatwo pójdzie zwłaszcza z płaskodenną łódką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Wlasnie wbrew pozorom wszytskie te rolki kilowe, lamane itd to potencjalna przeszkoda dla wciaganej lodki - uwierz mi ze jescze troche pisze wbrew sobie i swoim dotychczasowym doswiadczeniom ale taka jest prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybkarz Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Dzięki Panowie za wszelkie rady. Po ostatecznej konsultacji z właścicielem Skylli dokonalem wyboru i kupilem przyczepkę. Czy wybór był dobry okaże się w trakcie użytkowania. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 prime Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Bo przyczepy na sztywnej osi są dużo tańsze i do tego dodać zdejmowana tylną belkę i wychodzi Ci niska cena. Ja w tym roku kupiłem przyczepę od Suskiego ze światłami LED i mam resory + amortyzatory. Jechałem wcześniej z przyczepa na sztywnej osi i w porównaniu do tej to przyczepy od Suskiego praktycznie nie czuć. Zakręty ładnie zbiera i leci prawie po śladach samochodu a dodatkowo w porównaniu z tą na sztywnej osi nic nie puka podczas jazdy. Jedyny błąd to że wziąłem płozy zamiast rolek ale to raczej dlatego że mam foxa 400; Fox nie ma kila na rufie tylko wnękę na przetwornik i przez to rufa mocna opierała się na płozach i miałem problem z zepchnieciem łodzi (chyba że głęboko wjechałem). Zdemontowalem płozy i wymieniłem na rolki, teraz wystarczy mi kilka cm wody i zrzucam łódź bez problemu. Jak kolega wyżej pisał że mu wodowanie zajmuje 10 minut. U mnie wygląda to tak że podjeżdżam na slip ustawiam się do wodowania wrzucam dwie wędki i woduje, przy zmianie na rolki łódka bez wysiłku sama zjeżdża do wody. Najważniejsze, że samemu mogę zwodować i wciągnąć nawet przy sporym wietrze.Jaki miales koszt tej przyczepki pod te lodz tez bede kompletował taki zestaw po nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Dzięki Panowie za wszelkie rady. Po ostatecznej konsultacji z właścicielem Skylli dokonalem wyboru i kupilem przyczepkę. Czy wybór był dobry okaże się w trakcie użytkowania. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaCo wziąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybkarz Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 (edytowane) Co wziąłeś ?Respo, ale trochę inną niż pierwotnie zakładałem. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Października 2021 przez Rybkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Wahliwe rolki z tylu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybkarz Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 tzw. multiroller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 (edytowane) Chyba trochę krótsza od 750V501L199 czy mi się wydaje ?Super że z trapemEdyta: rolka przy dzwonnicy do przesunięcia ? Edytowane 24 Października 2021 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybkarz Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Dłuższa o 70 cm. Z regulowaną długością. Dokładnie ta wersja + dołożony uchwyt na koło zapasowe: https://sydostslap.se/produkt/750v-571-l209-multi-respo-battrailer-multiroller/ Tak, rolki kilowe do przestawienia, ale to już w Skylli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Mi się wydaje ze zdecydowanie warto było dołożyć do tego modelu bo zdecydowanie więcej ma ciekawych rozwiązań technicznych niż model wyżej wymieniony przez kolegę Radbraw krory ja tez nabyłem.Trap super wyglada i naprawdę mega sprawa chętnie dokupił bym taki oryginalny Respo.Ciekawi mnie czy istnieje taka możliwość i gdzie tego szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybkarz Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Możesz dokupić. W Polsce pewnie nikt tego jednak nie ma. W Respo bezpośrednio też nie kupisz. Przekierowują do swoich dystrybutorów w Niemczech: https://www.respoanhanger.de/de/handler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Z tego co tam widać to jest 4szt tych krótkich co by mnie interesowały,wziol bym tez jedną rolke kilową tak przy okazji ale niestety nie mają już z tego co widać.Problem tylko jest jak się z nimi dogadać żeby wysłali to do Polski bo przez stronę to się tam nie da tego kupić raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Faja Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 WSTAW PROSZE ZDJECIA dziekuje .SORRY ale nie wstawię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 I wszystko jasne 210 cm między natkolami w suskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 I wszystko jasne 210 cm między natkolami w suskim NADKOLAMI ps. dlaczego w amerykanskich przyczepach ( niektorych) resor jest zamocowany na sztywno po obu stronach ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tato1 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 (edytowane) NADKOLAMI ps. dlaczego w amerykanskich przyczepach ( niektorych) resor jest zamocowany na sztywno po obu stronach ????Pewnie zależy to od skoku resora. Edytowane 25 Października 2021 przez tato1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi