Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafaldslbi Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Wpierw przymierz pomacaj a ostatecznie ciachaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafaldslbi Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Wpierw przymierz pomacaj a ostatecznie ciachaj. Na tej samej przyczepce mam 4,4m kabinówke i jedną ręką zapinam. Mam kółko manewrowe i dziobnice na maxa pod bagażnik. Bez kółka też żaden problem. Przymierz sprubój bez ciecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Po cięciu założyłbym nowy zaczep dla bezpieczeństwa chyba że jest w miarę świeży. W tym roku przyczepka mi się wypieła dobrze że łańcuch był założony na hak. Skończyło się tylko na spiłowanym kółku podporowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zaczep ma wskaźnik zużycia wystarczy spojrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybkarz Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Dzięki Panowie za rady. Finalnie zrzucę łódkę i dyszel przytnę z drugiej strony. Zaczep jest nowy, łódka ma przejechane max 500 km więc pomyślałem, że szkoda go ruszać. Z drugiej strony muszę wywiercić nową dziurę na śrubę i przesunąć dzwonnicę, trapy i rolki. Trochę więcej zabawy ale będzie prawilnie. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zaczep ma wskaźnik zużycia wystarczy spojrzeć .Nawet nie wiedziałem, gdzie i jak to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bobby0404 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Skróć od drugiej strony i przesuń dyszel w tył na obejmach. Nie ma co ruszać zaczepu- za dużo roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 (edytowane) Nawet nie wiedziałem, gdzie i jak to sprawdzićPod dźwignią masz oznaczenie w jakim położeniu masz głowicę ruchomą ,która po zapięciu blokuje zaczep.Widać na foto naklejkę ale często jest tak ,że pod naklejką jest ten wskaźnik wyciśnięty na stałe w korpusie zaczepu. Ruchomy sworzeń ma znacznik ,który informuje Cię w jakim położeniu jest wspomniana głowica. Edytowane 2 Grudnia 2021 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Wielkie dzięki. Człowiek całe życie się uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników przyczepek... Potrzebuję skrócić dyszel w przyczepie o 30 cm bo nie mieści mi się w garażu. Przeróbka polegałaby na odkręcaniu zaczepu, obcięciu dyszla i nawierceniu nowych otworów pod zaczep. Przyczepa jest do łodzi do 5,4m wiec przy swojej 4,5m mam jeszcze zapas. Czy ktoś widzi jakieś przeciwwskazania do takiej przeróbki? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaPo co go skracac sa zawiasy na dyszel wprowadzasz do garazu skladasz dyszel i po sprawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rybkarz Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Nie ma zawiasów. Dyszel już skrócony od strony osi. Wyszło elegancko. Dzięki wszystkim za rady. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Witam,Czy ktoś orientuje się czemu ceny uzywanych przyczep podłodziowych sa wyższe niż nowych np. niewiadów? mowa o przyczepach do 750dmc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Dłuuugie dyszle mają ,, plusy i minusy " , na plus nie trzeba tak daleko wjechać autkiem np. po piachu żeby zwodować łódkę . Do minusów zaliczę małe ronda ciasne zjazdy tu trzeba cholernie uważać na ścinanie zakrętów , sam zachaczyłem błotnikiem o pachołek dobrze że był gumowy a zrobili z nich rondko bardzo ciasne . Każdy kto pierwszy raz pojedzie z łódką niech patrzy w lusterka na to wyczulam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Witam, Czy ktoś orientuje się czemu ceny uzywanych przyczep podłodziowych sa wyższe niż nowych np. niewiadów? mowa o przyczepach do 750dmcMoże chodzi o wyposażenie. W cennikach nowych to przeważnie są golasy.Rolki, światła led, trapy potrafią kosztować więcej niż goła przyczepa. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Może chodzi o wyposażenie. W cennikach nowych to przeważnie są golasy.Rolki, światła led, trapy potrafią kosztować więcej niż goła przyczepa. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaDokładnie tak może być... w swojej wyrzuciłem fabryczne plozy i zastosowałem rolki... koszt rolek 1200 zł... analogicznie z wyciągarką...podstawowa poszła jako dodatkowa na dyszel na dół a w jej miejsce nowa...koszt 400 zł... stąd mogą być rozbieżności w cenach nowych i używanych przyczepkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 I teraz zachodze w głowe, bo mam stara przyczepe jeszcze na resorach do 450dmc w papierach, nie wiem czy ja modernizować ( zamontowac belke al-ko, oczyscic i pomalowac, kupic nowe felgi z oponami i swiatla led ) dodatkowo nie jest to ocynk w srodku czy inwestować w nowa przyczepe widziałem niewiadow 2700pln bez ploz etc. Płozy pewnie bym sobie zrobil sam wiec moze nie musialbym dokupowac.Ciekawe ile mozna sobie krzyczec za przyczepke do 450dmc ewentualnie na same papiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zastanawiam się też także nad zakupem niewiadowa do 450dmc w sumie golas 2500.. pytanie tylko jak to się będzie miało później jak bede chcial zmienic ponton na łódź :/ może ktos posiada taka przyczepke i może podpowiedziec co maksymalnie na tym przewioze, czy pod ewentualnie aluminiową łódkę do 4,3m to sie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zastanawiam się też także nad zakupem niewiadowa do 450dmc w sumie golas 2500.. pytanie tylko jak to się będzie miało później jak bede chcial zmienic ponton na łódź :/ może ktos posiada taka przyczepke i może podpowiedziec co maksymalnie na tym przewioze, czy pod ewentualnie aluminiową łódkę do 4,3m to sie nadajeTe 450 DMC to jest przyczepa + ładunek.Musisz wiedzieć ile waży goła przyczepa i ile waży wspomniana alu łódka zapewne z powieszonym silnikiem ,linią paliwową wraz zpaliwem plus pewnie jakiś drobny lub większy szpej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Ja bym został przy starej i ją modernizował. 2500 nowa przyczepa…z papieru chyba zrobiona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ktoś wie jakie powinno być ciśnienie w oponach w przyczepie suski 750? Wyczytałem że dla kół 13 cali ciśnienie powinno wynosić między 2,1-2,5 bara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Nie wiem jak dla 13 cali, ale dla 14 cali - pytałem kiedyś u Suskiego (dla przyczepki DMC 750) - powinno być ok. 3,5 bara wg nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Czyli tam są 14stki? Dzięki, tak mi się zdawało że 2,4 jest za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Tak, ja mam 14ki przy takiej przyczepce (DMC 750kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 13 2,2-2,5 a 14 c 3,5- 4,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Czyli tam są 14stki? Dzięki, tak mi się zdawało że 2,4 jest za mało.To musisz sprawdzić jakie masz do 750 dmc zakładają 13 są one do 900 kg, ale na życzenie klienta zakładali 14 na niskim profilu.Ja wioę 13 bo pomagają w amortyzacji, 14 twarda na korzeniach dostaje w du...Jak latam po lasach i dziurach to upuszczan do 1,8 Edytowane 20 Grudnia 2021 przez @Brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi