Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ok, dzięki, przypuszczam że mam 13stki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Mario jaką masz oś skrętną typ , producent w swojej przyczepce Suskiego .Mam Spawline na 13 '' kołach , oś skrętna firmy SPP , jakbym napompował 3,5 bara to po dojechaniu nad Bug szukał bym łódki i przyczepki w krzakach .Max co pompuje to 1,5 bara . Przyczepka obciążona w 80 % to oś powinna działać .Ze względu na prześwit samochodu musze zwiększyć prześwit przyczepki i dla tego chcę zamontować wyższe koła może nawet 15 '' Edytowane 20 Grudnia 2021 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Moja jest na amortyzatorach, płozy + długi dyszel (hamulec najazdowy).Pompuję zgodnie z zaleceniem producenta - powyżej Arek @Brig podał zakres 3,5-4,8 (!) dla kół 14-tek. Nie wiem, jaką mam oś (teraz tego nie sprawdzę), ale przyczepka w takiej konfiguracji 'idzie jak zła' I zwykle na krótkich odcinkach nawet łódki pasem nie ściągam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Czyli jak trafię gdzieś łódkę na środku ulicy to dzwonić do Ciebie? Ja podobnie jak Arek - ciśnienie mam poniżej 2, bo droga nad wodę to mocne nierówności. Ale przy drogach autostradowych nie wahałbym się dopompowac. Edytowane 20 Grudnia 2021 przez Drac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Może tu jest ta drobna, acz istotna, różnica - ja 99% jeżdżę po asfalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Marka przyczepy nie ma nic wspólnego z ciśnieniem w oponach. I zanim ktoś dmuchnie ponad 4.8 !! to najpierw niech się pochyli nad oponą i przeczyta ile max można w nią nadmuchać. Taka na szybko instrukcja obsługi przyczep . Zwróćcie uwagę na rozmiar opon ,profil i jej obciążenie .Rzeczywiste obciążenie .Bo przeważnie jest tak ,że mamy oś o dmc 750 kg i przyczepę homologowaną na 750 a w rzeczywistości całość waży poniżej 500kg. https://www.przyczepy-boro.pl/sites/default/files/instrukcja-obs%C5%82ugi-manual.pdf5.1.4 Koła jezdne. Do podłodziowej dmucham poniżej 2 atm a 4.5 atm to dmucham do przyczepy o DMC 1,5 t gdzie mam wzmacniane opony z indexem C a nośność tej opony to 850kg Edytowane 20 Grudnia 2021 przez M a r a s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Panowie, Szukam info o przyczepach firmy Neptun N7-12 navy oraz niewiadów p400.Interesuje mnie czy jakość adekwatna do ceny, jak na razie będę chciał na niej wozić 360 barka + 13.5 storma i graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Marka przyczepy nie ma nic wspólnego z ciśnieniem w oponach. I zanim ktoś dmuchnie ponad 4.8 !! to najpierw niech się pochyli nad oponą i przeczyta ile max można w nią nadmuchać. Taka na szybko instrukcja obsługi przyczep . Zwróćcie uwagę na rozmiar opon ,profil i jej obciążenie .Rzeczywiste obciążenie .Bo przeważnie jest tak ,że mamy oś o dmc 750 kg i przyczepę homologowaną na 750 a w rzeczywistości całość waży poniżej 500kg. https://www.przyczepy-boro.pl/sites/default/files/instrukcja-obs%C5%82ugi-manual.pdf5.1.4 Koła jezdne. Do podłodziowej dmucham poniżej 2 atm a 4.5 atm to dmucham do przyczepy o DMC 1,5 t gdzie mam wzmacniane opony z indexem C a nośność tej opony to 850kgTakie wartości podaje producent. Tylko 14c na niskim profilu nie nadaje się do przyczep podłodziowych, są za twarde. Powinno się je zakładać do lawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ha ha 4.5 ATM do 1.5 t obciążenia chciał bym zobaczyć jak to jeździ. Na zdrowie kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ha ha 4.5 ATM do 1.5 t U mnie nie będzie Ha ha Nie chce mi się szukać instrukcji obsługi mojej przyczepy i jeszcze wklejać tabelę ale podam Ci link w którym wpiszesz trzy pozycje.https://www.tyresafe.org/caravan-tyre-pressure/ Patrząc od góry waga przyczepy proszę wpisz ----- 1500w środkowej wybierz ----- 2koła 1 oś - 2 whelles /1 axlena dole rozmiar opony / index nośności ------ wybierz 185R14C 102-100 Ile wyszło ? Ha ha 4.5 ATM do 1.5 t obciążenia chciał bym zobaczyć jak to jeździ. A jeździ bardzo fajnie .14 lat i spoko ,trzeci komplet opon i nic się nie dzieje ani z oponami ani z przyczepą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Hej, szukam ręcznej wyciągarki z niższym przełożeniem by z mniejszą siłą mięśni wciągać łódkę na przyczepę obecnie mam wyciagarkę montowaną w standardzie w przyczepach Respo i zastanawiam się czy jest coś co ułatwi temat.Edyta: zestaw wazy 400/450 kg Edytowane 31 Stycznia 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Tez myśle o wymianie wyciągarki w Respo na coś takiego https://allegro.pl/oferta/wyciagarka-reczna-dragon-winch-dwk35v-pasowa1588kg-6769310703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Polecam tą https://allegro.pl/oferta/wyciagarka-3-przelozenia-wciagarka-korbowa-1500kg-10107849026Od roku używam, zakładam wkrętarkę i jazda na leniucha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Tez myśle o wymianie wyciągarki w Respo na coś takiego https://allegro.pl/oferta/wyciagarka-reczna-dragon-winch-dwk35v-pasowa1588kg-6769310703Czyli nie jestem sam…panowie a coś w rozsądnych pieniądzach ? 400 pln płaciłem za elektryczną do garażu.Edyta: Wolał bym odkrytą pasową. Edytowane 31 Stycznia 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Czyli nie jestem sam…panowie a coś w rozsądnych pieniądzach ? 400 pln płaciłem za elektryczną do garażu.Edyta: Wolał bym odkrytą pasową.Mysle tez o tej.Biorę pod uwagę jedynie wyciągarki dwubiegowe bo chyba inaczej wymiana nie ma żadnego sensu. https://allegro.pl/oferta/wyciagarka-reczna-dragon-winch-dwk25v-pasowa1133kg-9781051771 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 400 wydasz raz.Albo kilka razy po 200 i wyjdzie drożej. Idź gdzieś pomacaj co polecam i poczujesz różnicę. Jest moc.Linkę można zdjąć i założyć pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Jak najbardziej masz rację, zgadzam się w 100% i zawsze tak robiłem biednego na tanie rzeczy nie stać (piszę o sobie). Muszę przemyśleć mimo to może ktoś zna dobry produkt w niższej cenie… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 (edytowane) Wszystkie inne są robione na jedne kopyto, te rączki nadają się na drzwi do lasu, wyrabiają się na śrubie montażowej, lata to potem, dzwoni, luzy.... ostatecznie przyspawałem rączkę a potem kupiłem to co wyżej wskazałem. No chyba że będziesz jej używał kilka razy w roku, to może może da radę. Coś w tym stylu jest u mnie.Tylko ja zakładam nasadkę 22 i już. https://youtu.be/zHNbr-d36UA?t=73 Edytowane 1 Lutego 2022 przez Pietruk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Wszystkie inne są robione na jedne kopyto, te rączki nadają się na drzwi do lasu, wyrabiają się na śrubie montażowej, lata to potem, dzwoni, luzy.... ostatecznie przyspawałem rączkę a potem kupiłem to co wyżej wskazałem. No chyba że będziesz jej używał kilka razy w roku, to może może da radę. Coś w tym stylu jest u mnie.Tylko ja zakładam nasadkę 22 i już. https://youtu.be/zHNbr-d36UA?t=73Banalnie proste.Czy Twoja wkrętarka jest jakaś mocniejsza ,mam na myśli większą moc w Nm tak jak niektóre modele zakretarek np.Na Twoim przykładzie przyszedł mi pomysł aby podłączyć jako napęd akumulatorową szlifierkę kątową . Byłaby bardziej w pionie i chyba musiałaby mieć regulację obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Nie pamiętam mocy i nazwy wkrętarki (zerknę w przyszłym tygodniu bo to służbowa ), ale dla mojej łodzi (ciężkiej i płozy na przyczepce) to ponad 50Nm dało radę i to nie każda. Na przykład jak testowałem wkrętarki pożyczając od znajomych to Milwaukee 50Nm nie dała rady. Ze szlifierką to sobie głowy nie zawracaj, tam są obroty a mocy niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Wydaje mi się że w takich patentach najwięcej mocy będzie miała zakrętarka w stosunku do wkrętarki czy szlifierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Wydaje mi się że w takich patentach najwięcej mocy będzie miała zakrętarka w stosunku do wkrętarki czy szlifierkiDokładnie tak. Zakrętarka ma dużo więcej Nm lub te mocniejsze do kół i chyba one mają najwięcej Nm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Tak macie rację, ale mają też udar i jest masa huku. Już nie pamiętam czy mają wyłącznik udaru czy nie, a chyba jak jakaś miała, to cena robiła robotę. A może ktoś jest bardziej oblatany w tym sprzęcie i coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Tak macie rację, ale mają też udar i jest masa huku. Już nie pamiętam czy mają wyłącznik udaru czy nie, a chyba jak jakaś miała, to cena robiła robotę. A może ktoś jest bardziej oblatany w tym sprzęcie i coś podpowie?Ja mogę ze swojej strony napisać ,że jak pracowałem na saksach przy budowie linii ppoż to używaliśmy zakrętarki udarowej do zakręcania obejm na gwintach m8 i m10 ze stali kwasowej i nieraz udało się gwint przekręcić ... Używaliśmy zakrętarek Dewalt . i z tego co pamiętam udar włączał się dopiero jak nakrętka zaczęła stwarzać opór albo jak zaczęło się naciskać na nią . Na pewno nie było żadnego przycisku wyłączającego udar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 A może po prostu zamontować elektryczną wciągarkę ? Były już na forum takie pomysły. Chyba dosyć wolno zwija linkę, ale raczej wygodniejsze niż kombinacje z elektronarzędziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi