Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
  • 0

No nie zupełnie [emoji23]

eb1f319dfd18f6f5fda6cc0334ec7384.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

.

I mała uwaga .Przyczepa powinna mieć odblask w kształcie trójkąta a nie wszystkie zespolone lampy tylne mają wspomniany trójkąt w kloszu lampy.      

Widocznie nadajemy na innych falach  -EOT 

• 0
  • 0

Dokładnie otwieranie to dodatkowe 30 sec. Ja od lata nie otwieram. Świecą pod wodą. Trzeba było tylko wywalić ramkę i dać tablice na nity bo przepływ wody wyrywał ją z plastiku. Przyczepa Loriess.

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• 0

Łukasz, Sergiusz macie dużo racji. Tylko że u mnie są bardzo ostre slipy.  O ile w ogóle są bo niestety na znakomitej większości jezior czy Wiśle woduje się na kamieniach i piachu przez co można wywalić światełkiem a jeszcze częściej tablicą. Poza tym suski świetny ale dość drogi a w tym wypadku można użyć tańszej i dostępniejszej przyczepki. Więc praktycznie wszyscy znajomi używają wyciąganej belki. A że sam dorastam do normalnego slipowania dlatego pomysł Janka tak mi się spodobał. PS. Póki co mam niewielki ponton lecz biję się z finansami i zamiarem wymiany sprzętu na dużą 4,2-4,5m gumę zatem z uwagą przeglądam ten wątek ;-)

• 0

Witam, szukam przyczepy pod ponton. Zainteresowała mnie przyczepa - Pongratz PBA 500 U-S

https://pongratztrailers.com/anhaenger/pba-500-u-s/

Czy ktoś miał styczność z tą marką? Szukam czegoś w tym stylu, wiem że można kupić przyczepę i rolki osobno i samemu kombinować, ale ja szukam gotowca.Może ktoś poleci coś z innej marki podobnego lub zna tą z linku i powie że to nie badziew.

post-48797-0-73029900-1649613108_thumb.jpeg

post-48797-0-42675000-1649613117_thumb.jpeg

post-48797-0-28366200-1649613125_thumb.jpeg

Edytowane przez mepps

• 0

Witam serdecznie... chciałbym się Was zapytać odnośnie zaistniałej w dniu wczorajszym sytuacji która przydarzyła mi się...

Jadąc z rana na rybki doszło do wypięcia się z haka przyczepki podlodziowej z łódka... na całe szczęście przy niedużej prędkości i prostej pustej drodze...szkód żadnych na całe szczęście poza zdemolowanym kołem podporowym... linka zabezpieczająca zdała egzamin i finalnie dyszel wjechał pod zderzak nie robiąc żadnych szkód w samochodzie itp...

Przyczepka Gala...z zaczepem Knott 300-750 kg... hak Thule...

Zapięte prawidłowo zgodnie z wskazaniem na zaczepie i sprawdzone poprzez szarpnięcie po zapięciu...

Zaczep napewno zostanie wymieniony bo zaufania nie mam...I w związku z tym pytanie...

Co wybrać... po przeliczeniu na szybko zestaw łódka przyczepka i wyposażenie to jak by nie patrzeć to plus minus 950kg

z gratami ....

Dyszel kwadrat a bardziej prostokąt od góry 60 mm...

Przyczepka bez hamulca najazdowego.

Edytowane przez Karol Krause

• 0

Jak masz więcej niż 750kg to kup zaczep dla większej DMC przyczepy . Ja tak mam w bagażowej .

Czy to będzie AL-KO , Knott czy SPP nie ma znaczenia wszystkie mają homologację.

Dobierz pasujący rozmiar do dyszla nie zapominając o rozstawie śrub. Śruby z nakrętkami w odpowiedniej klasie  daj nowe a przy okazji sprawdź kondycję linki bezpieczeństwa jak trzeba to wymień na nową.