Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Traktorek do trawy jest przynajmniej u mnie na jesien 2-3 razy tanszy i robi taka sama robote plus kosi trawe;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Karol nagram film ale to za jakiś czas bo wyjechałem. Generalnie podjeżdżam tyłem do garażu, do przyczepki pod silnikiem mocuję linkę następnie podpinam linę wyciągarki budowlanej i pomału łódka wjeżdża ja lekko koryguję tor jazdy. Mam już kupione koła na metalowych felgach(26pln sztuka) ,planuję zmienić z jednego wąskiego podporowego na dwa pompowane tak jak na filmie https://m.youtube.com/watch?v=vsDOqkM-CIU znacznie lżej będzie manewrować po trawniku, obecne się wżyna a i wjazd do garażu powinien być łatwiejszy łatwiejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 na ryby.pl Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 (edytowane) Wiem, wiem trochę "wywołam wilka z lasu", ale proszę napiszcie o swoich przeżyciach z ciągania przyczepy na tle kontroli policji lub innych służb do tego uprawnionych. Moje doświadczenie jest średnie bo tylko około 15 lat ciągam łódkę i tylko po naszym pięknym kraju. Chociaż nie, raz jechałem z łódką na Bornholm. Wpadł mi taki pomysł bo piszecie, że trójkąt musi być na światłach, wiadomo oświetlenie tablicy, boczne odblaski itp., itd., a czy jakiś uprawniony kontroler kiedyś to sprawdzał? Mi się jeszcze taka kontrola nie przydarzyła. A jakie są wasze doświadczenia? Żeby było jasne nikogo nie namawiam do nie przestrzegania przepisów ale tak z ciekawości... Edytowane 13 Maja 2022 przez na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 (edytowane) Edytowane 13 Maja 2022 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Karol ja mam takie : https://www.vidaxl.pl/e/vidaxl-aluminiowe-kolo-podporowemanewrowe-do-przyczepy-12-v-350-w/8718475911012.html?gclid=Cj0KCQjwg_iTBhDrARIsAD3Ib5hZZ7LoKm1myzoJA7mC7rf5lrFx-JZ1lG8qI44sAOoRVLp_TjvMKf8aAokFEALw_wcB powiem tak : Demo prędkości to to nie jest (prędkość podobna do elektrycznej wyciągarki samochodowej ) daje radę na kostce brukowej chociaż jak jest mokro albo kostka śliska to ,,buksuje" .Rozwiązuje to w taki sposób że siadam na dyszlu ,żeby dociążyć i wyjeżdżam (podobnie ze zjazdem ,żeby nie poleciała przyczepa w dół ) ps. na trawie ziemi czy jakaś przeszkoda raczej nie da rady ps.2 najlepszym rozwiązaniem byłby mover ale to troszkę inna półka cenowa ... na przykład : https://allegro.pl/oferta/naped-p1-aqua-na-1-os-jak-mover-wodoszczelny-lodz-10819292908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Długo się za to zabierałem, ale w końcu zrobione. Może wprowadzę poprawki, w mocowaniu lamp, za wszelką cenę chciałem uniknąć wiercenia, przyczepa jest cynkowana ogniowo i nie chciałem niszczyć tej powłoki. Być może zamienię te "elektryczne" wieszaki na gruby aluminiowy kątownik. Obawy też budzi nisko zawieszona rejestracja, ale raczej nie miałem innej możliwości. Wiązka też może wymagać dopracowania, ale to się okaże po kilku moczeniach, jestem raczej optymistą Było: Obecnie: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Kolega zrobił podobnie i nie wziął od uwagę oświetlenia tablicy i niestety zabrali mu dowód rejestracyjny.Ale ogólnie patent jest wygodny i się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Może nie widać, ale oświetlenie tablicy jest, odpowiada za to oddzielna lampka Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Może nie widać, ale oświetlenie tablicy jest, odpowiada za to oddzielna lampka Fajnie zrobione . Brawo ???? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Strasznie wysoko te łódki na przyczepie, za waska przyczepa i tez chyba trudniej przez to sie woduje. I wg mnie za krotka przyczepa bo łódka sporo wystaje za światła a to wymaga dodatkowego oznaczenia na drodze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 @wuran szerokość przyczepy wyznaczają przyspawane na stałe błotniki z solidnej blachy (robią bez problemu za stopień). Problem wodowania rozwiązany za pomocą wahliwej podwójnej rolki. Ale fakt, chciałbym ją opuścić niżej, ale musiałbym oddać później do cynkowania ramę, może kiedyś...A temat wystającej łódki. Wystaje ta druga, jest dłuższa i nie jest docelowym "pasażerem". Z wigry (pierwsza fota) było wszystko poustawiane prawidłowo, po zmianie belki oświetleniowej na lampy na stałe, mogą one być kilka centymetrów pod łodzią, ale raczej nie będzie z tego tytułu problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pasja400 Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Witam, wcześniej były już dyskusje na temat DMC i zdania podzielone (rzeczywista czy DMC przy kontroli przyczepy lekkiej) Nie chcę ryzykować i mam pytanie czy przechodził ktoś w 2021/2022 przez zmianę DMC przyczepy na mniejszą?Mam Niewiadów P-415 z DMC 450 (2015 rok) , a samochód ma w papierach przyczepę niehamowaną 400 kg.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Miałem taką sytuację, że producent przysłał mi homologację do rejestracji z DMC 1000 a potrzebowałem 800. Ta przyczepa posiadała też taką homologację i takie papiery dostałem. Zaczął bym od producenta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Producent jak będzie chciał to Ci może zmnjejszyć DMC bo on ma wszystkie papiery żeby wystawić odpowiednie dokumenty . I od nowa rejestracja przyczepy w urzędzie bo inaczej jak policjant sprawdzi to będzie widniał ten większy DMC . Ktoś napisze że masz dowód , tak tylko że w dowodzie jedno a wykazie drugie . Oczywiście dotyczy to przyczepy już zarejestrowanej , GOŻEJ ŻEBY ZWIĘKSZYĆ DMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 (edytowane) Podesłał byś Radek foto jak masz to ogarnięte... właśnie i u mnie problem dotyczy stromego podjazdu... na ryby sama wyskakuję z garażu ????????????????Nagrałem film ale jest zbyt duży by go zamieścić. Karol jeśli chcesz podaj tel lub messenger na priv to Ci wyślę. Generalnie jak wciągam łódkę to mocuję linkę nylonową na ramie przyczepki (możliwie nisko) za pomocą karabińczyków nastepnie łącze ją hakiem z liną wyciągarki , naciskam guzik i po minucie kończę cały proces łódka jest na miejscu.Wyciągarkę mam zamontowaną tak by w razie potrzeby ją szybko zdemontować i przesunąć gdzieś w kąt.Edyta: założę jeszcze pilota bezprzewodowego za 100 pln wtedy już jestem całkowicie samowystarczalny w tej kwestii. Edytowane 24 Maja 2022 przez Radbraw 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 (edytowane) W tamtym roku zaraz po zakupie nowej przyczepy suskiego padło mi łożysko w prawej piaście koła ( piasty SPP). Po kontakcie tel. Suski przysłał mi drugą piastę na wymianę a uszkodzoną mu odesłałem. Teraz poleciało łożysko w lewej piaście. Szumi przy obracaniu. Kilka razy wjechałem do pół koła w wodę. Łącznie przyczepa zrobiła może 500-600km. Oj straszną lipę wkładają w piasty. Za taką kasę można oczekiwać czegoś lepszego. No ale Polska.PS. Jakiej firmy łożysko kupić , żeby trochę polatało? Edytowane 16 Czerwca 2022 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Krzysiu ja mam oś knott, jak do tej pory wszystko jest ok. Może i Ty będziesz zadowolony z łożyska. https://allegro.pl/oferta/lozysko-osi-knott-al-ko-1350kg-34x64x37-przyczepa-5415958719 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Krzysiu ja mam oś knott, jak do tej pory wszystko jest ok. Może i Ty będziesz zadowolony z łożyska. https://allegro.pl/oferta/lozysko-osi-knott-al-ko-1350kg-34x64x37-przyczepa-5415958719U mnie jest napis alko Od trzech lat wszystko [emoji108] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 A ja miałem znajomego który takie i inne pudełka robił z napisem jaki sobie zażyczyłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 A ja miałem znajomego który takie i inne pudełka robił z napisem jaki sobie zażyczyłeś . I już nie jest Twoim znajomym? [emoji6] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 I już nie jest Twoim znajomym? [emoji6]Pewnie pawlo29 kupił łożysko w jego pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 (edytowane) A ja miałem znajomego który takie i inne pudełka robił z napisem jaki sobie zażyczyłeś . Wierzę w to co napisałeś. Dziś można cuda zrobić. Podobnie sprzedają jakieś szczęki do osi do przyczep z niby jakimś TUV niemieckim !!! Padlina straszna . A wracając do tego łożyska jak jest ori to ma na uszczelniaczu logo czyli brand Knott -a . Więc kumaty mechanik wychwyci lipę. Edytowane 16 Czerwca 2022 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Witam , już gdzieś to pisałem mam przyczepę SAM ,na tylnej belce od auta osobowego, od 2007r . raz wymieniłem łożyska ,w jednym pękł pierścień zewnętrzny (oś kupiona na szrocie ,nie sprawdzałem dokładnie łożysk po zakupie, wymieniłem smar na nowy i zamontowałem),wjeżdżam do wody ,a na łożyska mam prosty patent ,wypełniam całą piastę smarem i zamykam ,może taki patent warto zastosować w waszych piastach . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zmieniłem pracę i się kontakt urwał ,pewnie dalej tłuką pudełka bo było dużo chętnych na nie . Teraz dopiero wychodzi z skąd są sprowadzane rzeczy a opakowanie każde można zrobić . Suski ma opakowanie łożyska inne niż Knott a w środku wyglądają podobnie . Na łożysku wybite są numery i napis POLAND kupiłem je tak na wypadek jak odbierałam przyczepę . Jak potrzeba zrobię fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zmieniłem pracę i się kontakt urwał ,pewnie dalej tłuką pudełka bo było dużo chętnych na nie . Teraz dopiero wychodzi z skąd są sprowadzane rzeczy a opakowanie każde można zrobić . Suski ma opakowanie łożyska inne niż Knott a w środku wyglądają podobnie . Na łożysku wybite są numery i napis POLAND kupiłem je tak na wypadek jak odbierałam przyczepę . Jak potrzeba zrobię fotkę To może i lepiej ,że go nie widujesz. Bo wiesz dzisiaj pudełka a jutro jakiś chrust a na nim kalkomania Fenwick-a np. A wracając do łożyska. Fotka ori łożyska AL-KO do osi. Widać wyraźnie AL-KO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi