Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W suskim z piastą 4x100 spp jest łożysko 30/60/37. Kupie skf za 100parę i będzie git. Ogólnie to suski mi powiedział , że za dopłatą daje lepsze łożyska ( szkoda , że dowiedziałem się o tym jak odsyłałem mu zepsutą piastę- czyli w standardzie idzie szajs)

• 0

Zmieniałem dwa tygodnie temu u siebie w osi knott. Ori wytrzymało tylko 2,5 roku i zaczęło szumieć. Nie ma na nim logo producenta i jest z czarna a nie czerwona "osłona". Producent chyba montuje jakie się pod rękę nawinie ;)

Jakie łożysko montowałeś, jaki rozmiar łożyska? Też mam oś knott i już szumi więc czas na wymianę.

• 0

Długo się za to zabierałem, ale w końcu zrobione. Może wprowadzę poprawki, w mocowaniu lamp, za wszelką cenę chciałem uniknąć wiercenia, przyczepa jest cynkowana ogniowo i nie chciałem niszczyć tej powłoki. Być może zamienię te "elektryczne" wieszaki na gruby aluminiowy kątownik. Obawy też budzi nisko zawieszona rejestracja, ale raczej nie miałem innej możliwości. Wiązka też może wymagać dopracowania, ale to się okaże po kilku moczeniach, jestem raczej optymistą ;)

Było:

attachicon.gif 25.jpg

Obecnie:

attachicon.gif IMG_20220430_115952-1.jpg

attachicon.gif IMG_20220430_120004.jpg

attachicon.gif IMG_20220512_152751.jpg

attachicon.gif IMG_20220512_152758.jpg

Te, jak to nazwałeś "elektryczne wieszaki" jaką mają nazwę handlową ?

Sprawdzają się ?

• 0

Wysięgnik Baks. Sprawdzają się, są sztywne i solidne,, spory wybór rozmiarów. Ale jest jeden szkopuł, są wycinane z osynkowanej blachy. A nie cynkowane po wycięciu. Więc brzegi są z surowej, niczym niezabezpieczonej blachy. Ja miałem możliwość oddać do ponownego cynkowania galwanicznego. W innym przypadku trzeba je przynajmniej pomalować, bo krawędzie cięte będą bszybko korodować.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Panowie, 

Polecicie może jakieś dobre lampy led?
Zakupiłem już 2 sztuki i w każdej ten sam problem, jak włączam kierunek to świecą się oba...

Dodatkowo w obu przypadkach w lampach jest 5 przewodów tylko podłączonych a jeden sobie wisi tak o...

jestem troche w kropce bo rozmontowałem stara belkę

Edytowane przez Pat92

• 0

Nie pomyśłałeś, że masz jakiś problem w instalacji?

Jeśli na 7pin, to schemat jest banalnie prosty, sprawdź co i jak.

Ja zamontowałem główne firmy fristom, a obrysówki waś

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez thug

• 0

Panowie, 

Polecicie może jakieś dobre lampy led?

Zakupiłem już 2 sztuki i w każdej ten sam problem, jak włączam kierunek to świecą się oba...

Dodatkowo w obu przypadkach w lampach jest 5 przewodów tylko podłączonych a jeden sobie wisi tak o...

jestem troche w kropce bo rozmontowałem stara belkę

Zanim kupisz następne może te uratujemy. Parę pytań.

Jakie to są lampy ? CHRL czy nasze PL  i czy mają homologację.  

Problem może być po stronie samochodu albo jest potrzebny moduł albo wystarczy tylko sprawdzić przewody ,które idą do gniazdka przy haku.

Jak możesz do daj fotę lampy ,opisz ile ma funkcji czyli ile ma świateł i może fotę tych wychodzących przewodów. 

• Like 1

• 0

https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/akcesoria-samochodowe/oswietlenie-pojazdu/tablice-oswietleniowe/zestaw-lamp-led-na-magnes-603028?gclid=CjwKCAjww8mWBhABEiwAl6-2ReJ5CWD4_pLtga_kMPwU2Be_v7nYSkAYLAyVvtgySAvXSZ71TN8-ExoCLNsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Jedne są takie..
Auto jest z 2010r z fabrycznym hakiem, w sumie to jak wlaczam jeden kierunek to jedna lampa swieci troche mocniej a druga slabiej tak jakby bylo jakies przebicie czy cos

tu przewodów idzie 6 + jeden niepodlaczony pewnie od przeciwmgielnego, chociaz za bardzo sie na tym nie znam

Edytowane przez Pat92

• 0

Jak fabryczny hak to już lepiej.

Najszybciej i najprościej sprawdzić czy instalacja pod przyczepę od strony samochodu jest sprawna to podpięcie innej przyczepy np. od kumpla. A gdyby to była przyczepa na ledach to już  wiemy ,że od strony samochody jest wszystko sprawne. A auto ogarnia ledy .

Można te lampy sprawdzić na "krótko" tymi przewodami bezpośrednio do aku np. od echosondy.

Piszesz ,że jedna świeci mocniej a druga słabiej. Sprawdź czy masz masę bo w takich gotowcach każda z lamp ma swoją masę ,która się łączy w jeden przewód .     

• 0

Przy wtyczce widać 5 przewodów !

Domyślam się ,że lampy nie mają św. przeciwmgielnego 

i pozycja jest na jednym przewodzie ( powinno być rozdzielone na pozycję lewą i prawą )

Nie wiemy czy kolory przewodów są pociągnięte do odpowiednich świateł w lampie tak jak to powinno być.

A powinno być tak w wtyczce 

pin 1 przewód żółty  - lewy kierunkowskaz

pin 2 przewód niebieski - św. przeciwmgielne

pin 3 przewód biały -masa 

pin 4 przewód zielony -prawy kierunkowskaz

pin 5 przewód brązowy - prawa pozycja

pin 6 przewód czerwony - św. stop

pin 7 przewód czarny -lewa pozycja  

Teraz najlepiej odpiąć przewody z tej wtyczki i sprawdzić który jest masowy a następnie które światła w lampie się zapalają.

zapisać i podłączyć wg. schematu wyżej.   

• 0

Czolem. Chcę zamontować tablicę rejestracyjną przyczepy pod światłami. Chciałbym by awaryjnie, jakbym w coś przydzwonił slipując, składała się pod światło do kąta 90 stopni. Wiecie gdzie można dostać takie mocowanie, lub może zastosować coś niededykowanego... (?)