Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Suski w swoich przyczepach montuje takie rozwiązanie bo mam tak zrobione , zapytaj może Ci sprzedadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zrób proszę w wolnej chwili zdjęcie... muszę zerknąć czy u mnie da się to analogicznie zamontować... mam tylko równoległy profil do dyspozycji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafal_LBN Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zrób proszę w wolnej chwili zdjęcie... muszę zerknąć czy u mnie da się to analogicznie zamontować... mam tylko równoległy profil do dyspozycji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Tak to u mnie wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Ta lampa występuje też w wersji (TD) czyli z dolnym podświetleniem tablicy, myślałem że nie montują już dodatkowego oświetlenia tylko używają właśnie takiej lampy, montując trochę inaczej tablicę. Dziękuję panowie, że Wam się chciało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Witam mam pytanie techniczne dotyczące przyczepki bo wożę na takowej solara 360 i jeśli wiozę łódź bez silnika to jest OK natomiast z podpiętą spaliną całość dobija do"0" oś jest na resorze piórowym +amortyzator i tak myślę jak to usztywnić żeby podczas jazdy po polskich drogach z silnikiem na pawęży coś się zwyczajnie nie rozleciało a na trasie miliony zapadniętych studzienek z których 2% zawsze jest zaliczone :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 (edytowane) dodać pióro do resora i zmienić amortyzator lub zobaczyć gdzie zawieszenie dobija do przyczepy i czy można w tym miejscu dać odbojnik gumowy, lub jeśli już jest odbojnik (a powinien być) dodać trochę wyższy.Sprawdź jednak najpierw czy czasem przyczepa nie jest przeciążana lub czy amortyzator już nie wyzionął ducha, ewentualnie czy resor nie przydałby się nowy Edytowane 20 Sierpnia 2022 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dżemik Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zrób zdjęcie i opisz przyczepę -producent, rocznik, DMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxxx Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Jest to przyczepka SAM - taką kupiłem choć trochę ją usprawniłem na szybko 2 zdjęcia a jutro mogę zrobić więcej jeśli jest taka potrzeba .Co do odbojnika to go nie ma i jest opcja żeby dołożyć takowy a samo dobijanie występuje jak jest zamontowany silnik spalinowy , baniak z paliwem i gdy się oprę o łódkę to amortyzator dobija do zera więc pewnie jadąc po dziurach może być różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dżemik Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 O ile teraz dobrze rozumie temat to zakres pracy kończy się na amortyzatorze...Przychodzą mi dwa rozwiązania do rozpatrzenia:-wykasztanić amortyzatory, albo wymienić na krótsze albo jeszcze przespawać mocowanie amortyzatorów tak by były ustawione pod kontem. -drugie rozwiązanie to -przeklepać resory co podniesie jeszcze przyczepę i środek ciężkości do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 O ile teraz dobrze rozumie temat to zakres pracy kończy się na amortyzatorze...Przychodzą mi dwa rozwiązania do rozpatrzenia:-wykasztanić amortyzatory, albo wymienić na krótsze albo jeszcze przespawać mocowanie amortyzatorów tak by były ustawione pod kontem. -drugie rozwiązanie to -przeklepać resory co podniesie jeszcze przyczepę i środek ciężkości do góry.A najprościej chyba dołożyć pióro w resorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Tez mi się wydaje , że najlepiej dołożyć pióro . Są serwisy , które się w tym specjalizują i są w stanie dobrać pióro pod względem obciążenia i zamontować je . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dżemik Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Najlepiej podjechać do serwisu.Dołożenie pióra "utwardzi" zawieszenie a odnoszę wrażenie że wolałbyś przy obecnej "miękkości" zwiększyć zakres pracy. Jeszcze przeszło mi przez myśl, aby przełożyć oś na górną część resora ale to wiąże się pewnie z pokładaniem błotników no i mogło by to "nie grać" z wysokością haka.Przy mojej wcześniejszej przyczepie też miałem kłopoty z zakresem pracy ale temat został ogarnięty: (zobacz od trzeciej minuty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Witam, ma ktos w przyczepie elektryczną wyciągarkę zamiast korby? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Kilku z nas ma na pewno, na przykład ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Kilku z nas ma na pewno, na przykład jaPochwalisz się co masz i jak się spisuje? Tutaj bądź priv lub fb, WhatsApp co wygodniej Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Pochwalisz się co masz i jak się spisuje? Tutaj bądź priv lub fb, WhatsApp co wygodniej Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu TapatalkaJa na przykład mam Runva Rise35. Wciągam łódkę, która ze szpejem waży pewnie z 700 kg bez najmniejszego problemu. Fajne sprawa, szczególnie jak na przykład wieje wiatr, trzeba łódź trochę ustawić a jest się samemu na rybach. Pilot w łapie i łódka pięknie wjeżdża gdzie ma wjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Ja na przykład mam Runva Rise35. Wciągam łódkę, która ze szpejem waży pewnie z 700 kg bez najmniejszego problemu. Fajne sprawa, szczególnie jak na przykład wieje wiatr, trzeba łódź trochę ustawić a jest się samemu na rybach. Pilot w łapie i łódka pięknie wjeżdża gdzie ma wjechać Ta wciagarka Twoja ma wolny bieg przy wyciaganiu liny , czy elektrycznie tylko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Ta wciagarka Twoja ma wolny bieg przy wyciaganiu liny , czy elektrycznie tylko ?Ma, mozna spuszczac bez koniecznosci uzywania baterii. Problem z ta przyczepą na rolkach jest taki, ze lodka potrafi sie dobrze rozpędzic dlatego zawsze spuszczam na baterii [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Ja mam dragona , i ona niema wolnego.biegu a tylko elektryczne rozwijanie. Jest to upierdliwe gdyż wolno.idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxxx Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 CO do resorowania to pomyślałem żeby górne mocowanie amortyzatora dać wyżej to powinno zwiększyć zakres pracy amortyzatora bo to właśnie on dobija do zera bo sam resor sprawia wrażenie jakby spokojnie mógł ugiąć się bardziej .Montaż resora pod belkę - też o tym myślałem ale bardziej celem obniżenia całej platformy do łatwiejszego wodowania żeby tak głęboko nie wjeżdżać choć taki montaż resora pewnie zwiększy zakres pracy piór . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dżemik Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 No więc reszta decyzji należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Ja mam dragona , i ona niema wolnego.biegu a tylko elektryczne rozwijanie. Jest to upierdliwe gdyż wolno.idzieTeż mam dragona dwp 5000. Łódź pewnie trochę ponad tonę. Wyciąga bez problemu. Wcześniej miałem tą słabszą dwp, to wyskakiwał w niej termik i trwało to wieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 (edytowane) Ja mam dragona z wolnym biegiem 4 sezon i poza tym że wygląda na mocno skorodowany to śmiga bez problemu . Edytowane 24 Sierpnia 2022 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 No.ja też mam tego dwp5000, mocy to ma , że cały zestaw z samochodem by wytargał, tylko brak wolnego biegu przy rozwijaniu jest slabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi