Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 (edytowane) Lorries możesz skonfigurować w amortyaztory , rolki , co tam dusza chce. Nie mniej jednak za taki set z rolkami wychodzi kolo 11000 jak patrzyłem kiedyś, dość drogo , ale wygląda na zdjęciach przyzwoicie. Na żywo nie widzialwm Edytowane 14 Listopada 2022 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 (edytowane) Też szukam przyczepy pod łódkę 4m i powyższy warunek uznałem za konieczny.Jak dołożę do tego resorowanie to znalazłem tylko przyczepę Suski.Z przyczyn ogólnie znanych wstrzymałem się z zakupem w ostatniej chwili.Jest jakaś alternatywa spełniająca te 2 warunki ? RF sprzedaje przyczepy elit, na stronie 8000pln brutto.Wiosną kupiłem razem z łodzią. Wodowanie szybkie i przyjemne. Amortyzator + resor, bez belki, światła led. Oś spp jak dobrze pamiętam. Edytowane 14 Listopada 2022 przez Marcipas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 BWW Polska sp. Z o. O. http://www.bww.com.pl/Mam 2 ze światłami zespolonymi, łódki osadzone nisko między nadkolami, wszystko działa jak należy. Można zamówić pod konkretny wymiar, rodzaj łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Mam przyczepke z firmy TEMARED, jedyne do czego moge sie przyczepic na ten moment to światła, a raczej ich brak po pewnym czasie. Styki przed kazdym wyjazdem musze czyścić, pryskać, a w drodze i tak coś sie rozłączy. Poza tablica reszta jak dla mnie wystarczająca, ale tez nie robie tym zestawem tysięcy kilometrów rocznie.Mam to samo, ciągła walka z elektryką, myślisz że wymiana wtyczek by pomogła, ktoś miał podobne problemy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Mam to samo, ciągła walka z elektryką, myślisz że wymiana wtyczek by pomogła, ktoś miał podobne problemy? Lampy zespolone tylne w Temared i innych przyczepach również są łączone po przez wtyczkę/gniazdo bajonet pozostałe przewody są łączone po przez szybkozłączki przewodów dwużyłowych I tu jest pies pogrzebany .Wystarczy że dostanie się woda na te piny i rdzewieje to w oczach . U siebie wymieniłem wszystkie lampy na ledowe czyli całą tylną belkę zrobiłem sam . 2x lampa zespolona + 2x obrysówki + 2x oś. rejestracji plus trzecie św.stop .Przewód od wtyczki w jednym kawałku pociągnąłem do puszki hermetycznej Kupiona w Jula bo te na allegro są beznadziejne.Każdy przewód jest zaciśnięty dedykowanymi tulejkami izolowanymi do przewodów i dopiero po tym zabiegu jest montowany do listwy zaciskowej . Gniazdko i dwie wtyczki też poprawione zostały w ten sposób po fabryce. Zrobione raz i działa bez zastrzeżeń do dziś. Całą tylną belkę oświetleniową odpinam za każdym razem przy wodowaniu i jakoś dyskomfortu przy tej czynności nie stwierdzam . To jest naprawdę chwila. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciekd01 Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Dzięki za odzew i wszystkie opinie. Na ten moment nie będę mocniej inwestować w przyczepkę, więc mimo fajności tej opcji odpuszczam światła LED. Ostatecznie zamówiłem Spawline 5517. W stosunku do zdjęć na stronie rolki będą gumowe, a nie plastikowe i mocniejsza wyciągarka. Wychodzi taniej niż Temared, a opinie pozytywne. Obym mógł potwierdzić za jakiś czas, że to był dobry wybór. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maut Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Ze swojego doświadczenia wiem że przydałby się jeszcze trap. Bardzo ułatwia wciąganie łódki na przyczepę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Trap to nie problem. Kupisz lawe kominiarską za parę zl i sam dokręci, będzie połowę taniej niz fabryczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Z mojego małego doświadczenia to większość przyczep w pewnych granicach cenowych ma podobną jakość i wyposażenie. Ja kupiłem dwa lata temu Temę Eco B05, model dla łodzi max 4.3m i tyle ma moja Romana. Kupiłem tą przyczepę bo była tania i dostępna od ręki. Do dziś wymieniłem rolki kilowe z plastików na mocne gumy, wyciągarkę pasową która padła bo była gówniana na elektrycznego dragona z pilotem bezprzewodowym, dołożyłem trap i stopień przy dziobnicy. Teraz uważam, że wodowanie i wyciąganie samodzielnie łodzi to żaden problem, wcześniej musiał ktoś pomagać. Pozostaje mi jeszcze zmiana belki tylnej na ledy rozkładane, nie tylko dla wygody ale i dla tych cholernych złączek które mocno śniedzieją. Ogólnie z przyczepy wtedy za 2.5tys zł zrobiłem przyczepę która w końcu normalnie działa, a nowa wyciągarka rekompensuje jej wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 @Matteoo , ja zrobiłem podobnie z taką samą przyczepa. Podokladalem rolek kilowych i bocznych , trap , wywaliłem belkę tylna i dalem firestormy lampy ledowe, wciagarka dragona i działa wszytsko. Sam wciągam i rzucam bez problemów lodke 300kg +, następna przyczepe napewno kupie nizsza i z amortyzatorami badz resorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Podeślij mi jako inspirację kilka fotek przerobionej belki tylnej. Po co wynajdować koło od nowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Masz osobny wątek na ten temat, znajdziesz trochę inspiracji...http://jerkbait.pl/topic/115104-przyczepa-pod%C5%82odziowa-o%C5%9Bwietlenie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wisniowy21 Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Uszanowanie. Właśnie dopinam zakup pierwszej łódki (używana Romana, 4m długości) i potrzebuję nabyć drogą kupna odpowiednią przyczepę. Zrobiłem jako taki rekonesans, również w kontekście aktualnej dostępności i na ostatniej prostej mam 3 typy. Będę wdzięczny za ewentualne uwagi na plus i na minus, jeżeli macie doświadczenie z owymi:1. TEMARED/MARTZ B05/55/18 https://przyczepybold.pl/product-pol-77-Przyczepa-TEMARED-MARTZ-B05-55-18.html2. SPAWLINE LS 5517 http://spawline.com/oferta/ls-5517/3. Cymerman PC 400 http://www.przyczepy.waw.pl/podlodziowe.php mam już 2 przyczepę Spawline, moim zdaniem najlepszy stosunek cena - jakość z producentem zawsze mozna się dogadać i dołożyć co tam dusza zapragnie, 1. miałem pod ponton, a druga robił mi jako szeroki prototyp pod aluminiaki ( 215cm szerokości przez co łódka ładnie stoi między nadkolami, dodałem trap i światła led bez belki i zwiększyłem liczbę rolek kilowych i podporowych) jedyne co wymieniłem to rolki z gumowych na toczone polamidowe ponieważ kil cią mi gumowe, i na tą chwilę łódka tak zjeżdża i wjeżdża jak po maśle, w zasadzie nie trzeba użwyac siły, woduje i zbieram zazwyczaj sam) Generalnie jestem bardzo zadowolony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciekd01 Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Super. Muszę przyznać, że Spawline przekonał mnie też świetnym kontaktem. Dzwonisz, rozmawiasz i dostajesz pełną informację. To daje poczucie bezpieczeństwa, czuć, że facet zna się na tym co robi. Temared to zakup gotowca u dystrybutora. dodałem trap i światła led bez belkiZmianę na LEDy sam ogarniałeś, czy u producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wisniowy21 Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Super. Muszę przyznać, że Spawline przekonał mnie też świetnym kontaktem. Dzwonisz, rozmawiasz i dostajesz pełną informację. To daje poczucie bezpieczeństwa, czuć, że facet zna się na tym co robi. Temared to zakup gotowca u dystrybutora. Zmianę na LEDy sam ogarniałeś, czy u producenta? Wszystko zamówiłem u Rafała podeślij email lub tel. Do WhatsApp to podeślę więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sn4ke Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 (edytowane) Dodam, że łamany dyszel w spawline robi robotę. Zamówiłem nie żałuję. Trap nie jest potrzebny w większości sytuacji bo przyczepa w wodzie do połowy koła wystarczy do swobodnego wodowania. Edytowane 16 Listopada 2022 przez Sn4ke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciekd01 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Odebrałem [emoji3]Na miejscu świetna rozmowa, instrukcje, porady. Czuć że Pan Rafał to fachowiec z pasją. Przyczepa prezentuje się super, solidna konstrukcja. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Widzę że zamontowaną masz wyciągarkę dwubiegową dobry pomysł .Mam przyczepkę Spawline z łamanym dyszlem .Solidna konstrukcja dobrze ocynkowana , rama mocna z grubych profili stalowych .Rozszerzyłem oś o 100 mm dystansami stalowymi , teraz łódka leży dużo niżej .U mnie oś skrętna jest do wymiany Po prostu pomimo ciężaru zestawu 600 kg mam zerowe ugięcie zawieszenia .Na asfaldzie super a po nadbużańskich wertepach tragedia ,przyczepka skacze jak piłka po dołkach ..Ja jestem zadowolony z przyczepki a do tego dostałem super cenę jak na tamte czasy .Do tego przyczepka służyła na budowie jako dłużyca super sprawa Polecam wszystkim . Dodam że firma producent mojej osi skrętnej chcieli mi ją sprawdzić i poprawić ale koszy wysyłki były za wysokie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mons Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Odebrałem [emoji3]Na miejscu świetna rozmowa, instrukcje, porady. Czuć że Pan Rafał to fachowiec z pasją. Przyczepa prezentuje się super, solidna konstrukcja. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu TapatalkaJakby Ci się chciało to skróć chlapacze o jakieś 5 cm, bo przy cofaniu po "miękkim" lubią się urwać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AngusCK Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Witajcie dobrzy Ludzie.Czy ma ktoś z Was przyczepę podłodziową w której koło zapasowe pełni funkcję koła podporowego dyszla z zachowaniem kółka manewrowego?Jestem na etapie uzgodnień do zamówienia przyczepy u Suskiego w Radomiu.Uprzejmie proszę o zdjęcia powyższego rozwiązania i uwagi o przydatności takiego rozwiązania jak i szczegółów technicznych.Pozdrawiam Paweł z Kielc. Edytowane 1 Grudnia 2022 przez AngusCK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Witaj Paweł, znasz ten wątek ? http://jerkbait.pl/topic/167876-przyczepy-suski-opinie-uwagi-informacje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Mam koło podporowe tylko z szeroką oponą która nie zapada się w piasku . Koło zapasowe jako podporowe to jak tym będziesz skręcał przecież to ciężar nie wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dżemik Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 @Angus...kiedyś miałem taki patent. Piasta plus ośka - przyspawana do (akurat sześciokątnego) wałka i zmontowane na stałe na cybancie. Taki patent jak na zdjęciu wykorzystywałem do opuszczania na linie przyczepy po stromych trawiastych, piaszczystych brzegach i tam gdzie łódkę trzeba było wepchnąć daleko od brzegu aby ją zapchnąć z przyczepy, no i do wyciągania w w/w warunkach lekkim samochodem. W tym patencie ośka jest w jednym stałym położeniu i do transportu drogowego koło zapasowe woziłem w łódce. Po przyjeździe nad wodę przykręcałem koło na dwóch, trzech śrubach i do wody. Do manewrów parkingowych koła nie ściągałem ale do jazdy drogowej musowo trzeba było koło ściągnąć. Jak wspomniałem Przewoziłem je w łodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Ja w bardzo prosty i tani sposób przerobiłem koło podporowe na dwa koła pompowane . Edytowane 1 Grudnia 2022 przez Tabor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Tabor jakiej średnicy masz koła podporowe ? zastanawiam się nad takim rozwiązaniem a szczególnie zastanawia mnie czy nie przyciera się tymi,,nowymi,, kołami o grunt przy łamanych podjazdach itp Domniewam iż nie chowają się pod dyszel przyczepy tak jak twarde koło podporowe ?Edyta: wstaw zdjęcie przyczepy na gotowo z tym rozwiązaniem Edytowane 1 Grudnia 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi