Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 zastanawiam się nad takim rozwiązaniem a szczególnie zastanawia mnie czy nie przyciera się tymi,,nowymi,, kołami o grunt przy łamanych podjazdach itp Domniewam iż nie chowają się pod dyszel przyczepy tak jak twarde koło podporowe ? możesz je ustawić ,aby chowały się z boku dyszla , a nie pod , mam tak samo jak Kol Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Poproszę foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Ze względu na teren po którym się poruszam nad Bugiem demontuje na czas jazdy koła podporowe .Wtedy na pewno o nic nie zaczepie a koło do bagażnika . Teraz nie zrobię zdjęcia bo łódka jest mocno obstawiona w warsztacie .Po prostu mi się nie chce , przekładać graty .Koła pompowane 260 mm średnicy oś 20 mm . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AngusCK Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Mam koło podporowe tylko z szeroką oponą która nie zapada się w piasku . Koło zapasowe jako podporowe to jak tym będziesz skręcał przecież to ciężar nie wygodneMój pierwotny pomysł jest taki aby koło zapasowe było kołem podporowym a kołko manewrowe tez by było. Imienniku mogę Cie prosić o zdjęcie Twojej przyczepy (tej części z kołem podporowo/manewrowym). Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AngusCK Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Witaj Paweł, znasz ten wątek ? http://jerkbait.pl/topic/167876-przyczepy-suski-opinie-uwagi-informacje/Tak znam ten wątek. Zdaję sobie sprawę że Suski to nie anioł, ale jako nieliczny robi przyczepki resorowane. Poza tym jest na moim kierunku z Kielc do Chojnic gdzie będę odbierał Silver-a 405.Jestem z Suskim na wstępnym etapie ustaleń. Napisałem do nich maila ze swoją wizją konfiguracji przyczepy. Zobaczę co napiszą i jaką cenę zaproponują. Wtedy podejmę decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AngusCK Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 @Angus...kiedyś miałem taki patent. Piasta plus ośka - przyspawana do (akurat sześciokątnego) wałka i zmontowane na stałe na cybancie. Taki patent jak na zdjęciu wykorzystywałem do opuszczania na linie przyczepy po stromych trawiastych, piaszczystych brzegach i tam gdzie łódkę trzeba było wepchnąć daleko od brzegu aby ją zapchnąć z przyczepy, no i do wyciągania w w/w warunkach lekkim samochodem. W tym patencie ośka jest w jednym stałym położeniu i do transportu drogowego koło zapasowe woziłem w łódce. Po przyjeździe nad wodę przykręcałem koło na dwóch, trzech śrubach i do wody. Do manewrów parkingowych koła nie ściągałem ale do jazdy drogowej musowo trzeba było koło ściągnąć. Jak wspomniałem Przewoziłem je w łodzi.Przesiadka z pontonu na łódkę w moim przypadku podyktowana jest perspektywą spinningowania na Wiśle (znudziły mi się już zaporówki), a wodowanie łódki z Wiślanych brzegów wymusza zastosowanie dodatkowego koła podporowego. Twoje rozwiązanie jest proste i skuteczne, w przypadku betonowego slipy wystarczy kółko manewrowe. Dzięki za Twój wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Koła podporowego nie trzeba odkręcać a wystarczy tylko zmienić standardowy uchwyt na obrotowy . Ale można iść w ten wynalazek i zrobić samemu aby było mega mocne i zamontować większe ( szersze ) koło ,które by służyło tylko do wodowania w trudnych warunkach. Może nie koło 13" bo pewnie byłoby za duże na dyszlu ale 10" może by podeszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Poproszę foto http://jerkbait.pl/topic/145991-%C5%82%C3%B3dka-ok-4-metry-zakup-opinie-porady/page-56#entry2827884 obracasz na obejmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Właśnie takie rozwiązanie jest wykluczone w moim przypadku, muszę mieć koło podporowe ustawione wzdłuż osi dyszla. W razie kontaktu z gruntem będzie się kręcić jak ustawię przeciwnie (twoje foto) zdejmie mi oponę z felgi. Mam nisko osadzony hak stąd takie kłopoty. Dzięki za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Faja Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Nie zrobię teraz zdjęcia ale u siebie mam koło składane wzdłuż dyszla przyczepy, mocowanie w którym zamocowana jest sztyca koła jest skrętne, bardzo wygodne rozwiązanie. Ale można sobie poradzić i bez tego wystarczy dospawać czy przykręcić kawałek profila pod uchwyt standardowego koła, lub zrobić mocowanie skrętne. W jakim celu montujecie podwójne koła żeby w błoto nie właziło.?Doczytałem że Maras już o tym wspomniał. Edytowane 3 Grudnia 2022 przez Faja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Takie coś nie załatwi tematu?https://allegro.pl/oferta/uchwyt-obrotowy-kola-podporowego-fi-48-alko-knott-12941645232 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Bardzo ciekawe, muszę przemyśleć, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Faja Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 No właśnie o taki mi chodziło sugeruje dobrze go przyspawać bo taki nowy robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Czy ktoś miał styczność z przyczepami Thomas Trailers ze Świdnika? Brema je oferuje do swoich łodzi. Na żywo bardzo pozytywne wrażenie. Ktoś może użytkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 draco-terra Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Jeszcze raz dziękuję Panowie. Pani Suska była tak miła, że przysłała podstawę pod tablicę z zawiasem. Ostatecznie inspirowałem się też holendrami...Na marginesie zerknijcie na vanclaes boat trailers jakie potwory sprzedają i z jakiego materiału są zrobione... Tak to wyszło. Zrezygnowałem z osobnej wiązki do podświetlenia tablicy kupując lampy z dolnym podświetleniem.Brenderup to świetne przyczepy ale ta belka była słaba.Super patent.Możesz opisać szczegóły jakie dokładnie lampy ostatecznie wylądowały i czy belki do lamp wraz z mocowaniem pod tablicę można kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Lampy to Fristom FT-170 TD (podświetlenie tablicy dolne). Podstawa tablicy z zawiasem od Suskiej. Profil 20x30 taki jak oryginalnie przy belce. Pospawany w L + uchwyt na lampy:Poprowadzono nowe wiązki w obu profilach łączone przy wtyczce. Łączenie wiązek lampy (ryginalnie mają 1m) w koszulce termokurczliwej + taśma samowulkanizująca i całość w peszlu. Peszel zalany silikonem dekarskim przy lampie. Pamiętaj by sprawdzić na ile lampa będzie w obrysie łodzi. Lampy nie są pod belką więc istnieje ryzyko haczenia przy wodowaniu (maja przyczepa ma 2m szerokości). Raz przy wichurze musiałem napłynąć na przyczepę siedząc w łodzi i przetarłem delikatnie dnem o tablicę. Dodałem więc dla świętego spokoju po rolce: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Ja dzisiaj odebrałem swoją . Z tego co się dowiedziałem od producenta to weszły do oferty przyczepy 2 osiowe jak by ktoś potrzebował. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radoo Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Marcin jaki jest cel tej demontowanej belki z oswietelniem?Nie jest na ledach czy o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Częste kąpiele w Adriatyku, wcześniej miałem na stałe, niestety po kilku kąpielach światła ledowe poszły do śmietnika. W innym przypadku miałbym zamontowane na stałe lub odsuwane na wahadle. Edytowane 17 Grudnia 2022 przez cabage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nimret Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Marcin tylko przyczepę zmieniłeś czy łódkę też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Tylko przyczepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radoo Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Marcin ja jeszcze tak przewrotnie dopytam bo mówiąc szczerze nie rozumiem odpinanej belki w przyczepie w 2022 r Rozumiem ze podyktowane jest to słoną wodą w Adriatyku ,ale czy tubylcy równiez maja odpinane belki swietlne?Na szkierach nie zauwazyłem takiego rozwiązania,po prostu zdecydowana wiekszosc jest na ledach na stałe,czy słona woda ma az tak mocno dstrukcyjny wpływ na ledy?Pytam z czystej ciekawosci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Tubylcy nie mają przyczep bo łajba stoi cały rok na wodzie lub większość czasu a na zime przyjeżdża wywrotka lub firma i zabiera łajbę do suchej Mariny :) Zapraszam na slipy do Chorwacji (pomijam te w portach lub te z podnośnika) to zrozumiesz dlaczego wolę odpinaną belkę a nie światła i rejestrację montowaną na stałe lub uchylne na boki ????. Kolejna kwestia to przepisy w Austrii, w tym roku podczas kontroli miałem dyskusję o wystającym silniku poza (belkę)lampy obrysowe przyczepy, cudem się wybroniłem z mandatu. Tam się nie pieszczą i obcych obdarowują sporymi biletami do zapłaty. Te i jeszcze kilka innych kwestii zdecydowało o takim rozwiązaniu, gdybym pływał tylko stacjonarnie miałbym co innego, a tak musiałem pogodzić wygodę z warunkami i wymaganiami ze strony przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Marcin ja jeszcze tak przewrotnie dopytam bo mówiąc szczerze nie rozumiem odpinanej belki w przyczepie w 2022 r Rozumiem ze podyktowane jest to słoną wodą w Adriatyku ,ale czy tubylcy równiez maja odpinane belki swietlne?Na szkierach nie zauwazyłem takiego rozwiązania,po prostu zdecydowana wiekszosc jest na ledach na stałe,czy słona woda ma az tak mocno dstrukcyjny wpływ na ledy?Pytam z czystej ciekawosci:)Na szkierach nie masz tak mocno słonej wody, już na morzu północnym jest 3x większe zasolenie, o adriatyku i śródziemnym nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Kolejna kwestia to przepisy w Austrii, w tym roku podczas kontroli miałem dyskusję o wystającym silniku poza (belkę)lampy obrysowe przyczepy, cudem się wybroniłem z mandatu. Tam się nie pieszczą i obcych obdarowują sporymi biletami do zapłaty. Miałem to samo w Austrii- wiozłem riba na przyczepie, gdzie silnik wystawał poza obrys belki tylnej. Policja była na tyle uprzejma ,że pod ich nadzorem musiłałem podnieść silnik i wysunąć belkę ze światłami tak abyć silnik po opuszczeniu znajdował się przed belką. Obeszło się na dłuższym ustnym upomnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi