Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek_M Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Panowie, kto robi sensowne przyczepy z resorowaniem? Łódź 4mJa bym szukał w ofercie Suskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Wiem że mogą. Inne firmy mogą. Ale Temared powiedziała że nie. Przynajmniej do przyczepy 4 letniej. Do nowych tak. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 MMC auta 585DMC przyczepy 550przyczepa 150 kg, łódka 100 kg, silniczek 13 kg (Suzuki DF 2,5 - cięzko z wchodzeniem w ślizg )Wyłącznie jeden, betonowy, dosyć łagodny slip.Musi dać radę, auta nie zmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Maciej to zależne tez od budżetu. Napewno warto rzucić okiem na spawline. Ja kupiłem suskiego bo takie akurat posiadał mój sprzedawca łódki wiec wziął Co mieli od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Dzwoniłem do Temared Nie ma możliwości zmiany DCM przyczepy kupionej 4 lata temu. Nie wyślą mi kwitów. Po co ja czytałem ten wątek latał człowiek w błogiej nieświadomości. :[emoji3] Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaTo sprzedaj przyczepę, dołóż kilka złotych i kup lepszą, a jednocześnie z odpowiednim dmc. ????. Poleciałem mądrościami ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Panowie, kto robi sensowne przyczepy z resorowaniem? Łódź 4m Elit Elbląg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Panowie, kto robi sensowne przyczepy z resorowaniem? Łódź 4mRespo są na resorach. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Panowie, kto robi sensowne przyczepy z resorowaniem? Łódź 4mTeż szukam przyczepy jw, ale z możliwością topienia świateł przy wodowaniu (bez belki)Znalazłem tylko Suski i Elite. Opinie o przyczepach z Radomia mocno podzielone szczególnie ostatnio. Może ktoś ma jakieś info z użytkowania/jakości Elite-brak właściwie informacji w sieci, to jakaś nowość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 (edytowane) Też szukam przyczepy jw, ale z możliwością topienia świateł przy wodowaniu (bez belki)Znalazłem tylko Suski i Elite. Opinie o przyczepach z Radomia mocno podzielone szczególnie ostatnio. Może ktoś ma jakieś info z użytkowania/jakości Elite-brak właściwie informacji w sieci, to jakaś nowość?Zanim w ubiegłym roku wybrałem i finalnie kupiłem łódkę to miałem wiele różnych pomysłów czym zastąpić ponton. Zacząłem poszukiwania przyczepki. Znalazłem stronę Elit z Elbląga. Wysłałem zapytanie i .... I mnie olali W końcu zamówiłem łódkę w Grudziądzu razem z przyczepką. Przy zamawianiu okazało się, że w zestawie będzie nie Suski ale Elit. Widocznie wygryźli suskiego. Przyczepka jak przyczepka. Prowadzi się super. Wodowanie i załadunek samemu - bajka. Wszystko idealnie pod konkretną łódkę. Co do jakości/wytrzymałości, jeden sezon to chyba za krótko na ocenę. W każdym razie nic nie rdzewieje, nic się nie kolebocze Edytowane 7 Marca 2023 przez Marcipas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Kurcze jest sporo przyczep resorowanych z ledami. Jest Meers, Thomas Trailers co robi dla Bremy (można kupić bezpośrednio), teraz Tangiri robi własne przyczepki z alu. Odbieram Bremę za jakieś 2 tygodnie z przyczepką Thomas. Podzielę się fotkami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 U mnie klamka zapadła, ale ponieważ nie mam doświadczenia, zapytam. Jakiej mocy samochodami holujecie Wasze zestawy. Tzn. moc samochodu (KM) i waga (kg) zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 U mnie klamka zapadła, ale ponieważ nie mam doświadczenia, zapytam. Jakiej mocy samochodami holujecie Wasze zestawy. Tzn. moc samochodu (KM) i waga (kg) zestawu?Zestaw łódka alu ok. 500 kg ciągałem autem 140KM, dawał sobie spokojnie radę na trasie i pod górę. Teraz ciągam 180 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Nie tylko moc się liczy, ważny jest też również moment obrotowy. Zwłaszcza przy ruszaniu co przydaje się głównie podczas wodowania i manewrów z przyczepą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Moment chyba nawet zdecydowanie wazniejszy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Moje zdanie. Ma mieć reduktor i automat. AMEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Nie chcecie napisać, ile samochód KM (ew moment obrotowy) i jaka waga zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 (edytowane) 210 KM ,430 Nm,napęd 4x4,automat, zestaw 590 do 720 kg. Edytowane 10 Marca 2023 przez piernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 (edytowane) A co to ma za znaczenie? Ja ciągałem:Uniakiem 1,0l ile mógł mieć? 50km?Ibizą 75km (przyczepę na konia np)octavią 110kmvectrą 110kmfocusem 120kmkiją 110km?Mondeo 110kmmondeo 150km i tu jest róznica ale nie w mocy tylko 4x4 robi robotę.Znajomy ciąga łódkę jakąś starą corsiną z max 60km i na "pionowym" slipie nie ma problemówI to nie ciągałęm łódki 500kg tylko motory z bagażami tak minimum 750kg (w czechy, słowację, węgry), drzewka, beton, kamienie, drewno, miałem nawet przyczepę na konia to i dwie tony sie targało ... Do przyczepy moc niepotrzebna tylko umiejętność operowania gazem/sprzęgłem. I płynna jazda. Wyprzedzałem nie raz nawet tą bidą Ibizą z koniową przyczepą. Jak masz wybór 4x4 się nie zająknie, nawet w błocie, niezależnie od mocy i na ryby, w błoto, w to warto zainwestować. Tylko uważaj bo np Vitara 4x4 może ciągnąc bez hamulca tylko 400kg Kup dobre auto. Takie na jakie Cię stać. I ciągaj co tam potrzebujesz - dasz radę. Ja to nie wiem ... takie pytania Was nurtują ... Edytowane 10 Marca 2023 przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Ja to na etapie kupowania przyczepy polecam zainwestować w hamulec najazdowy (trochę gorzej z moczeniem hamulców) ale to naprawdę robi różnicę.Przyczepę nie problem napędzić. Ale jak się hamuje nie daj buk awaryjnie to jest różnica. I jak Cię wyprzedza przyczepa można popuścić w gacie a wiele aut przyczepy zrolowały.Nawaliłem z przyczepami ze 50tysi km i hamulec najazdowy najważniejsza rzecz. Kiedyś jak mi z górki przyczepa pełna drzewek bez hamulca podniosłą koła w Vectrze to wyjechałem na głowną na środek, dobrze że nic nie jechało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 U mnie klamka zapadła, ale ponieważ nie mam doświadczenia, zapytam. Jakiej mocy samochodami holujecie Wasze zestawy. Tzn. moc samochodu (KM) i waga (kg) zestawu?Mi sie bardzo dobrze sprawuje alhambra 4motion (4x4) mk2 1.9 tdi podniesiona do 160km, lodka ok 800kg - radzi sobie bez problemu ale ogolnie tak jak ktos wyzej pisal 4x4 reduktora byc wcale nie musi ale automat pomaga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Miało być przyczepa do łodzi a zrobiło się samochód do przyczepy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Mi sie bardzo dobrze sprawuje alhambra 4motion (4x4) mk2 1.9 tdi podniesiona do 160km, lodka ok 800kg - radzi sobie bez problemu ale ogolnie tak jak ktos wyzej pisal 4x4 reduktora byc wcale nie musi ale automat pomaga:)NIe musi być, ale na moich dzikich slipach bardzo pomaga, stąd o nim wspomniałem. Dla pełnego komfortu brakuje mi hamulca w przyczepce. Ale powolutku i też będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 taaa - ja po kupnie łodzi z przyczepą planuję upadłość konsumencką ogłosić, a Wy mi doradzacie 4x4 kupić do zestawu .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 A co to ma za znaczenie? Ja ciągałem:Uniakiem 1,0l ile mógł mieć? 50km?Ibizą 75km (przyczepę na konia np)octavią 110kmvectrą 110kmfocusem 120kmkiją 110km?Mondeo 110kmmondeo 150km i tu jest róznica ale nie w mocy tylko 4x4 robi robotę.Znajomy ciąga łódkę jakąś starą corsiną z max 60km i na "pionowym" slipie nie ma problemówI to nie ciągałęm łódki 500kg tylko motory z bagażami tak minimum 750kg (w czechy, słowację, węgry), drzewka, beton, kamienie, drewno, miałem nawet przyczepę na konia to i dwie tony sie targało ... Do przyczepy moc niepotrzebna tylko umiejętność operowania gazem/sprzęgłem. I płynna jazda. Wyprzedzałem nie raz nawet tą bidą Ibizą z koniową przyczepą. Jak masz wybór 4x4 się nie zająknie, nawet w błocie, niezależnie od mocy i na ryby, w błoto, w to warto zainwestować. Tylko uważaj bo np Vitara 4x4 może ciągnąc bez hamulca tylko 400kg Kup dobre auto. Takie na jakie Cię stać. I ciągaj co tam potrzebujesz - dasz radę. Ja to nie wiem ... takie pytania Was nurtują ...No nie wiem. Raz spróbowałem Passatem 140 KM wodować na betonowym slipie, dość stromym nad Odrą. Łódkę zwodowałem, ale w drugą stronę, gdyby nie koledzy z napędami 4x4 to nigdy bym stamtąd nie wrócił do domu . Teraz mam też Passata ale Alltraca 177 KM z automatem i z fajną funkcją offroad. Teraz ja mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 We wrocku najbardziej stromy slip jest przy progu Malczyce. Szutrowy. Z 4x4 ruszam tam delikatnie i bez szurnięcia. Ale to tam właśnie znajomy tą corsiną swoją łódkę targa i tez nie ma problemów. Tylko nie wolno gazować.ja to się po polach tyle osobówkami FWD najeździłem że … tylko trzeba sie nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi