Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Hak mam składany i jest napewno rozłożony bo nie do końca rozłożony wyje mi w budzie auta i nacisk na hak opuszcza hak. Ewidetnie czuć to w zaczepie. Przyczepa jest od suskiego przejechane 1000km maks. A zaczep nie ma wskaźnika, obstawiam ze to jeden z tańszych zaczepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Hak mam składany i jest napewno rozłożony bo nie do końca rozłożony wyje mi w budzie auta i nacisk na hak opuszcza hak.Ewidetnie czuć to w zaczepie. Przyczepa jest od suskiego przejechane 1000km maks. A zaczep nie ma wskaźnika, obstawiam ze to jeden z tańszych zaczepów.Marcin jak możesz zrób zdjęcie a raczej dwa po obu stronach zaczepu. I kolejne na zaczepionym haku aby z boku było widać rączkę do odpinania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 (edytowane) Zmień zaczep dla świętego spokoju na taki ze wskaźnikiem, i z blokada raczki w pozycji otwartej. Jak zapniesz to automatycznie się zamknie. Edytowane 3 Czerwca 2023 przez Robert.B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zwróć uwagę również na opis na zaczepie... Są różne, do różnych DMC... producenci przyczepek montują najgorszy i najtańszy badziew dostępny jaki mają...Miałem w ubiegłym roku sytuację że podczas jazdy wypięła się przyczepka z haka... na całe szczęście niska prędkość i linka zabezpieczającą zdała egzamin...Po analizie okazało się że... zaczep badziew do 550kg... gdzie DMC przyczepki 750.Wymieniłem zaczep do 1300kg raczej na wyrost ale...wykonanie zdecydowanie całkiem inne i dużo solidniejsze niż w tym do 550kg... całkowicie inaczej skonstruowany mechanizm zapadki itp... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Kupię nowy i zobaczę co się będzie działo. Tylko jak to jest z oznaczeniami ? Bo zmierzyłem dyszel i to jest profil kwadrat 60x60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 (edytowane) Ja kupiłem takie coś, można używać podczas jazdy. Zabezpiecza przed wypadnięciem kuli i wypięciem przyczepy oraz przed kradzieżą przyczepy na parkingu czy w czasie wędkowania. Może nie w 100% ale w jakimś stopniu odstrasza Edytowane 3 Czerwca 2023 przez mepps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Nie wytrzymał bym nerwowo przez stukanie wewnątrz auta. napewno to nie głupie rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 (edytowane) Marcin jak masz dyszel z profila 60x60 to ten Knott będzie pasował : https://allegro.pl/oferta/zaczep-kulowy-knott-1400kg-kwadrat-60mm-hak-7044680697 Ma wskaźnik i jest do przyczepy do DMC 1400kg. Tylko musisz sprawdzić rozstaw śrub ,który masz podany na aukcji Edytowane 3 Czerwca 2023 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 90mm rozstaw otworów mam. Właśnie ten już w koszyk wrzuciłem, dam DMC 1400 to będzie może solidniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Gdzie mogę kupić takie coś ? Mogę prosić o linka ? Ja kupiłem takie coś, można używać podczas jazdy. Zabezpiecza przed wypadnięciem kuli i wypięciem przyczepy oraz przed kradzieżą przyczepy na parkingu czy w czasie wędkowania. Może nie w 100% ale w jakimś stopniu odstrasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 https://allegro.pl/oferta/zabezpieczenie-zaczepu-przyczepy-blokada-antykradz-13575423234 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Panowie potrzebuje pomocy jakie łożyska wchodzą do przyczep miro car sidka na kołpaku napisane "Knott waterproof" i tyle w temacie. Zielony w tym jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Wyjmij, jedź do boufena, mają na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Tu mogą być dwa rozmiary (grubość czopu) i pamiętaj aby przy wymianie dać nowe nakrętki. Jak kupisz orginalne to masz w zestawie razem z pierścieniami. Zakładasz i dokręcasz kluczem dynamometrycznym ustawionym na 280Nm.Wymiana łożyska tylko na prasie żadne pukanie młotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Wyjmij, jedź do boufena, mają na miejscu Dzięki za namiar. Tu mogą być dwa rozmiary (grubość czopu) i pamiętaj aby przy wymianie dać nowe nakrętki. Jak kupisz orginalne to masz w zestawie razem z pierścieniami. Zakładasz i dokręcasz kluczem dynamometrycznym ustawionym na 280Nm.Wymiana łożyska tylko na prasie żadne pukanie młotkiem. To mi zepsułeś plan na wieczorne pukanko młotkiem Tak się właśnie zastanawiałem po co dają nowe nakrętki https://allegro.pl/oferta/lozysko-zamiennik-do-osi-knott-al-ko-30x60x37-7857543507 chyba takie łożysko tam wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Masz imadło duże to wprasuj łożysko. Jak nie to śruba dużej średnicy podkładki i też się da bez prasy. Do wyciskania użyj starego łożyska. A jak nasz jakiś warsztat obok to nawet sobie głowy tymi sposobami nie zawracaj . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Wojtek , a może masz podnośnik hydrauliczny słupkowy? I jak masz trochę wyobraźni to zamiast młotka... Tylko trzeba mieć o co zaprzeć i podłożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Masz imadło duże to wprasuj łożysko. Jak nie to śruba dużej średnicy podkładki i też się da bez prasy. Do wyciskania użyj starego łożyska. A jak nasz jakiś warsztat obok to nawet sobie głowy tymi sposobami nie zawracaj . Wojtek , a może masz podnośnik hydrauliczny słupkowy? I jak masz trochę wyobraźni to zamiast młotka... Tylko trzeba mieć o co zaprzeć i podłożyć Dzięki za rady! jak to zdemontuje skoczę do mechanika nieopodal to mi to ogarną na prasce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 (edytowane) Podnośnik sprawdzi się jak masz niskie okno , dla potomnych piszę. Edytowane 31 Lipca 2023 przez Robert.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Jakiś patent jak ściągnąć ten kapselek ? [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafaldslbi Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Młoteczek i kawałek drewienka. Albo klucz łańcuchówy do filtrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Stukanie i pukanie wszystkim coMiałem nic nie dało wiec zdemontowałem imadło... kilka puknięć w imadło i wyskoczyło [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Na kapslu masz gumowy oring , który występuje w osiach Waterproof więc sprawdź dokładnie w jakiej jest kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Na kapslu masz gumowy oring , który występuje w osiach Waterproof więc sprawdź dokładnie w jakiej jest kondycji.Dzięki za rady Maras ! Oringi wyglądają spoko, pierwsze koło było czyste, ale w drugim woda, syf i rdza. Muszę jeszcze wymienić uszczelniacze od drugiej strony łożyska bo chyba tamtędy wdarła się woda. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 (edytowane) To Ty jeszcze syfu i rdzy nie widziałeś. Pierwsze koło wyglada jak nowe. Te bebechy wyglądają jakby wodę widziały z deszczu tylko. Ile to ma lat?Co do uszczelnień są dwie szkoły:uszczelniać ale wtedy bardzo dokładnienie uszczelniać wcale, żeby woda miała którędy wypłynąć, odparować. W zardzewiałym trudno będzie pełna szczelność uzyskać. Jesli przyczepa jest często głęboko moczona albo czasem w wodzie stoi dłużej, nie wierzę w uszczelnienia, a wtedy woda ma tam dopiero używanie. Zresztą podobnie jak w zegarkach waterproof to nie water resist … Edytowane 31 Lipca 2023 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi