Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

https://allegro.pl/oferta/amio-pas-transportowy-z-automatycznym-zwijaczem-automat-1500kg-1-5t-14443051548

Pas 50 mm 1500 kg na aledrogo 96 pln/szt .

U mnie łódka jest opasana dwoma pasami 50 mm do tego dziób łódki przy wyciągarce przykręcony śrubą fi 12 mm rzymską nierdzewną do 

dyszla przyczepki .

Ten mechanizm rozpadnie się w pierwszym sezonie wodowania - przynajmniej mi się oba rozpadły i już się automatycznie nie zwijają :(

Boatbuckle to zakup na lata.

• 0

Ten mechanizm rozpadnie się w pierwszym sezonie wodowania - przynajmniej mi się oba rozpadły i już się automatycznie nie zwijają :(

A piasek,zanieczyszcznia wam się tam nie dostają podczas transportu,a co za tym idzie mechanizm przestaje działać? Edytowane przez Sławek77

• 0

U mnie po roku też już się samoczynnie nie zwijały, po 3-4 latach rdzewieją sprężyny w tym mechanizmie i całość puchnie, ale działa. Koszt na tyle niski że można sobie wymienić, ja akurat mam podobne do tych z allegro.

• 0

Sam się nad tym mocno zastanawiałem . Ale finalnie stwierdziłem że szkoda mi na to kasy . Pas mam przygotowany zwykły i zapinam w 2 minuty . A to chyba trzeba dokręcić na stałe do przyczepki z tego co kojarzę a to generuje dodatkowo możliwość utraty nad wodą w wypadku kradzieży

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Boat Buckle są wyjatkowo dobre. Mam, używam od kilku sezonów i złego slowa nie powiem. Ale rzeczywiscie trzeba je na stałe przymocowac do przyczepy

Najsmutniejsze jest to co Tomek pisze.

Mieszkamy w takim kraju, że będąc na rybach czlowiek sie cały czas zastanawia co mu dzisiaj podpier…… Rolki ? Koło zapasowe ? Pasy ? A moze tym razem całą przyczepe ?

Ja już koła zapasowego i wciągarki sie w ten sposób pozbyłem

Edytowane przez kruz

• 0

Boat Buckle są wyjatkowo dobre. Mam, używam od kilku sezonów i złego slowa nie powiem. Ale rzeczywiscie trzeba je na stałe przymocowac do przyczepy

Najsmutniejsze jest to co Tomek pisze.

Mieszkamy w takim kraju, że będąc na rybach czlowiek sie cały czas zastanawia co mu dzisiaj podpier…… Rolki ? Koło zapasowe ? Pasy ? A moze tym razem całą przyczepe ?

Ja już koła zapasowego i wciągarki sie w ten sposób pozbyłem

To wku....a  , ja za każdym razem zabieram łódkę jak nikt ze znajomych nie biwakuje obok  

• 0

N niestety na to nie ma rady. W takim kraju żyjemy. Ale jedyne to wlansie zrobić smarka na gwincie to zawsze jakieś dodatkowe zabezpieczenie. A zapasowke chyba zacznę wozić w bagażniku jak będę wybierać się nad wodę bo faktycznie to chwila i nie ma kilka stówek.

• 0

A ja to mam taki sposób:

- brak wodotrysków, żeby w oczy nie kłuło, pasy w bagażniku.

- specyficzna przyczepa, kolor, koła, złodzieje takich unikają, teraz wszedzie kamery. 
- No i dobrze żyć z ludźmi, pogadać z miejscowymi, pożyczyć połamania wędki wędkarzom łowiącym obok, Oczywiscie zwodować sie cicho i nie robić syfu.

Mam spokój.

• Like 3

• 0

Ja zamontowałem kamerkę w bagażniku i wszystko widzę, kamerka prosta z ali..., podpięta do powerbanka. Teraz kombinuję jeszcze z kamerką 360' montowaną na dachu. Oczywiście na szybie nalepka: kamera online. Mam w smartphonie podgląd. Ponieważ auto to A4 quattro, więc dość niskie, i kamera pomaga mi jeszcze przy wodowaniu.

• 0

Dowód potrzebny jak chcesz nadać gościa oficjalnie.

Jak chcesz odzyskać sprzęt, potrzebna fizjonomia, dobrze żyć z miejscowymi i być dużym lub szybkim albo zebrać kompaniję ladajaką.

Dobrze żyć z ludźmi najważniejsze. Złodzieje też mają swoje zasady. Na slipie na którym nie mam żadnych problemów słyszałem o gościu co się ciskał do wszystkich, poganiał, czasu nie miał, w dupie miał czy ktoś łowił obok. No VIP po prostu. Efekt. 4 pocięte opony i trochę lakieru. Kto sieje wiatr, zbiera burzę. I żadna kamerka w tym nie pomoże.

Ja przy wodowaniu zawsze gadam z tymi co się wodują, siedzą, łowią. Czasem się spieszę ale chwile trzeba poświecić. Jak ktoś łowi  zawsze pytam czy mu nie będzie przeszkadzać. Nigdy nie przeszkadza. Pogłaskać pieska, spytać jak idzie. Ot cała recepta. Potem się zagapiłem łajza i wpłynąłem gościowi w zestawy  :D to mnie jeszcze pocieszał, żebym się nie martwił.

Ale kamerka fakt ukryta najlepsza.

• 0

Dowód potrzebny jak chcesz nadać gościa oficjalnie.

Jak chcesz odzyskać sprzęt, potrzebna fizjonomia, dobrze żyć z miejscowymi i być dużym lub szybkim albo zebrać kompaniję ladajaką.

Dobrze żyć z ludźmi najważniejsze. Złodzieje też mają swoje zasady. Na slipie na którym nie mam żadnych problemów słyszałem o gościu co się ciskał do wszystkich, poganiał, czasu nie miał, w dupie miał czy ktoś łowił obok. No VIP po prostu. Efekt. 4 pocięte opony i trochę lakieru. Kto sieje wiatr, zbiera burzę. I żadna kamerka w tym nie pomoże.

Ja przy wodowaniu zawsze gadam z tymi co się wodują, siedzą, łowią. Czasem się spieszę ale chwile trzeba poświecić. Jak ktoś łowi zawsze pytam czy mu nie będzie przeszkadzać. Nigdy nie przeszkadza. Pogłaskać pieska, spytać jak idzie. Ot cała recepta. Potem się zagapiłem łajza i wpłynąłem gościowi w zestawy :D to mnie jeszcze pocieszał, żebym się nie martwił.

Ale kamerka fakt ukryta najlepsza.

Dokładnie,trzeba z ludźmi dobrze żyć.U nas ostatnio karpiarzom spodobały się miejscówki na slipie i tylko mały wjazd wodny zostawili do wypłynięcia i w płynięcia. Po bokach zestaw przy zestawie .Trochę mi się "zboczyło" przy wpływaniu i pretensje że specjalnie.Była niby moja racja ale myśląc na przyszłość poszedłem i grzecznie przeprosiłem,pogadałem.Teraz jesteśmy kumple i oni najlepiej "opiekują "się moim zestawem...

• 0
  • 0
  • 0

Ciekawe to jest .

O ile można ustawić to do szerokości łodzi dowolnie a na wysokość w dwóch pozycjach na przyczepie to do szczęścia brakuje ustawienia kąta rolki do boku łodzi aby ładnie przylegała .  Może pasować ale pewnie nie do wszystkich- IMO

• 0

Patrząc na ten sklep i jakość tłumaczeń miałem sporo wątpliwości ale kupiłem zakładając, że przeżyję jak wtopię. O dziwo po 3 dniach dotarło... a więc tak... sama konstrukcja ok, stabilna malowana proszkowo ( można od środka chemią do profili prysnąć. Rolki nie działają tzn. średnio się kręcą, jak postoją na słońcu zaczynają się lekko lepić. Jednak jak przyczepę odpowiednio głęboko zatopisz to swoją funkcję spełniają. Mocowanie tego dostosowane jest do profilów raczej idących prostopadle, ale da się to przerobić niewielkim kosztem.

• 0

To jest proste ale tylko dla nas Polaków i generalnie wschodnich nacji. Kombinowanie mamy w genach i stąd takie szopki.

Ja się osobiście ludziom nie dziwię, bo przepisy odnośnie, chociażby płacenia myta, za auto osobowe z przyczepą są dla mnie kompletnie z zadka wyjęte.

Niech ktoś z Was spróbuje zadzwonić do któregoś z wielu Wam znanych producentów przyczep na przykład z Holandii i poprosić, żeby wystawili inną, zaniżoną homologację.

Powodzenia. Przyczepa ma homologację na 1300 DMC lub 1150 DMC (inna oś skrętna) i taką dostaniesz. Jak chcesz inną, zadzwoń do producenta przyczep Radomia to Ci zrobią nawet na 2 kg

Tak zrobiłem i chyba najbardziej znany producent Kalf wystawił mi 200 kg mniej oraz wysłał właściwe dokumenty pocztą. Nie pobrał nawet hajsu za przesyłke dokumentów. 

Potrzebowałem obniżyć DMC  zestawu, żeby się zmieścić w 3,5t i z 1350 kg zrobiłem przyczepkę 1150 kg, co wciąż sprawiało że nie miałem przeładowanego zestawu i nie przekraczałem DMC 3,5t per zestaw.

Jedynym punktem było - a po co to tak? Więc po moim wyjaśnieniu w tydzień miałem kwit u siebie.

Więc tak - da się. 

Pozdrawiam

Daniel

• Like 2