Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 Są samozwijające się. Boatbuckle - warto odżałować tą gotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 to ten pas?https://allegro.pl/oferta/pas-do-transportu-lodzi-automat-stal-nierdzewna-13337439997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 Tak to te pasy. Polecam, wygoda i niezawodność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 To są samonapinające pasy ?Jeśli tak to jak cenowo?https://myboat.pl/pl/p/Pas-transportowy-samozwijajacy-szer.-5-cm%2C-dl.-110-cm-NAJCZESCIEJ-WYBIERANY-PAS-PRZEZ-KLIENTOW/67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DonF Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 (edytowane) Masz zaczepy na burcie łódki? Co to za jednostka? Ciekawość.Pasy wiadomka - wygoda i super działaSemper czasem umieszcza uchwyty na burtach Edytowane 3 Stycznia 2024 przez DonF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 Masz zaczepy na burcie łódki? Co to za jednostka? Ciekawość.Pasy wiadomka - wygoda i super działaMam uszy. Semper 380W. W przyczepie też jest "fabryczne" ucho, więc połączyłem z pasem przy pomocy szekli. Pas w założeniu producenta ma być założony na stałe, trzeba by przewiercić dziurę w ramie przyczepy. Dziura to potencjalne źródło korozji. A szeklę mogę wypiąć razem z pasem i przy dłuższym postoju nie będzie kusiło złodziei... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 to ten pas?https://allegro.pl/oferta/pas-do-transportu-lodzi-automat-stal-nierdzewna-13337439997Dokładnie. Tylko na ich stronie www kosztuje 270 (i za tyle kupiłem) a nie 480 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 to ten pas?https://allegro.pl/oferta/pas-do-transportu-lodzi-automat-stal-nierdzewna-13337439997Już wiem - to wersja na słoną wodę, z nierdzewki. Dlatego droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 OK, dzięki - tanie nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dd300 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Jakiej szerokości pasy stosujecie do spinania 4 metrowych łódek 2,5cm, 3,5cm czy może 5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Najszersze standardowo dostepne w sklepach 2 sztuki. Staram sie je tez chronic przed sloncem - juz mi sie raz zdarzylo, ze pas pekl w trakcie napinania - roztargal sie jak z papieru. Od tego czasu wymieniam pasy co jakis czas. Kiedys mialem awaryjne hamowanie z ciezka lodzia zapieta 1 szerokim pasem (przyczepa niemal wyprzedzila almere, ktora ciagnalem zestaw), ale to byla specyficzna przyczepa, gdzie kil lodki siedzial w swojej szynie + miala plozy. Z obecna lodka na rolkach wydaje mi sie, ze 2 to minimum. Obie lodki solidne i ciezkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 5 cm choć znajomy ma spiętą łódkę 5,25 m Alu tymi wąskimi 2,5 cm i też jeździ. Imho trochę śmiesznie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dd300 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 hmm, myślałem, że pas o szerokości 3,5 cm wystarczy... Dziękuję kolegom za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Bo w zupełności wystarczy, ja swoją Wigry 355 z takimi wożę i zero obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dd300 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 A ile waży z silnikiem i szpejem, 300kg będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Połowę tego, ale te pasy nie są z papieru Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 5 cm choć znajomy ma spiętą łódkę 5,25 m Alu tymi wąskimi 2,5 cm i też jeździ. Imho trochę śmiesznie to wygląda. Jak mawiał Kubuś Puchatek: "wypadek, to takie coś czego nie ma, dopóki się nie wydarzy" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radoo Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Bo w zupełności wystarczy, ja swoją Wigry 355 z takimi wożę i zero obaw.Taaa swietny pomysł,ja proponuje plecionke sumową ,pewnie tez bedzie bez obaw... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Dwa zawiesia z pasa 30 mm. utrzymują pakiet rur 6 metrowych o wadze 1500kg. Ja wiem że w czasie gwałtownego hamowania siły są ogromne, ale te pasy to nie plecionka sumowa. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 (edytowane) A co byście polecili do łodzi dwutonowej, skoro boicie się o małe skorupki na takim pasie? Edytowane 4 Stycznia 2024 przez karkoszek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 A co byście polecili do łodzi dwutonowej, skoro boicie się o małe skorupki na takim pasie?Polecam przyspawać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 (edytowane) Łódź waży 300-500kg (Oczywiście taka wędkarska). Ja używam pasów 2 tonowych z tylu i szekli na łańcuchu z przodu jako zabezpieczenie bo lodka jest na pasie wyciągarki. Ale: 1. Taki pas opisany 2t w swoim opisie zawiera, że ta wytrzymałość jest przy opasaniu towaru przewożonego. Jak jest napiety w powietrzu jego wytrzymałość spada. Chyba o połowę. Niektóre maja na metce opis.2. Te wytrzymałości są przy obciążeniach statycznych. A przyczepa na wybojach albo późno zauważonej chopce podlega obciążeniom dynamicznym.3. Pasy po jakimś czasie używania sie strzepią i parcieją (szczególnie moczone)i ich wytrzymałość w oczywisty sposób spadaNo i teraz dwa przypadki przeciwstawne własne Kubusia czyli moje:a. Kiedyś zajechałem na ryby 40km, idę odpinać pasy z tylu … a ich nie ma. Odpiąłem jak myłem i zostały w garażu. Lodka przyjechała luzem tylko na gumie dziobowej i pasie od wyciągarki. Nic się nie stało. Ale Droga była dobra choć pare rond po drodze było … . Wróciłem na jednym pasie 2,5 cm na oba uchwyty z tylu bo taki miałem na zapasie.b. Kiedyś wiozłem ściga na poprawkę ramy. Zimą. Z przodu dwa pasy tonowe, stojak metalowy, z tylu dwa dwutonowe. Można za motor przyczepę przewracać. Woziłem tak zawsze po ileś razy w roku po 600km w jedną stronę. Latami. Ale tym razem niecałe 100km. Jakieś rondo a potem dziury w Wałbrzychu. Patrze w lusterko, coś się moto kiwa, myśle pas się poluzował. Idę i zonk. 2 tonowy pas z tylu strzelił. Jak ucięty nożem. Ścig przygotowany na tor ważył 180kg. Kubuś tym razem miał pecha. Pech umiarkowany, ale pas straciłem. No, to jakby każdy niech wybiera sam. Ja wożę na grubych pasach. Rano jak jadę po ciemku nawet nie bardzo widzę co się z łódką dzieje. Spieszę się, bywa, ze na rondach lodka idzie driftem. Edytowane 4 Stycznia 2024 przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Ja nie twierdze, ze trzeba takie mocne pasy, ale juz jeden z tych nagrubszych roztargal mi sie w trakcie zapinania zanim sie porzadnie napial (a nie wygladal na uszkodzony). To troszke jak z tymi wedkami z watku o poppingu gt. Sa 2 grupy ludzi- ci ktorym cos juz raz zawiodlo i teraz dmuchaja na zimne oraz ci, ktorzy pisza, ze "to da rade, bez jaj miales pecha i tyle". Co ciekawe w obu grupach jestem po roznych stronach barykady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 (edytowane) Pasy wymienia się gdy ścierają się napisy. Koniec tematu. Edytowane 4 Stycznia 2024 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Jakie napisy? U mnie jedyna napisy sa na metce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi