Kuba Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Ale ja nie napisałem, że masz źle. Tylko inaczej.Ale fakt, ja do swojej muszę się garbić jak stoję na dyszlu. Ale potem zapinam karabińczyk, dwa pasy z tylu i wio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 (edytowane) Panowie. Mam hak wypinany pionowo (Bosal/Oris). Wczoraj założyłem, wskoczył elegancko, przejechałem się 50 km z przyczepką i już nie mogę odczepić haka. Sama kula była w aucie przez zimę a gniazdo było zaślepione. jest szansa że jednak coś w gnieździe się zadziało z korozją i złapało. KLuczyk normalnie się przekręca, pokrętło również bez problemu jest zwalaniane a hak ani drgnie. Jakieś pomysły? Młotkiem tłuc? Edytowane 29 Kwietnia 2024 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 A pokrętło zwalniania/odblokowania haka przekręca się do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 (edytowane) A pokrętło zwalniania/odblokowania haka przekręca się do końca? Tak, normalnie się przekręca do końca i słychać takie charakterystyczne cyknięcie. Te cholerne kulki na haku mogły się przyblokować. Edytowane 29 Kwietnia 2024 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Nie podejrzewam ale kto wie. Kiedyś też się szarpałem i różne ???????????? leciały, aż przypomniałem sobie że jeszcze ten guziczek trzeba wcisnąć ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 (edytowane) Nie podejrzewam ale kto wie. Kiedyś też się szarpałem i różne leciały, aż przypomniałem sobie że jeszcze ten guziczek trzeba wcisnąćWszystko robię tak jak zawsze. U mnie pokrętło najpierw się wyciąga trochę a następnie przekręca. Edytowane 29 Kwietnia 2024 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 ROZWIĄZANIE: jebn....cie młotkiem od przodu załatwiło temat. Teraz dobrze nasmarowałem kulki i wyczyściłem gniazdo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Nie ma to jak młotek rozwiązuje wiele problemów + trochę siły i zaklęć mięsnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekmaj Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Jak to się mówi : bez młota to nie robota ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Suchym smarem powinieneś zabezpieczyć żeby syfu nie łapało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Suchym smarem powinieneś zabezpieczyć żeby syfu nie łapałoTeflonowym w sprayu robiłem. To jest chyba właśnie ten suchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RedJin Opublikowano 18 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 (edytowane) Panowie pytanie. Przyczepka w której muszę wymienić łożyska ma oznaczenie niewiadów 600. Koła są 13 cali łożyska stożkowe. Czy ktoś jest mi wstanie podać link jakie będą do niej pasować? Na necie wszedzie jest niewiadow 750 nie mogę znaleźć 600. Czy to będą takie same? Może ktoś ma jakieś godne polecenia żeby długo wytrzymały? Z poprzedniego łożyska już nic nie zostało nie mam czego na wzór wziąć. Wysłane z mojego motorola edge 40 neo przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Maja 2024 przez RedJin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 18 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 Niewiadów raczej nie będzie miał kilku łożysk.Felga do łożyska nic nie ma. Na starym łożysku na bieżni są jego wymiary. Jeśli nie to mierzysz normalnie suwmiarką łożysko wewnątrz, zewnątrz i głębokość i takie kupujesz. JA jakoś w drogie łożyska nie inwestuję bo praktycznie każde jak topisz w wodzie padnie szybko. Możesz kupić na alledrogo te od 750 i jak nie będzie pasowało zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 18 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 Może jeszcze jest tabliczka znamionowa na osi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ask Opublikowano 21 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 Najprościej o ile masz jakiś sklep stavjonarny nie daleko to ściagni stare i xanies do sklepu. Z drugiej strony jak będziesz miał ściągnięte to bedzie wymiar wybity. Wiem że ameryki nie odkrylem ale na zależnie co tam za oś jest wsadzona to łozyska mogą sie różnić choć nie sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 (edytowane) Koledzy chciałem wszystkich przestrzec przed tanimi łożyskami za 40pln z alledrogo.To nie będzie, tylko kryminał. Wiadomo jak z łożyskami w często wodowaniu Łodzi 2-3 sezony i wymiana. Czasem sie zleje, huczy, lata, ale nigdy, No właśnie … No to skoro i tak wymiana kupiłem komplet na Allegro. W zeszłym roku jedno z normalnym łożyskiem, zaczęło huczeć, potem sie zlało, i zaczęło lekko latać w grudniu wymieniłem. Zima wymieniłem jedno. Przedwczoraj patrze, a to nowe juz sie zlało. No może z 6-8. Wodowań i z max 500km. Ale spoko huczy, w weekend wymienię, ale w weekend pojechałem na ryby. Wyjeżdżam za slipu juz sie lekko kiwa koło, ale nic nadzwyczajnego. Jadę powoli mam 30 km. Patrze w lusterko, dobrze ze nie ciemno. Nagle koło zaczyna wyjeżdżać. Akurat był parking, zjechałem. Syn przyjechał z nowym łożyskiem i sprzętem, podniosłem przyczepę i KOŁO ODPADŁO! Ani jednej kulki w srodku. Dobrze ze nikomu krzywdy nie zrobiłem, w nocy bym nie zauważył nawet. Dwurzędowe nie odpadają. Przenoszą ukośne obciazenia i mają wysokie bieżnie. Wewnętrzną podwójną nabijaną osobno. Te łożyska to kryminał, to nie są dwurzędowe okośne łożyska na osie. Tylko najzwyklejsza pojedyncza, płaska, podwójna kulka z płaskimi bieżniami. Masakra. Ludzie to zakładają do fiatów na oś … Ja sie przepraszam z SKFami albo Koyo i wszystkich przestrzegam przed tą chińszczyzną. To nie powinno mieć dopuszczenia na drogi do aut i przyczep. Może do taczki bym założył.Jak wrócę na chatę dodam zdjęcia. Edytowane 28 Czerwca 2024 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 Miałem już wielu klientów którzy kupili sobie elementy montażowe tanio(nie u mnie). Mam w ofercie drogie(ale nie wciskam na siłę). Potem sami mówili że gdyby wiedzieli że to takie dziadostwo i ile dodatkowej roboty z tym mieli, kupiliby ode mnie. Ja się tylko lekko uśmiecham i przyznaję rację . Ludzie się nigdy nie nauczą. A już kupować najtańsze łożyska od których zależy i czas eksploatacji i bezpieczeństwo naszych łódek(które przecież lubimy) to jest skrajna...... Sobie dopiszcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 Jakie zabezpieczenie przeciwkradzieżowe przyczepy polecacie/stosujecie? Coś muszę kupić, poradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 Lokalizator gps, na ali kupisz całkiem dobry za około 75zł. Lokalizator ten ma gps i wejście na kartę sim. Oferuje również podsłuch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Kupiłem takie cudo i wymaga karty SIM 2G. Skąd wziąć taką kartę? W salonach operatorów chyba już od dawna takich kart nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Lokalizator to aby szukać po kradzieży. A przeciw kradzieży? Widzę w internetach kilka rozwiązań blokad zaczepu "na kluczyk". Myślałem o czymś takim, aby zniechęcić tych mniejszych złodziejaszków, bo obawam się że przed zawodowcem się nie ochronię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 https://jerkbait.pl/topic/68658-zabezpieczenie-przyczepki-przed-kradzie%C5%BC%C4%85/page-6https://jerkbait.pl/topic/53172-najlepsze-sposoby-na-z%C5%82odzieja-zabezpieczenia/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Kupiłem takie cudo i wymaga karty SIM 2G. Skąd wziąć taką kartę? W salonach operatorów chyba już od dawna takich kart nie ma.Za bardzo bierzesz dosadnie instrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Dziś instalowałem kolejny na karcie virgin mobile, pakiet za 9zł spokojnie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdrianNaklo Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Orientuje się ktoś z was czy da się wyrejestrować przyczepkę bez sprzedaży czy też złomowania? Aktualnie mieszkam w NL, i cały czas mam przyczepkę na PL blachach, a są mi zbędne bo tutaj się zakłada tablicę z numerami auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba
Pytalem na offtopie, powtórze i tu - potrzebuje pozyczyc przyczepe do przewiezienia lodzi 4,5m. Dwa dni. Warszawa i okolice. Dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
179
106
75
72
Popularne dni
14 Sty
39
19 Lut
34
27 Gru
28
20 Lut
27
Top użytkownicy dla tego pytania
MarasR 179 odpowiedzi
pawlo29 106 odpowiedzi
womaly23 75 odpowiedzi
Tabor 72 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2021
39 odpowiedzi
19 Lut 2023
34 odpowiedzi
27 Gru 2023
28 odpowiedzi
20 Lut 2023
27 odpowiedzi
Popularne posty
Matteoo
Poważnie przeraża mnie to co czasem piszecie. Wędkarstwo to nie zawody w łapaniu pcheł, to symbioza z naturą, oparta o pierwotne instynkty łowieckie. W du..ie mam, czy woduję się 5 czy 25 minut, czase
wedkarski365.pl
wg mnie nie mamy przewagi popytu nad podażą w normalnym tego słowa znaczeniu, to że czeka się na łódkę u niektórych producentów wynika wg mnie z małych mocy produkcyjnych oraz z faktu że, nie produkuj
Łukasz.t
Miałem kupować , coś nie bardzo chciało im się sprzedawać więc zrobiłem sam , a oto efekt mam nadzieje że się sprawdzi. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
2681 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi