Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa do łodzi

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Coś chyba mam nie tak w gnieździe elektr. przy haku w samochodzie, mam tam też założoną redukcję/adapter do polskiej wtyczki (chyba z 13 pin na 7). No i jak wyłącze światła w samochodzie to pali się jedna z żaróweczek Led w światłach obrysowych przyczepy (a jest tych żaróweczek tam chyba 3). Wiem że jest to wina gniazda lub tej redukcji w samochodzie bo podpinałem pod inne auto.

• 0

Samochód może nie widzieć przyczepy ze względu na led,albo nie masz modułu albo jest uszkodzony. Jak nie to schemat z neta ,próbnik w łapę i wszystko wiadomo po 10 minutach.

Ale reszta świateł Led w przyczepie działa. Moduł chyba jest przy haku bo jakąś taką skrzyneczkę prostokątną widziałem pod zderzakiem ale wydaje mi się że wtyczka od niego jest nie wpięta, tylko gdzie się ją wpina?

• 0

To pozostaje tylko próbnik może być taki https://allegro.pl/oferta/fazer-777-polski-probnik-detektor-tester-napiecia-6776680235?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_narzedzia_besty-top&ev_adgr=Narz%C4%99dzia+Top+oferty&gclid=EAIaIQobChMInpO32sij5AIVTOh3Ch2cwwtJEAQYASABEgLvEfD_BwE sprawdź czy piny nie są skorodowane lub zaśniedziałe. Czasami pomaga rozchylenie samców.

Edytowane przez Paweł J

• 0

Pytanie do posiadaczy przyczep p.ł. Co jest wpisane do dowodu?Tzn. czy jest tam konkretny zapis,że jest to p.do przewozu łodzi? Chodzi mi o wykorzystanie dowodu z przyczepy samochodowej do podłodziowej po prostu.

Przyczepa lekka i tylko tyle i aż tyle. Nie kombinuj z przekładaniem tablic bo w razie stłuczki może to bardzo drogo wyjść ,w dowodzie jest numer świadectwa homologacji i nr identyfikacyjny.

• Like 1

• 0

Mam takie pytanie do osób które są w temacie przyczep, czy przyczepa pod ponton BRENDERUP 150600UB RBX, Będzie się również nadawać do lodzi tak do 4200cm. Narazie bede ja wykorzystywał do pontonu ale może zmienię kierunek i kupie sobie łódkę i chciałbym wiedzieć czy bede mógł uzywac tej przyczepy czy bede musiał kupić nowa?

• 0

Fajna przyczepa! Wygodnie z tymi rolkami bocznymi bedziesz mieć.

Wydaje mi się, że po przesiadce na łódkę dobrze by było dorzucić rolkę najazdową i ew jeszcze jedną kilową.

I nie ma potrzeby zmiany przyczepy.

Na takich zamianach zazwyczaj się traci.

Finansowo:

Za najazdową placilem niedawno 60 zl, kilową 90.

• 0

Fajna przyczepa! Wygodnie z tymi rolkami bocznymi bedziesz mieć.

Wydaje mi się, że po przesiadce na łódkę dobrze by było dorzucić rolkę najazdową i ew jeszcze jedną kilową.

I nie ma potrzeby zmiany przyczepy.

Na takich zamianach zazwyczaj się traci.

Finansowo:

Za najazdową placilem niedawno 60 zl, kilową 90.

Czyli rolek nie bede musial wymieniac tylko ewentualnie dokupic te kilowe, jesli tak to OK.

Mam inne pytanie czy na tej przyczepie monzna wozic ponton czy lodz z zanotowanym silnikiem ?

Nie bedzie on narazony na wstrzasy itp, glownie chodzi o pawez.

Jak patrze na konstrukcje to nic nie widac co by mozna bylo  jakos srobe zabezpieczyc czy usztywnic.

Edytowane przez Michal Sz

• 0

Z tymi lampami ledowymi to różnie bywa. Wszystko zależy od poboru mocy i jedne mają więcej a inne mniej. Jedna przyczepa będzie miała np, światła postojowe tylko dwie sztuki z tłu razem z oświetleniem rejestracji a inna np. z przodu dwie, z boku  sześć do tego  dwie  z tyłu ,obrys tylny dwie i jeszcze ośw. rejestracji dwie co daje nam 14 sztuk. Wszystko można tak zamontować aby poprawnie działało.  

• 0