MZieli10 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Kochani, moja szwagierka mieszkająca na Woli ma po zimie problem z odpaleniem auta. Prawdopodobną przyczyną jest rozładowany akumulator. Szwagier niestety z tych co są zieloni kompletnie, do tego nie wędkuje ???? a ja z 200km nie potrafię pomóc. Auto to stary Civic (pamięta denominację i województwo Warszawskie, złomek do nauki w zasadzie), akumulator dwulatek 45Ah - wymieniałem jak autem jeździła moja żona.Czy znajdzie się w Stolicy Bohater i pomoże ożywić jedynego woziciela rodziny w ostatnim roku żywota (lub ewentualnie stwierdzić zgon)? Z tego co zrozumiałem kontrolki się świecą, ale nie chce kręcić... Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez morrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 A co się dzieje po przekreceniu kluczyka ? Czy w ogóle cokolwiek się dzieje albo coś słychać ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Mówiła że było buczenie ale bez efeków dźwiękowych pracy rozrusznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Kontrolki przygasaja albo gasną ? Jeśli tak to aku, ale trudno na odległość cokolwiek zdiagnozować. Po świętach we wtorek albo środę mogę podjechać jeśli nikt się tym nie zajmie wcześniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Chyba nie, zachowują się w mierę normalnie. Przy pierwszej i drugiej próbie odpalenia coś buczało a przy trzeciej już tylko jakieś stuki spod maski... tyle wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 jak było charakterystyczne tryk,tryk,tryk to odpalenie z przewodów może się nie udać akumulator padł ....trzeba by go podładować...ze 12 godzin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Dokładnie. Zorganizować prostownik i na noc podłączyć do ładowania, a rano próba. Najprostsze rozwiązanie na szybko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 No właśnie, zorganizować. Tylko skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Kiedyś zwyczajnie prosiło się sąsiadów o pomoc w takich czy podobnych sprawach. Szło pukało od drzwi do drzwi bo nie każdy miał telefon. Zawsze ktoś pomógł. Może niech tak spróbuje szwagierka. Jak nie w pierwszych, trzecich to może w dziesiątych drzwiach będzie życzliwa, pomocna dusza. Ale wspólczuje,ciężko dziś żyć i mieszkać w warszaskiej dżungli. Ludzie drzwi w drzwi mieszkają a się nie znają prawie, nie mówiąc by ktoś komuś pomógł. Dzicz kurwa jego mać. Ja na Wole mam troche daleko bo pewnie ze 35 km. Ale może będę w Warszawie jakoś w maju/czerwcu to jak nikt do tej pory sie nie znajdzie moge podjechać ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Panowie, dziękuję serdecznie za wszelką pomoc. Temat być może ogarnięty, przynajmniej na czas Świąt. A potem się zobaczy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Kiedyś zwyczajnie prosiło się sąsiadów o pomoc w takich czy podobnych sprawach. Szło pukało od drzwi do drzwi bo nie każdy miał telefon. Zawsze ktoś pomógł. Może niech tak spróbuje szwagierka. Jak nie w pierwszych, trzecich to może w dziesiątych drzwiach będzie życzliwa, pomocna dusza.Ale wspólczuje,ciężko dziś żyć i mieszkać w warszaskiej dżungli. Ludzie drzwi w drzwi mieszkają a się nie znają prawie, nie mówiąc by ktoś komuś pomógł. Dzicz kurwa jego mać. Ja na Wole mam troche daleko bo pewnie ze 35 km. Ale może będę w Warszawie jakoś w maju/czerwcu to jak nikt do tej pory sie nie znajdzie moge podjechaćBo czasem trzeba samemu się ukłonić,podać rękę,zagadać....Warszawa takie same miasto jak każde inne i wiele rzeczy nie zależy od sąsiadów,ale od nas samych! Michale rada dla szwagierki- wychodzi na ulicę,zatrzymuje taxi i za 20zł Pan taksówkarz chętnie podpina przewody do odpalenia auta. Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez cyprys19 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Bo czasem trzeba samemu się ukłonić,podać rękę,zagadać.... Dobre podejście. Tak trzeba. Tak jeszcze 20 lat temu było. Przynajmniej tak mi się wydane, ja inną Warszawe pamiętam niż jest dziś. Nie ważne, oby szwagierka miała auto sprawne. Temu ma wątek służyć. Pozdrawiam i spadam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tel.czar Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 W zimie straż miejska ganiała z urządzeniem do rozruchu może u nich spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) Co to za chłop co akumulatora nie potrafi wymienić???Przecież to nie rozrząd do wymiany tylko bateria???? Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Co to za chłop co akumulatora nie potrafi wymienić???Przecież to nie rozrząd do wymiany tylko bateriaSą i tacy co nie potrafią auta zatankować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi