Wędkarz87 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Ontario RAT 1 faktycznie ciekawy,podoba mi się czegoś takiego szukam,dzięki za sugestie. Jeśli ktoś miał do czynienia z czymś podobnym ale w ni?źszej cenie to bardzo proszę Jeśli nie to się doło?źy... ale wolałbym nie szaleć i kupić coś z przedziału 50-100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 A co powiecie o marce Smith & Wesson,jak jakościowo to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 pewnie jak prawie we wszystkim, ogrom zale?źy od ceny jak byś nie szukał składaka to w ciemno polecił bym firmę mora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 No składak musowo,rzadko u?źywam no?źa. Nie chcę dodatkowego balastu do torby wrzucać a przy pasku normalny n?ł?ź będzie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacharz Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 nie jestem znawcą no?źy, jednak od 2 lat u?źywam ontario rat 1 i jestem z niego bardzo zadowolonymoim zdaniem warto trochę doło?źyć i kupić ten n?ł?źzakupem tego no?źa sugerowałem się po lekturze na stronie knives.pl, gdzie był bardzo chwalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Owszem,te?ź o nim poczytałem trochę. Cały czas mam go na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Damn! Nie wiem czy a?ź tak dobra kosa mi potrzebna Ontario RAT 1: Choć z drugiej strony jak zainwestuję więcej to dłu?źej nie będę musiał wydawać na nowy jak ten pierwszy ju?ź się podda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Ju?ź wcześniej słyszałem sporo dobrego o tej firmie, a po przeczytaniu kilku stron tego wątku:http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,44650.0.htmlI obejrzeniu kilkunastu zdjęć tego no?źa, nabrałem na niego ochotę, mimo ?źe nie cierpię folder?łw.Wydaje mi się ?źe ze znalezieniem poni?źej 100zł czegoś co dłu?źej wytrzyma mo?źe być trudne. W powy?źszym wątku na Knives.pl ktoś zapytał:-czy ten n?ł?ź jest wart swojej ceny?- Nie, jest wart ok 2 razy tyle A jak byś się zdecydował, a nie chce Ci się czytać, to ta czarna powłoka w większości tanich (jak ten) no?źy, schodzi dość szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Jeśli ju?ź to brałbym z normalnym srebrnym ostrzem bez ząbk?łw,chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Tu gość pr?łbuje monety dziurawić i te?ź nic złego się nie dzieje.Ale to wcią?ź testy zabawek, na Youtube są testy w kt?łrych no?źe dzielnie znoszą rąbanie płyt betonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Dobra,myślę ?źe podjąłem ju?ź decyzję Dzięki za pomoc wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 na Youtube są testy w kt?łrych no?źe dzielnie znoszą rąbanie płyt betonowych Te?ź widziałem te testy ze 2 lata temu, pr?łbowałem je znaleźć jesienią ale mi się nie udało, jak się na nie natkniesz podeślij mi linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ja od siebie dodam SRK, lub te?ź M21-14SF oraz M16-14T. Jak dla mnie niezniszczalne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 W zasadzie nic nowego nie dodam bo kilku z Koleg?łw ju?ź mnie ubiegło z odpowiedzią. Rat 1 folder, Mora lub kt?łryś z ColdSteel (Roach belly, canadian belt knife inne) - je?źeli piszemy o bud?źetowym rozwiązaniu to w zasadzie te dwa brałbym pod uwagę. Czy komuś, kto chce rozpocząć przygodę z wędkarstwem polecałbyś wędkę za 30zł? Nie sądzę. Nie bierz no?źa z ząbkami bo pojawia się problem z ostrzeniem,nie bierz no?źa z bardzo dobrej stali bo będziesz musiał kupować dobrą ostrzałkę, kt?łra kosztuje tyle co dobry n?ł?ź Pozdrawiam.Wyleczony z choroby no?źowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ja osobiście nie znam się na no?źach, ale mam przyjaciela, kt?łry jest fanatykiem no?źy i ma ich spora kolekcje. Nie raz rozmawialiśmy o jego nabytkach i stąd wiem, ?źe za 100zl nie kupisz dobrego no?źa. Mogę spytać go o jakieś propozycje, jeśli chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ja ju?ź dokonałem wyboru,ale mo?źesz zapytać i napisać. Mo?źe kiedyś inni skorzystają z tych informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Te?ź mogę polecić Ontario Rat 1 - mam i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 ... i stąd wiem, ?źe za 100zl nie kupisz dobrego no?źa. Myślę ?źe wiele zale?źy od tego co dla kogo znaczy dobry n?ł?ź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 ... i stąd wiem, ?źe za 100zl nie kupisz dobrego no?źa. Myślę ?źe wiele zale?źy od tego co dla kogo znaczy dobry n?ł?ź To zrozumiale, ale ostrze z naprawdę dobrej stali musi kosztować Jeśli ktoś chce ostrzyc n?ł?ź co chwila to mo?źe kupić cokolwiek. Ładnie wyglądających no?źy jest masa, ale ładne nie oznacza od razu dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 I tak trwa i trwa dyskusja o wy?źszości Merca nad Polonezem no, bo przecie?ź tym za st?łwkę, nie da się tych nieszczęsnych patyk?łw na ognisko ostrzyć@ Wędkarz87 kup sobie grilla. Będzie prościej.... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 z no?źem w zestawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 HAHA Jak będzie dało radę go do paska przypiąć to ok,tylko czym ja wtedy kiełbaski ponacinam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Witam ,popatrz tez na noze z firmy>kershaw< maja sporo ciekawych i r?łznych folder?łw,i w cenie bardziej jak przyjaznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 To chyba nie doczytałem do czego Ty ten n?ł?ź chcesz Jak do kiełbasek to zwykła finka tez starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 JA JUŻ WYBRAŁEM! Tak?źe i z grilla,i z innych no?źy nici @ TomCast - no a do czego innego mi n?ł?ź potrzebny,ognicho nad wodą to opr?łcz łowienia m?łj priorytet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi