Skocz do zawartości

Noże

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

Ju?ź wcześniej słyszałem sporo dobrego o tej firmie, a po przeczytaniu kilku stron tego wątku:

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,44650.0.html

I obejrzeniu kilkunastu zdjęć tego no?źa, nabrałem na niego ochotę, mimo ?źe nie cierpię folder?łw.

Wydaje mi się ?źe ze znalezieniem poni?źej 100zł czegoś co dłu?źej wytrzyma mo?źe być trudne.

W powy?źszym wątku na Knives.pl ktoś zapytał:

-czy ten n?ł?ź jest wart swojej ceny?

- Nie, jest wart ok 2 razy tyle

A jak byś się zdecydował, a nie chce Ci się czytać, to ta czarna powłoka w większości tanich (jak ten) no?źy, schodzi dość szybko.

W zasadzie nic nowego nie dodam bo kilku z Koleg?łw ju?ź mnie ubiegło z odpowiedzią. Rat 1 folder, Mora lub kt?łryś z ColdSteel (Roach belly, canadian belt knife inne) - je?źeli piszemy o bud?źetowym rozwiązaniu to w zasadzie te dwa brałbym pod uwagę. Czy komuś, kto chce rozpocząć przygodę z wędkarstwem polecałbyś wędkę za 30zł? Nie sądzę.

Nie bierz no?źa z ząbkami bo pojawia się problem z ostrzeniem,

nie bierz no?źa z bardzo dobrej stali bo będziesz musiał kupować dobrą ostrzałkę, kt?łra kosztuje tyle co dobry n?ł?ź :D

Pozdrawiam.

Wyleczony z choroby no?źowej :D

Ja osobiście nie znam się na no?źach, ale mam przyjaciela, kt?łry jest fanatykiem no?źy i ma ich spora kolekcje. Nie raz rozmawialiśmy o jego nabytkach i stąd wiem, ?źe za 100zl nie kupisz dobrego no?źa. Mogę spytać go o jakieś propozycje, jeśli chcesz :D

... i stąd wiem, ?źe za 100zl nie kupisz dobrego no?źa.

Myślę ?źe wiele zale?źy od tego co dla kogo znaczy dobry n?ł?ź :D

To zrozumiale, ale ostrze z naprawdę dobrej stali musi kosztować :D Jeśli ktoś chce ostrzyc n?ł?ź co chwila to mo?źe kupić cokolwiek. Ładnie wyglądających no?źy jest masa, ale ładne nie oznacza od razu dobre.