gorgol Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Sie chwal,cos wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 JA JUŻ WYBRAŁEM! Tak?źe i z grilla,i z innych no?źy nici @ TomCast - no a do czego innego mi n?ł?ź potrzebny,ognicho nad wodą to opr?łcz łowienia m?łj priorytet Tylko nie napisz, co wybrałeś, bo tu się zagotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 No tego szczura ontario co to go większość chwali,przy ostrzeniu patyk?łw i nacinaniu kiełbasek raczej starczy na trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 N?ł?ź do filetowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Wędkarz87 Na forum przewijało się ju?ź tyle ro?źnych temat?łw, ?źe niczemu bym się nie dziwił. Myślałem ze masz nowe hobby - no?źe Ja się na to nie pisze, za drogi interes, du?źo dro?źszy ni?ź wędkarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 To chyba nie doczytałem do czego Ty ten n?ł?ź chcesz Jak do kiełbasek to zwykła finka tez starczy Zwykła finka nie koniecznie musi być zwykła, choćby jak ta na fotce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Janusz zgadzam się. Ja mailem na myśli taka zwykłą, najtańszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Zwykła finka nie koniecznie musi być zwykła, choćby jak ta na fotce no fajny nozyk, ale na ryby weglowka? Raz wrzucisz do pudla i zapomnisz wytrzec/deszcz ci pochwe zmoczy i moze byc niefajnie..juz raz dalem koledze opinela weglowego za miesiac wygladal jakby byl przedwojenny ja nawet poszedlem na calosc i na morze wozilem ceramiki - ale mi jednego kolega zlamal a drugiego wyrzucilem za burte razem z flakami (wyslizgnal mi sie).. Ze skladanych to na ryby woze lathermana charge tti na zmiane z surge i juice a z nieskladanych nozy (w niskim budzecie mz duzo lepszy wybor) to tutaj plywajacego fiskarsa: super tni, w wodzie nie tonie i drogi nie byl... (jakby more robili plywajaca mialbym more).A w polszy mam bowie od Kruga porzadne z nierdzewki (tutaj pod paragraf podjezdza a palic ognisk i tak nei wolno wiec mi nie potrzebne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Janusz zgadzam się. Ja mailem na myśli taka zwykłą, najtańszą Nie no spoko, przecie?ź wiesz, ?źe ?źartuję. A swoją drogą autor wątku chyba trochę się pospieszył. Fakt, n?ł?ź, kt?łry wybrał jest jak najbardziej ok. Gdyby jednak poszukał szwajcara w takiej konfiguracji jak ten na fotce poni?źej, to miałby bardziej uniwersalne narzędzie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Zwykła finka nie koniecznie musi być zwykła, choćby jak ta na fotce no fajny nozyk, ale na ryby weglowka? Raz wrzucisz do pudla i zapomnisz wytrzec/deszcz ci pochwe zmoczy i moze byc niefajnie..juz raz dalem koledze opinela weglowego za miesiac wygladal jakby byl przedwojenny A to ju?ź zale?źy od tego jak kto dba o sw?łj sprzęt, ta finka z fotki ma z 15 lat i nigdy nie wyglądała jak przedwojenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Janusz zgadzam się. Ja mailem na myśli taka zwykłą, najtańszą Nie no spoko, przecie?ź wiesz, ?źe ?źartuję. A swoją drogą autor wątku chyba trochę się pospieszył. Fakt, n?ł?ź, kt?łry wybrał jest jak najbardziej ok. Gdyby jednak poszukał szwajcara w takiej konfiguracji jak ten na fotce poni?źej, to miałby bardziej uniwersalne narzędzie. . Mam tą opcję i popieram .Jeszcze futerał do paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Futerał te?ź jest, tylko gn?łj na fotkę nie zasłu?źył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Czym się tak naraził . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Jeszcze nie kupił,ale ju?ź podjął decyzję.Autor chce zwykły n?ł?ź,nie potrzebny mu scyzoryk z pilnikami pensetami nozyczkami i otwieraczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Jeszcze nie kupił,ale ju?ź podjął decyzję.Autor chce zwykły n?ł?ź,nie potrzebny mu scyzoryk z pilnikami pensetami nozyczkami i otwieraczami. A m?łwiłem: nie pisz co wybrałeś bo się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Jeszcze nie kupił,ale ju?ź podjął decyzję.Autor chce zwykły n?ł?ź,nie potrzebny mu scyzoryk z pilnikami pensetami nozyczkami i otwieraczami. Nie no spoko A no?źyczk?łw w nim niet, za to wykałaczka jest a przy Twoim upodobaniu do grilla nad wodą, przydatna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Janusz mam identyczny, a na przedzieranie się przez busz <_< mam coś takiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Noo Tomasz, z takim sprzętem to mo?źna się przedzierać nawet przez taki busz jaki był swego czasu na Krakowskim Przedmieściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Zamierzam kupić sobie jakiś fajny,niedu?źy n?ł?ź,wiadomo rzecz przydatna - nie mam czym patyk?łw na ognisko ostrzyć I tu prośba do koleg?łw czy znają jakieś ciekawe produkty w rozsądnej cenie,powiedzmy w przedziale 50-100zł. N?ł?ź ma być składany,z mo?źliwością noszenia go przy pasku,więc albo jakiś z pokrowcem,albo z zamontowanym klipsem do zaczepienia na pasek.Nie oczekuję tu jakiegoś sprzętu high-end,ale te?ź nie taki ?źeby zaraz rdzę złapał i się stępił. Czekam na sugestie Polecam tanie i dobre http://allegro.pl/listing.php/search?string=710&category =102876&country=1A tu trochę o tym no?źyku http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,87336.0.htmlA jak wolisz coś większego to albo taki http://kolba.pl/noz-sanrenmu-skladany-el-01a-p5726.html tyle ?źe jakaś chora cena jest za ten no?źyk w tym sklepie lub http://www.military.pl/ontario-noz-rat-1-folder_9246t.html tyle ?źe te?ź trzeba taniej poszukać bo przeginają z tymi cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Janusz zgadzam się. Ja mailem na myśli taka zwykłą, najtańszą Nie no spoko, przecie?ź wiesz, ?źe ?źartuję. A swoją drogą autor wątku chyba trochę się pospieszył. Fakt, n?ł?ź, kt?łry wybrał jest jak najbardziej ok. Gdyby jednak poszukał szwajcara w takiej konfiguracji jak ten na fotce poni?źej, to miałby bardziej uniwersalne narzędzie. jakbym mial brac tego szwajcara to juz lepiej cos z Wegnera (jest model z ostrzem duzym+malym, otwieraczami i innymi bajerali a ostrze jest blokowane i otwierane 1 reka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 jakbym mial brac tego szwajcara to juz lepiej cos z Wegnera (jest model z ostrzem duzym+malym, otwieraczami i innymi bajerali a ostrze jest blokowane i otwierane 1 reka. Pewnie masz rację ale ja się nie upieram, tylko wrzuciłem propozycję no?źyka, kt?łry mam W moim ostrze no?źa te?ź jest blokowane, gorzej z otwieraniem jedną ręką. Natomiast jest w nim piłka do drewna, kt?łrą kołki czy gałęzie o średnicy 10cm przecina się w 30 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Pewnie masz rację ale ja się nie upieram, tylko wrzuciłem propozycję no?źyka, kt?łry mam W moim ostrze no?źa te?ź jest blokowane, gorzej z otwieraniem jedną ręką. Natomiast jest w nim piłka do drewna, kt?łrą kołki czy gałęzie o średnicy 10cm przecina się w 30 sekund. o tym pisalem.a ostrze ma PRAWDZIWA blokade (trzeba wcisnac emblemat z boku by zlozyc ostrze). masz tez pilke etc Ps wegnery nawet dwureczne da sie przy odrobinie wprawy otwierac kciukiem. do grubszej roboty mam tego (chyba jedyny egzemplarz jaka wyszla od Kruga z nierdzewki): a do buszu jakies tanie kukri co w razie czego i za lom i lopate moze robic dobra koniec OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cru5h Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Zastan?łw się czy nie lepiej doło?źyć... ja kupiłem w zeszłym roku Cold Steel AK-47mini (około 50$ + 10$ wysyłka są na eBay) . N?ł?ź naprawdę dobry, mocny, stal Japońska AUS-8A. Jest te?ź większa wersja AK-47 ale dro?źsza. Mini ma ostrze kr?łtkie i bardzo mocne, ale do ostrzenia patyk?łw w sam raz. Naprawdę warto bo n?ł?ź pierwsza klasa...javascript:%20image_insert(); Polecam obejrzeć filmik ze strony producenta http://www.coldsteel.com/ak-47.html Jeśli za drogo to szukaj czegoś z minimum ze stalą 440A/B/C, jest to minimalna p?łłka stali kt?łra po naostrzeniu w miarę trzyma ostrość. Druga sprawa to dobra ostrzałka ze stałym kątem ostrzenia (18-30 stopni). Ja sobie pozwoliłem na Spyderco Triangle Sharpmaker (http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=77) ale kosztuje 300zł... Wiadomo ostrzałka na całe ?źycie do kuchni i na biwak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 I tak ju?ź dokładam do początkowego bud?źetu Ja wiem ?źe zawsze znajdzie się coś do czego warto doło?źyć,ale mi na prawdę potrzebny zwyczajny n?ł?ź bez fajerwerk?łw i wodotrysk?łw. Poza tym Ontario te?ź powinien sobie z patykami poradzić Stal z kt?łrego wykonane jest ostrze to AUS-8,bez A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cru5h Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 I tak ju?ź dokładam do początkowego bud?źetu Ja wiem ?źe zawsze znajdzie się coś do czego warto doło?źyć,ale mi na prawdę potrzebny zwyczajny n?ł?ź bez fajerwerk?łw i wodotrysk?łw. Poza tym Ontario te?ź powinien sobie z patykami poradzić Stal z kt?łrego wykonane jest ostrze to AUS-8,bez A Dobra stal, Japoński odpowiednik Europejskiego 440 ewentualnie jeśłi nie scyzoryk to poszukaj coś tanio - dobrego, mo?źe Mora of Sweden ? http://mhunt.pl/noze-mora-of-sweden 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi