Pele76 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Czasami warto miec ostrze combo, ale trzeba umiec i miec czym to ostrzyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Fajnie wygląda takie ostrze ,ale może lepiej zostać przy standardowym ostrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Dla mnie lepiej wygląda z normalnym ostrzem i właśnie takiego sobie sprawiłem, no i niema problemu z ostrzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Morra z 3 dychy z gumowanym uchwytem. Made in Sweden. Wystarczająco ostra.I nie żal gdy sie zgubi. http://www.jula.pl/noz-firmy-mora-craftline-high-q-allround-121526 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) A co myślicie o takim nożu zamiast normalnego ostrza.http://allegro.pl/noz-skladany-ontario-rat-1-silver-folder-aus8-i3952105902.htmlMam w innym nożu, SOG II ver. ALU (starsza wersja niż na zdjęciu).O ile szczura noszę na ryby to SOG jest moim biurowcem.Ostrze ząbkowane sprawdza się przy cięciu linek, w teren to raczej ja ząbkowańca nie widzę . Edytowane 13 Lutego 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Dla kogos, kto nie ma wprawy w ostrzeniu, nie polecam zebatych nozy... No, moze pikutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Aja taka siekierkę sobie sprawiłem w biedronce za całe 14,99 zł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Aja taka siekierkę sobie sprawiłem w biedronce za całe 14,99 zł Ale żeś zaszalał ,niema lipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Ciezkie to strasznie... Jak jest zrobione przez jakas normalna firme, to niezniszczalny sprzet, a w takim czyms? Slyszalem o kilku zlamanych zelezcach w takich siekierkach. Staram sie omijac szerokim lukiem.Przy normalnym uzywaniu bez zadnych hardcore, powinna dac rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Pele76 a co sądzisz o siekierach Fiskars np.o takiej http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/fiskars-121420,szczegoly.htmlI czy mógłbyś poleć jakąś turystyczną siekierkę,dostępną w sklepach.Pozadrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Fiskars ogolnie robi fajne sprzety, siekierke to juz trzeba dobrac do swoich potrzeb. Wejsc do sklepu, zmacac i wtedy kupic. Jesli lubisz plastiki, to fiskars, jesli cos bardziej klasycznego to husqvarna lub wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tito Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Sandvik dla mnie robi najlepsze z przystępnych siekierki. A jeśli chodzi o noże wędkarskie to miałem jeszcze tydzień temu starego Gerlacha klasyka wędkarskiego ze skrobakiem i wypychakiem ale go zgubiłem więc teraz zabieram EDC Walthera. Ale już jedzie do mnie klasyk wędkarski Linder z Solingen. Edytowane 16 Lutego 2014 przez tito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Skrobak mi do niczego nie potrzebny, a za wypychacz robią mi szczypczyki Ja to sobie już szukam powodów, dla których nie potrzebuję nowych noży heheee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Pele76 a co sądzisz o siekierach Fiskars np.o takiej http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/fiskars-121420,szczegoly.htmlI czy mógłbyś poleć jakąś turystyczną siekierkę,dostępną w sklepach.Pozadrawiam Jeśli turystycznie to ta będzie ok, jeśli większa robota to x-25 lub x-27 różnią się długością Do rozłupywania dużych pni to już siekieromłoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Teraz już mam swój EDC Edytowane 24 Lutego 2014 przez Gofer2005 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Ja mam taki musze go troche naostrzyc jak widac czesto uzywany Pytanie nie droga i w miare dobra ostrzalka ????? Edytowane 25 Lutego 2014 przez jamesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urko Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Pytanie nie droga i w miare dobra ostrzalka ?????Pojęcie "niedroga" jest nieco nieostre . Dla osób niepotrafiących ostrzyć "z ręki" to coś firmy Lansky, a jeśli w uznasz za "niedrogą", choć to może być trudne , polecam Spyderco Triangle. Naprawdę tanie i dobre to są diamenty z Lidla (pojawiają się tam okresowo), tyle tylko, że wymagają ww. umiejętności ręcznego ostrzenia, jeśli zdecydujesz się nabyć tę umiejętność, to najprawdopodobniej mogę Ci ofiarować te diamenty, leciutko używane, gdyż mi się, chyba, walają gdzieś w spiżarni, zupełnie niepotrzebne. Pozdrawiam. Urko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Aktualnie diamenty w Lidlu są dostępne. Widziałem wczoraj. Ale łatwiej pałeczki Lanskyego lub inne wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Taidea, którą ostatnio kupiłem jest bajka jak dla żółtodzioba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Witam.Mój ostatni nabytek -custom. Do wypadów w las. Ostry i wogóle fajny. Edytowane 26 Lutego 2014 przez rd1_68 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Ja dzisiaj popełniłem sakramentalne klick i leci ta slawetna Sebenza... @up Czyj to custom? Glony kiedyś podobne robił czyli Sikora. Edytowane 2 Marca 2014 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Jaką Sebcie wybrałeś?A tego customa powyżej, sam ciekaw jestem kto go robił...Nie wiem dlaczego ale gdzieś go już widziałem, albo coś bardzo do niego podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Standardowa 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 eee Fuj!Sebcia jest tylko jedna! REGULAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi