rd1_68 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Robił go -Tosiek74. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Hej nożownicy Może któryś z Was zna ten nóż i może coś więcej o nim powiedzieć.Myślę, że jest to oryginał z dawnych czasów podobno był na wyposażeniu pilotów podczas jednej z wojen.Mogę się mylić wiec proszę o jakieś info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahmed Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 http://armyworld.pl/product-pol-3624-Noz-Wojskowy-Bundeswehr-PUMA-Auto-Allzweck-Messer-Oryginal-Demobil.html Toż to PUMA w całkiem fajnym stanie. Jest to nóż lotnika Bundeswehry. Piękny okaz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Wielkie dzieki Nóż jest praktycznie nowy był tylko przewalany z kata w kat przez poprzedniego właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahmed Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Skoro to jest nówka, to jest DUUUUUUUŻŻŻŻŻOO warty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Ja mam taki musze go troche naostrzyc jak widac czesto uzywany Pytanie nie droga i w miare dobra ostrzalka ?????Trochę spóźniona odpowiedź, ale może się przyda. Jeśli będziesz chciał, żeby i to wklęsłe było ostre potrzebna jest ostrzałka okrągła, lub pół okrągła. Najtańsza działająca opcja to chyba taka "długopisowa" diamentowa Taidea, albo jej lidlowska wersja bywająca w promocjach.Na płaskich diamentach naostrzysz tylko wypukłą część ostrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Eeee nie tylko Często ostrzyłem recurvy na płaskich rzeczach, fakt że na ich krawędziach, ale zawsze dawało radę jak nie było nic innego pod ręką. Tłusty czwartek z poprzedniego roku A w tym roku nie zjadłem nawet pączka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Co to jest w tym pączku? I nie chodzi mi o marmoladę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Mąka, cukier, jaja.... A, no i nóż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 http://www.besthunters.pl/emerson-cqc-7-black-blade.htmlhttp://emersonknives.com/product-category/knives/cqc-7-the-knives/Podobno najlepsze na swiecie noze uzywane min przez tajne sluzby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Eeee nie tylko Często ostrzyłem recurvy na płaskich rzeczach, fakt że na ich krawędziach, ale zawsze dawało radę jak nie było nic innego pod ręką.Jak nie było nic pod ręką to i na kamieniu zdarzało się ostrzyć. Ale recurva okrągłym łatwiej. Z resztą te "długopisowe" ostrzałki to jeden z gadżetów które warto mieć. Tą wersją http://taidea.pl/katalog?produkt=1192 w zasadzie można naostrzyć wszystko, łącznie z hakami i ząbkowanymi ostrzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Moze i tak, ale mnie emersony jakos nie leza, ani wizualnie, ani w lapie.Jakbym kupil, znaczy byla ogromna promocja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Każdy producent będzie zachwalal że jego noże będą używane przez tajne służby bo tego nie da się zweryfikować . Tak naprawdę to tajne służby i inne formacje wojskowe,które mają możliwość samodzielnego wyboru dobiora sprzęt indywidualnie pod każdego żołnierza. To samo tyczy się wyboru obuwia.jednostki specjalne to nie zasadnicza służba i rządzi się swoimi prawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Posiada ktoś może Triangle? U was tez kamienie lataja na boki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 No pierwsze pytanie to takie w stylu, bzykal ktos ruda dziewuche? Tam gdzie nozownicy, tam musi sie gdzies triangiel znalezc!Tak, lataja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Wczoraj przyszło ustrojstwo i żałuję... że dopiero teraz.Już się rozglądam za ultra fine kamieniami, bo noże golą jak złe ale brak im takiej skalpelowej ostrości; ) trojkąciki wspomagane są Lansky systemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Nie baw sie w UF... No chyba ze mocno, ale mocno, mocno chcesz!Lepiej kup sobie gdzies kawal skory, naklej na kawalek deski, najlepiej z dwoch stron, zalatw sobie gdzies dwie pasty polerskie, maznij z jednej strony "grubsza" z drugiej "drobniejsza" i wlosy beda leciec jak glupie.Lepiej niz po UF... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Tylko mi się nie chcę bawić w pasty, deski i skóry, wolę wstawić dwa preciki w podstawkę i jazda... ważna jest mobilność.Poza ceną co z nimi nie tak? Bo te ~80zl za sztukę jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Poza cena? Nic z nimi jest nie tak ja nie uzywam juz zwyklych bialych, po brazowych przeskakuje od razu na UF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 A ja nie chciałbym ich nawet za darmo ... to co oferują białe pręty w zupełności mi wystarcza. Z tym, że u mnie golenie włosów na przedramieniu nie jest podstawową czynnością . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Eeee no za darmo, to zgarnalbym i kilkanascie kompletow jakby kto rozdawal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 W sumie masz rację .... zmieniam zdanie ... ktoś chce się pozbyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 To, że kamienie brudzą się nierównomiernie na całej szerokości jest kwestią dotarcia, czy błędem w technice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Pelek,a orientujesz sie, czy są "jakies inne lańskie"tzn,ogladając oferty na jednym z portali,sa wystawione kamienie lansky de lux i jeden ma je za 190zł a inny sprzedawca chce za identyczny zestaw 280zł.Nie wnikajmy w sumienie sprzedawcy,tylko czy sa może na rynku,rózne rodzaje,lub firmy dla nich robiące.... ze, takie są rozbierzności cenowe,czy tylko widzimisie sprzedawców??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Zestawy różnią się ilością kamieni, są też z diamentami. Kup podstawowy z trzema i dokup jakąś V. Lansky system do ostrzenia srednio się nadaję. Dobry do renowacji i przeprofilowania ostrza. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez grzegorz88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi