count_martin3z Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Jak to mowia na kazdym forum specjalizujacym sie w danej dziedzinie... Doloz 1k i kup handmade ;-) Edytowane 24 Czerwca 2014 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Eeee ja bym jednak Griptilinana wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Grip jak grip, ale ta paramilitarka 10000 razy lepsza od Nativ'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Chcialem mieć przyzwoity nożyk przy d.....pie nic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Duzo lepszy noz wybrales od poprzednika... moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Dzieki nożownikiem nie jestem po prostu chciałem coś przyzwoitego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Chcialem mieć przyzwoity nożyk przy d.....pie nic wiecejWyglada jak pterozaur. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A tnie jak Transformewrs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Paramilka jest cacy! Z pewnoscia pepsza niz Native. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Dlaczego lepsza? Nie widzę w niej nic lepszego. Jak dla mnie militarka obrosła w niezasłużoną legendę. Taki nóż do nie wiadomo czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Do mania! Ladniejsza od Native i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Do mania to mam mania a na codzień to gripek ze 154CM a na rybach to mam w skrzynce tola Waveew biore mojej własnej roboty w koperacji z kolegą wiekszy nożyk lub Rata noży mam za dużo na szczescie przeszła mi choroba i czesci sie pozbyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Dlaczego lepsza? Nie widzę w niej nic lepszego. Jak dla mnie militarka obrosła w niezasłużoną legendę. Taki nóż do nie wiadomo czego Większość noży to jest do nie wiadomo czego. Liczą się tylko, kształty, wyjebolit z czego jest zrobiony, a jak już designerem jest ktoś sławny to w ogóle. Spora część głowni jest do dupy, a sprzedaje się jak ciepłe bułeczki. Masz np. wersje ZT projektowane przez Hinderera. Grube, krótkie, ciulowaty czubek, którym nie przebijesz sraj taśmy nawet, ciężki, ciężko się otwierający, wielki jak na swoje rozmiary i co? I ludzie kupują, bo takim nożem można przecież rozłupać kule armatnią, ma badassowy wygląd i przecież sam Hinderer projektował Wieeeele jest takich przykładów, dlatego paramili się niczym w tym tłumie nie wyróżnia, a lepsza wg mnie od Native, bo lżejsza jak na G10, nie ma plastiku jak FRN, większa, wygodniejsza rękojeść, pełny płaski i bardziej użyteczny kształt klingi. Back lock uważam w każdym wypadku za nieporozumienie Edit:Poprawka Edytowane 27 Czerwca 2014 przez count_martin3z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Dlaczego lepsza? Nie widzę w niej nic lepszego. Jak dla mnie militarka obrosła w niezasłużoną legendę. Taki nóż do nie wiadomo czego Jako nóż do codziennego używania jest lepsza i tyle , szlif wklęsły w Native +fałszywka do niczego nie jest przydatny ten typ ostrza kompletnie do niczego sie nie nadaje chyba jedynie jak chcesz kogoś lub coś "zadźgać" zreszta nazwa sama na to wskazuje -spearpoint , na codzień najlepsze sa noże ze wszelkimi typami ostrza płaskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Z użytecznych rzeczy w nożach Spyderco, wkurza mnie jedno... Niepotrzebnie wielkie choil'e. To marnotrawienie krawędzi tnącej, ale cóż... nadrabiają swoją paskudnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Ja tych choili czesto uzywam zeby tam palucha wsadzic przy precyzyjnej robocie.Nie lubie nozy ze zbyt grubymi czubkami i KT dlatego tez lubie Militarke, choc na codzien nosze Gripa Rittera (w tym momencie mam mini Rittera w kieszeni).No ale coz zrobic, jak mieszka sie w kraju, gdzie noze zabronione sa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 No jak? Nie nosisz Pelek CRK Regular? Jakimś tam Ritter'kiem kroisz cebule i pomiedora? No weź... Dla mnie te choile są całkowicie niepotrzebne, a głownia 3-3.5" daje pełną operatywność przy precyzyjnych pracach. No chyba, że faktycznie... trzeba przeprowadzić operacje na otwartym sercu to choil się przyda Dobra, buźka i udanych łowów w weekend! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Jakby Sebcia miała axisa to pewnie bym EDCowal, a tak? od święta noszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ty wiesz, ze po tylu latach z auto zaczynam widziec ze Axis "wielce cacy" - ujmujc wszelkie inne blokady. BTW... Sebcia mocno odpustowa wiec sie nie dziwie, ze od swiat ja nosisz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Komplet do Stelli Kupę lat chodziłem z automatem, ale nie ma porównania do axisa... rozkładam nóż z axisem tak samo szybko jak auto, a składam kilka razy szybciej. Nie wieszam się na nożach, nie batonuje nic tak małymi nożami, nigdy nie puścił mi axis... dla mnie blokada idealna Dostępna z obu stron, nie potrzebuje żadnej dziury czy kołka w głowni, używam tylko axisa do otwarcia i zamknięcia. Fakt, ktoś powie że padnie omega... mam 4 zapasowe w razie jakby, ale jeszcze mi się nie zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Takie tam przyjazne z moim Szajsungiem !!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Dobreeee! Czyżby się wieszał? Czy po prostu pacnął na ziemię, a Ty stwierdziłeś że nie opłaca się naprawiać i dobiłeś mu "gwoździa" szczurkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Baterie częściej ładowałem prądem niż mój żołądek browarem, a do tego gniazdo ładowania nawaliło i nie wytrzymałem emocjonalnie, niestety szczurem grzebałem w gnieździe USB i wpadł mi "doskonały" pomysł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Mam pytanie. Czy w scyzorykach typu Victorinox Outrider można we własnym zakresie zdemontować okładziny? Są klejone ? Znalazłem niedawno taki nożyk, ale jest lekko zgięty, co starałem się pokazać na zdjęciu. Da radę to wyprostować ? Próbowałem doginać płaskim wkrętakiem, ale ta blaszka sprężynuje Bez zdjęcia okładziny przynajmniej z tej jednej strony się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi