popper Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Proszę o opinie co myślicie o taki nożu ,wart jest tych pieniędzy czy poszukać sobie coś innego z tej firmy.Dodam że mam już Ontario rat 1 i teraz szukam coś jeszcze do uzupełnienia mojej skromnej kolekcji. http://allegro.pl/noz-spyderco-tenacious-g10-black-c122gbbkp-i4909385043.htmlNie pomogę.Też mam już RAT-ka. Teraz marzy mi się http://allegro.pl/show_item.php?item=4889126050Może hurtem podpowiedzi? Sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) @DarekMChryste, tyle pieniędzy za chińską stal? To juz bym wolał jakieś kershaw'y. Moim zdaniem kompletnie NIE OPLACA SIĘ. @popperKolego czemu sie uparłeś na Spyderco? Noże brzydkie, ten Manix z rękojeścią to juz w ogóle... zmarnowana krawędź tnąca... popatrz na Benchmade. Edytowane 22 Grudnia 2014 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Dlaczego zmarnowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Bo ten choil jest niepotrzebny. Chyba, ze jesteś chirurgiem operujacym noworodki na otwartym sercu oraz musisz mieć ultra grip i 100% precyzji. To tylko powiększa rozmiary głowni i co za tym idzie całego noża wraz z jego waga. To zmarnowany ponad cent KT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Mam kilka Militarek, Sage... nie narzekam na zmarnowaną KT, a za co cenię sobie dodatkowe miejsce na palucha przy precyzyjnej robocie Przy moim EDC Gripie Ritterze, czasami mi tego brak Rzecz gustu z tym choilem, ale sam Manix nie w moim stylu. Tenacious też niezły nożyk, fajny, wygodny, chińska stal? Większość z użytkowników i tak nie zauważy różnicy pomiędzy chińską, tajwańską, niemiecką, polską czy amerykańską Jak miałbym brać, to bez powłoki na głowni. Edytowane 23 Grudnia 2014 przez Pele76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Mi tego nigdy nie brakuje. Jak wybieram noz to staram sie nawet z najmnieszym notchem. Pelek poza tym nie pitol z ta stalą ;-) gdyby tak było to byś stelli nie kupił, bo co to za różnica jaki kreciol ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 No tak... My zauwazymy roznice, chocby przy ostrzeniu, uzywaniu...Ale czy pan Kaziu znad glinianki zakuma o co biega w stelli oprocz tego ze droga?Nie kazdy na tym forum, ma taki przerob nozowy jak my.Uzywalem Tenka, czesto go ostrzylem kumplowi, nie narzekalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 count i Pele.Pele napisał coś niezmiernie ważnego, coś co ja powtarzam jak mantrę."Jak nie masz czym ostrzyć to nie rzucaj się na twardą stal, bo się niepotrzebnie powkur...zasz" To co chłopaki wrzucili z linka do allegro to S30V i na stalce kuchennej tego się nie naostrzy... chyba, że ktoś ma duuuuuuużo czasu i samozaparcia . Tenacious... zupełnie inna bajka, jeżeli kryterium wyboru to wygląd noża to on może być dobrą alternatywa bo przecież tez ma SpyderHole .Chińska stal - naprawdę nie trzeba się jej bać. Nasze wyobrażenie o chińskich produktach jest jakie jest, ale ww. Tenacious jest całkiem przyzwoitym nożem. P.S Chłopaki, a powiecie mi może gdzie, w dobrej cenie można kupić diamenty do spyderco triangel kupić? Niestety moje w zasadzie zakończyły żywot co mnie bardzo boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Nie pomogę, bo nigdy nie miałem Triangla. Jak już to bym celował w USA. Zresztą, czekaj moment. Zapytam bro w Stanach po ile wyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ostrzenie S30V to nie jakas wielka sraczka, przeprofilowanie tego to lipa.No chyba że ktoś ostrzy dopiero jak krawędź tnąca jest tak ostra jak grzbiet klingi, to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Pele właściwie sobie sam sobie odpowiedziałeś kiedy zazwyczaj ludzie ostrzą noże .Poza tym jak chciałbyś ostrzyć S30V na stalce albo osełce takiej co na ryneczku od ruskich sie kupowało ? albo na takich ostrzałkach to ma takie okrągłe gówna po których jeździ się KT ??? hahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Tomek naklej na pręty zwykły papier ścierny sic ze sklepu dla lakierników. Gorzej jak diament ale działa. A zresztą TY nie naostrzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Można jeszcze przyczepić gumkami diamenty. Będzie to samo. Tyle ze to dalej zwykła v-ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Nooo panowie,taki spadek,tak przyjemnego wątku.....Jako,że sezon sie zbliza wielkimi krokami,zrobiłem sobie,nozyk,tym razem dla siebie,takiego terenowca,do patyczków na kiełbaskę.Stal A2,oksyda na gorąco,i stonewash,pomaranczowe i czarne G10 Edytowane 29 Marca 2015 przez gorgol 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ten stonyłosz jakoś słabo Ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Nooo,bo i to jak go robiłem słabe było,kamienie z drogi,gwozdzie,nakretki,i na obracanego w rurze po ziemi....Trochę popracuje to sie ładny zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Nooo,bo i to jak go robiłem słabe było,kamienie z drogi,gwozdzie,nakretki,i na obracanego w rurze po ziemi....Trochę popracuje to sie ładny zrobi Wiem wiem na knives jestem juz 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 HEHE domysliłem sie po komentarzu,o stonełoszu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Zamierzam kupić sobie w miarę tani kamień do ostrzenia scyzoryków i noży kuchennych. Możecie podpowiedzieć jaki kamień wybrać ? jakie gradacje będą najbardziej uniwersalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Ile to jest "w miarę tani"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Jak tani to kup diamentową ostrzałkę z lidla i już 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Seiken, jeden na Knives był o takim nicku, noże ładne robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Tani do 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Mówisz o kamieniu czy diamencie? Jeden kamień to za mało, chyba że masz w nosie jaką chcesz mieć piłkę na KT. Dwa już szybciej, ale dobrych do 100 zł nie kupisz. Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 A jakie byś polecił w stosunku jakości do ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi