Skocz do zawartości

Noże

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o opinie co myślicie o taki nożu ,wart jest tych pieniędzy czy poszukać sobie coś innego z tej firmy.Dodam że mam już Ontario rat 1 i teraz szukam coś jeszcze do uzupełnienia mojej skromnej kolekcji. :lol: http://allegro.pl/noz-spyderco-tenacious-g10-black-c122gbbkp-i4909385043.html

Nie pomogę.

Też mam już RAT-ka. Teraz marzy mi się http://allegro.pl/show_item.php?item=4889126050

Może hurtem podpowiedzi? Sugestie?

@DarekM

Chryste, tyle pieniędzy za chińską stal? To juz bym wolał jakieś kershaw'y. Moim zdaniem kompletnie NIE OPLACA SIĘ.

@popper

Kolego czemu sie uparłeś na Spyderco? Noże brzydkie, ten Manix z rękojeścią to juz w ogóle... zmarnowana krawędź tnąca... popatrz na Benchmade.

Edytowane przez count_martin3z

Mam kilka Militarek, Sage... nie narzekam na zmarnowaną KT, a za co cenię sobie dodatkowe miejsce na palucha przy precyzyjnej robocie ;) Przy moim EDC Gripie Ritterze, czasami mi tego brak ;)

Rzecz gustu z tym choilem, ale sam Manix nie w moim stylu.

Tenacious też niezły nożyk, fajny, wygodny, chińska stal? Większość z użytkowników i tak nie zauważy różnicy pomiędzy chińską, tajwańską, niemiecką, polską czy amerykańską ;)
Jak miałbym brać, to bez powłoki na głowni.

Edytowane przez Pele76
  • Like 1

count i Pele.

Pele napisał coś niezmiernie ważnego, coś co ja powtarzam jak mantrę.

"Jak nie masz czym ostrzyć to nie rzucaj się na twardą stal, bo się niepotrzebnie powkur...zasz" :)

To co chłopaki wrzucili z linka do allegro to S30V i na stalce kuchennej tego się nie naostrzy... chyba, że ktoś ma duuuuuuużo czasu i samozaparcia :). Tenacious... zupełnie inna bajka, jeżeli kryterium wyboru to wygląd noża to on może być dobrą alternatywa bo przecież tez ma SpyderHole :).

Chińska stal - naprawdę nie trzeba się jej bać. Nasze wyobrażenie o chińskich produktach jest jakie jest, ale ww. Tenacious jest całkiem przyzwoitym nożem.

P.S Chłopaki, a powiecie mi może gdzie, w dobrej cenie można kupić diamenty do spyderco triangel kupić? Niestety moje w zasadzie zakończyły żywot co mnie bardzo boli.

Pele :) właściwie sobie sam sobie odpowiedziałeś kiedy zazwyczaj ludzie ostrzą noże :).

Poza tym jak chciałbyś ostrzyć S30V na stalce albo osełce takiej co na ryneczku od ruskich sie kupowało :)? albo na takich ostrzałkach to ma takie okrągłe gówna po których jeździ się KT :)??? hahah :)

• 2 miesiące temu...

Nooo panowie,taki spadek,tak przyjemnego wątku.....

Jako,że sezon sie zbliza wielkimi krokami,zrobiłem sobie,nozyk,tym razem dla siebie,

takiego terenowca,do patyczków na kiełbaskę.

Stal A2,oksyda na gorąco,i stonewash,pomaranczowe i czarne G10

WqMtLXb.jpg

llIl5My.jpg

Edytowane przez gorgol
  • Like 4