nalewator Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Dziś zgubiłem mojego SRM 710(Sanrenmu) (już drugiego). Ktoś wie czy jest coś podobnego (czy kupić kolejnego). Może być trochę droższy ,ale w granicach rozsądku. Edytowane 14 Lutego 2017 przez nalewator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 W tej cenie nic nie dostaniesz. O wiele drożej jest rat1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Myślałem o RAT 2 , jedynka za duży jest .Na Ali jest po 17 baksów tylko czy oryginalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Z pewnością równie oryginalny co Shimano za 1/2 ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Myślałem o RAT 2 , jedynka za duży jest .Na Ali jest po 17 baksów tylko czy oryginalny?Oryginalny RAT1 jest składany na Taiwanie. Jak rozpoznać? Jak żyć? Edytowane 14 Lutego 2017 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Do stówy nic lepszego nie znajdziesz a przecież dużo mniej kosztuje. A że jest dobry napewno się przekonałeś. Do trzech razy sztuka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Do stówy nic lepszego nie znajdziesz a przecież dużo mniej kosztuje. A że jest dobry napewno się przekonałeś. Do trzech razy sztuka!Dokładnie spokojnie się go do 50 zł kupi. Nożyk jest naprawdę dobry taki idealny(w tej cenie) kieszonkowiec składany. Ze stałym ostrzem mam Mora Companion nierdzewny,niedrogi i daje rade.Co do tych RAT chinskich jest dużo filmików na Yotube, nie są takie złe tylko ,że raczej nie są z AUS 8 . Edytowane 14 Lutego 2017 przez nalewator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Na aliexpres jeszcze kepsze niż u nas, tyle, że w hurcie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) Szanowni Koledzy, otóż chcę Was zainteresować nożami hand made Bury. Zgodnie z życzeniem właściciela usuwam adres strony.Następnym razem warto zapytać, czy ktoś sobie życzy takiej publikacji. Edytowane 20 Lipca 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Ja mam od ponad 20 lat Victorinox Huntera i na nic go bym nie wymienił jak go kiedyś zgubię to się chyba zapłaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Tak gwoli wyjaśnienia do mojego wpisu odnośnie noży hand made Bury. Zainteresowani produktami kolegi @Gorgola niech nie liczą że za cenę przysłowiowej stówki kupią dobry nóż.Wszystko zależy od części składowych z czego jest wykonany.To tak jak z wędką- na przelotkach druciakach kij jest tańszy od torzite o 300zł, bo taka jest różnica w cenie.By uzmysłowić kolegom co liczą że za przysłowiową stówkę kupią nietuzinkowy nóż, odsyłam do strony gdzie można kupić samemu poszczególne elementy i wykonać wedle własnego gustu.http://www.customblades.eu/?noze-bushcraft-i-survival,50Jeżeli klocek stabilizowanego drewienka kosztuje 100zł to nie może tyle kosztować dobry nóż.Darek też nie będzie spędzał w warsztacie połowy życia by robić noże dla samej satysfakcji.Proszę Was o poważne podejście do ewentualnego zakupu jego produktów.Tanio i dobrze to w erze sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Dobrze i tanio to mora buschcraft albo kansbol albo np. rui model powiedzmy titanium. Bardzo dobrze i drożej to gerber prodigy np., a tzw. tania elyta to się zaczyna od 6 stówek. Bardzo dobrze i powiedzmy, że w miarę tanio to można poszukać tanto z Japonii, które przy odrobinie szczęścia za te "parę setek" kilka lat temu dało się kupić. Nie wiem jaki jest koszt wykonania noża u kolegi z forum, ale jeżeli jest to kwota w okolicach gerbera prodigy to i tak dobra cena. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 No tak bushcrafta morę na znanym portalu za 2 stówki kupi, ale to nie to samo.Z dobrym pokrowcem i bez bajeranckiej rękojeści w 4stówkach zmieści.Tak jak kij hand made a seryjniak. To zupełnie inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Tak jak kij hand made a seryjniak. To zupełnie inna bajka. To już zależy od indywidualnych preferencji i noże, a wędki to trochę odmienna dyscyplina ... Śmiem twierdzić, że gerber prodigy, a to seryjniak przecież jest, niewiele ustępuje, a może i przewyższa konstrukcje hand made, piszę tu rzecz jasna o nożach w tym samym przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Odmienna, ale wbrew pozorom porównanie całkiem trafne. Przeznaczenie inne, materiały inne, podobne kryteria oceny - użytkowość, zastosowane materiały, jakość wykonania, walory estetyczne. Na podanej w linku stronie masz noże, które mają się do tego Gerbera podobnie jak kije od Mekamila do tanich Jaxonów. Podobna surowość formy, bez materiałowych fajerwerków, dobre wykonanie, urok prostoty, postawienie na użytkowość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Szanowni Koledzy, otóż chcę Was zainteresować nożami hand made Bury. Zgodnie z życzeniem właściciela usuwam adres strony.Następnym razem warto zapytać, czy ktoś sobie życzy takiej publikacji.Nie spodziewałem się, że co niektórzy chcieliby kupić nowego mercedesa za 1/4 ceny jak również potrafią za nową stellę proponować 1000zł .Następnym razem będę ostrożniejszy w tego typu publikacjach, nauka niestety jest kosztowna .Sorry za dodatkową pracę Moderatora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Kukri nóż Gurkha/Nepal.Marzenie z lat młodzieńczych.Po prostu trafił się cudem na targu...Kościany uchwyt,zdobiona pochwa koralem i turkusami.Wygląda na ozdobny ,ale stary.Jak zorientować wartość ? Edytowane 13 Października 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Jest nie kompletny więc myślę ok 600-700 zyli jak znajdziesz kolekcjonera w Polsce to raczej słabo ja wystawił bym go na Ebay 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Do mojego wysłużonego już nieco RATa dołączył dziś polecany kilka postów wyżej sanrenmu 710. Fajne uzupełnienie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 (edytowane) Nie wiedziałem gdzie zapytać. W lokalnym sklepie znalazłem coś takiego: Ile to może być warte? Niestety nie zrobiłem zdjęcia odwrotu, bo był tam producent i jakieś tam napisy stainless itd. Wygląda naprawdę świetnie. Był jeszcze taki: http://www.icollector.com/Jim-Bowie-Wild-West-Bowie-knife-No-7-with-wood-grip-in-like-new-condition-approx-13-1-2-overal_i15552944 Edytowane 24 Maja 2018 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 To nóż typu Bowie , nie wiem ile kosztuje ale jest mało poręczny i za podobne pieniądze kupisz lepszy zrobiony przez rodzimego knifemarkera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Mało poręczne to się zgodzę. Chodziło mi raczej o przehandlowanie tego Wyroby raczej kolekcjonerskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 (edytowane) Wg mnie to może być starszy model firmy Kopromed wartość ciężka do oszacowania ale ok 200-300 zł jak się znajdzie chetny ja bym nawet 100zł nie dał ogólnie to dość kiepski nóż Edytowane 24 Maja 2018 przez seiken 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) Ja się pochwale właśnie kończę maczeto-tasak .Na rybkach może się sprawdzi , będzie można gałązki pokroić i chlebek a i jak siętrafi kłusownik będzie czym się podeprzeć w czasie sporu . Tasak zrobiony jest ze stali D2 jest już wypolerowany i naostrzony .Pozostało dodać drewno czarny dąb na rączkę i troche mosiądzu . Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez Tabor 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 50cm,z resora 6mm,przez kępe idzie jak kombajn. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi