zetika16 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 A to mój kolejny nabytek prosto z Chin, powiem tak goli jak szalony ,od miesiąca tnie codziennie jakieś bzdurki ,i dalej goli ,polecam ;-)Daj link jak możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 No tak , i ma bardzo dobre opinie ;-) Opinie z komentarzem "ja za tę cenę". https://youtu.be/MOsWryyG6l4?t=130 I żeby nie wyjść na snoba... ja również mam kopię..., a nawet dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Daj link jak możesz.A proszę https://pl.aliexpress.com/item/1005006880022212.html?browser_id=3e6440d2b77a43928a521115c739b797&aff_trace_key=13b6199ec64f4b3aa319da07ca8ec86f-1724320682108-05726-cCZtBY5p&aff_platform=msite&m_page_id=wrnhmwpcasvtktwx1917f1491c7dcdaba90130cd15&gclid=&pdp_npi=4%40dis%21PLN%2176.76%2176.69%21%21%21138.81%21138.67%21%40211b613117244139401476779ea6b9%2112000038603417864%21sea%21PL%210%21ABX&algo_pvid=8b9dc776-4b97-4816-8ee4-5b2e474cf8a0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 (edytowane) Tu taniej i szybsza przesyłka:https://a.aliexpress.com/_EwJNx4Z Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez Maciej W. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Ciekawie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 (edytowane) Zamówiłem sobie , wyniesie mnie śmieszne 15,49 ????. Zobaczymy ... nie lubię podróbek , ale dla zabawy czemu nie... Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Tu taniej i szybsza przesyłka:https://a.aliexpress.com/_EwJNx4ZZa tą cenę żal było nie wziąć. Zobaczymy co przyjdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 https://youtu.be/MOsWryyG6l4?si=LQfIcioeRugZO3ke&t=265 Literally The Worst Scam Knife Yet!! | Benchmade Bugout Chinese disaster (youtube.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Podroby Benchmade czy Kershaw za 30-40 pln to ja bym nie liczył na s30v jak jest w opisie. A skoro opis oszukany to moze być wszystko.No i trochę nie rozumiem … ja wole dać trochę więcej i to za chińskiego chińczyka a nie podróbkę. Wolę Ganzo albo Ruike …Moze trochę słabe porównanie, ale to jak sztuczne cycki, niby ładne ale weź to do ręki … 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zamówiłem sobie , wyniesie mnie śmieszne 15,49 ????. Zobaczymy ... nie lubię podróbek , ale dla zabawy czemu nie...Można znać magiczną sztuczkę? Kolega wkleił link w którym cena jest sporo wyższa. To jak można ją tak zbić? Podpytuje bo zakładam że sztuczkę można też zastosować do innych przedmiotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Nigdy nic nie zamawiałem z ali i pewnie jako pierwszy zakup dostałem rabat , zakupiłem go sobie w celach naukowo badawczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 I będziesz zadowolony.. z tych sztucznych cycków ;-);-);-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 https://youtu.be/MOsWryyG6l4?si=LQfIcioeRugZO3ke&t=265 Literally The Worst Scam Knife Yet!! | Benchmade Bugout Chinese disaster (youtube.com)Jeśli rzeczywiście okaże się takim chłamem to nie żal będzie zgubić na rybach. Co prawda batonować nim nie zamierzam, mam do tego lepszy sprzęt, ale myślę, że linkę przetnie jakby co i patyka na ognisko zaostrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 No właśnie wczoraj oglądałem te testy i to jednak nie dla mnie i chyba jednak podświadomość działa, że to już za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 I tak gadacie, a ja chyba od roku nie mam żadnego nowego noża, albo i dłużej. Ostatnio chyba Rapalę do filetowania kupiłem i potem nic … ani sam, ani prezentów żadnych … to tak nie może być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Jest tyle fajnych skośnych nożyków wartych swojej ceny, a wy tu jakąs podrobe promujecie ... ehhh. Kupileś, cieszysz sie, fajny jest - zachowaj to dla siebie. Bo co bys o tym nozu wspaniałego nie napisał to zawsze będzie średniej jakości podjebany projekt ... niestety. Dlaczego nikt sie nie chwali podrobkami nike? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 (edytowane) Hanz Podżuć jak możesz jakiś przykład budżetowego składaka ktory wart jest swojej cenyZamawiam właśnie jakieś duperele, dokoptuje sobie może jakiś nożyk Edytowane 24 Sierpnia 2024 przez jajakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Specem nie jestem, od lat uzywam jednego foldera a rynek się zmienia i co jakis czas pojawiaja sie ciekawe propozycje. Na forum knives zagladam juz sporadycznie bo źle to na mnie działalo (chcialem je wszystkie wiec dokladnych modeli ci nie polecę. Jakbym mial wskazać manufaktury to popatrz na ruike civivi może real steel ... zagladnij na knives.pl tam kiedys nawet byl dedykowany chinczykom wątek ...sorry wiecej nie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 (edytowane) Chyba wszystkie Ganzo powyżej kwoty 50 zł są warte ceny . Z tego co się zorientowałem modele z D2 to w większości kapitalny sprzęt w cenie około 100 zł do wzięcia . Wiem , że Sławek mnie już na ogniu w piekle osobiście obracać będzie za to co powiem , ale chyba jesteśmy świadkami sytuacji kiedy to Made in China powoli zaczyna być gwarancją solidności i jakości, przynajmniej w niższej i średniej półce cenowej. Czy mi się to podoba ? Mam mieszane uczucia, ale jak patrzę na cenę takiej zabawki jak oryginalny Benchmade Bugout to rozumiem chętnych na zakup podróbki , sam prawie się skusiłem dla zabawy.Oryginalna Sebenza ? Ponad 2000 zł za nożyk ? Mamy przepis na sukces Landa ... można by tak mnożyć przykłady. Edytowane 24 Sierpnia 2024 przez Szymon82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Cięzko sie z tobą nie zgodzić, a benchmade tyle że mini presidio to za mną od dawna chodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Mam jednego Benchmade, bardzo go lubię. Model w którym można było wybrać kształt ostrza i materiał okładzin. Ma zajebiste s90v back lock jak lubię i w ogóle jest zajebisty. Nie chcę pamietać ile za niego dałem. Mam Cold steele, Spyderco, lathermany itd.Niestety bardzo poważnie musze powiedzieć, ze jakość Ruike i nawet Ganzo w D2 jest lepsza. W sensie jakości wykonania, trzymania luzów itp. Materiały rożnie bywa w obie strony.Z tych co mam, to się chyba jakościowo jeszcze broni Kershaw leek (ten konkretny model) i Böcker Plus. Poza tym Chińczycy rządzą i to za jaką kasę … 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 (edytowane) Sporo markowych noży jest robiona w chinach. Ja tu nie do jakosci se doczepilem bo tu trzeba przyznac sporo sie zmieniło na plus ale do samego faktu promowania podrobek. Mam paramilytary 2 od lat i kilka razy byla juz zestawiana z nożami kolegow którzy "oszukali system" - za kazdym razem wspólnie stwierdzalismy ze podrobka nie ma nawet podejscia - wygladaja podobnie ale to nie te same noże. Co do stali ... tu sie nie odniose bo nie wiem. Ale jak ktos za 10 dolarow sprzedaje nóz z wyjebolitu to wg mnie cos tu jest nie tak. Wokół D2 tez nie ma co magii robić, ot zwykla stal (z tego co pamietam tez raczej z tych tanszych). Edytowane 25 Sierpnia 2024 przez hanz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Odnoszę wrażenie (również spoglądając w lustro), że większość użytkowników z nożową zajawką do zbieractwa, nie jest w stanie w codziennym użytkowaniu odczuć różnicy między oryginałem , a podróbką. Jestem posiadaczem lewego Rat'a (zrobionym w konia na Allegro) i nie wierzę, żeby oryginał robił różnicę, jeśli chodzi o moje oczekiwania. Jest grupa, która pasjonuje się doprowadzaniem noży do postaci kupki śmieci, przy jednoczesnym udowadnianiu, że oryginał wytrzymał godzinę dłużej. Nie traktuję ich poważnie. Nóż ma ciąć bezproblemowo i być na tyle ostry, by pamiętać żeby nie udydolić sobie palucha. Myślę, że te kryteria spełniają Benchmade'y ze sklepu i z Ali. To, że Chińczycy zalewają świat podróbkami, to tak naprawdę problem firm, które wcześniej ze skąpstwa przeniosły tam swoją produkcję. To także problem świata zachodniego, który pokazuje swoją bezradność w instytucjonalnym ukróceniu piractwa. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Za ok 50 zł z przesyłka na Allegro można dostać nóż taki jak Mora 510 a jak ktoś chce scyzoryk to Opinel 9cm. Legitne klasyki, Made in Europe, sprawdzone użytkowo... cała reszta to tylko zbieractwo lub uzależnienie od zakupów internetowych 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Chyba wszystkie Ganzo powyżej kwoty 50 zł są warte ceny . Z tego co się zorientowałem modele z D2 to w większości kapitalny sprzęt w cenie około 100 zł do wzięcia . Wiem , że Sławek mnie już na ogniu w piekle osobiście obracać będzie za to co powiem , ale chyba jesteśmy świadkami sytuacji kiedy to Made in China powoli zaczyna być gwarancją solidności i jakości, przynajmniej w niższej i średniej półce cenowej. Czy mi się to podoba ? Mam mieszane uczucia, ale jak patrzę na cenę takiej zabawki jak oryginalny Benchmade Bugout to rozumiem chętnych na zakup podróbki , sam prawie się skusiłem dla zabawy.Oryginalna Sebenza ? Ponad 2000 zł za nożyk ? Mamy przepis na sukces Landa ... można by tak mnożyć przykłady.Od lat handlujemy Ganzo i nie słychać narzekania klientów. Jak za kilkadziesiąt złociszy, to przyzwoite narzedzia do użytkowania nad wodą. Nie trzeba nadmiernie uważać na nie, bo kosztują grosze i nawet gdy się zgubi, to za cenę butelki dobrej wódki można nabyć następny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi