Leny Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Nie chodzi o czas , tylko o jedną wolną ręke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Ale, że co? W drugiej masz walczącego o życie zająca? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Wg mojej skromnej opinii, to dużą łatwiej otworzyć. PS. Otwarcie foldera przy pomocy dwóch rąk zabiera niewiele więcej czasu niż wszelkie flippery i kołki. Gadżety dla tych, którzy lubią klikać i kompulsji.Taaa , najlepiej kupić Opinela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Taaa , najlepiej kupić Opinela Bardzo dobry nożyk przy tej kasie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 (edytowane) Bardzo dobry nożyk przy tej kasie.No właśnie tak jak Mora Jest tyle różnych wersji otwierania i każdy szuka czegoś innego . Każdy ma też inny charakter - jeden w bibliotece czyta książki inny w dresie lata po mieście z kijem .Ja wymyślę na poczekaniu z dziesięć sytuacji kiedy muszę szybko otworzyć nóż jedną ręką nie mając w drugiej zająca. Edytowane 13 Grudnia 2024 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 (edytowane) Taaa , najlepiej kupić Opinela Wyczytałem ironię między wierszami W wędkarskiej kieszeni nadal został Opinel 10tka w wersji Carbon (mimo, że czasem muszę nim jebnąć o kamień, żeby się otworzył), w kieszeni "na co dzień" noszę Belugę Mini, bądź Civivi Elementum. Z nudów klikam Belugą w normalnym wymiarze. Pertified Fish Warior czeka na lepsze czasy. Twoje noże średnio mnie ekscytują. Ale, że rozumiem jak gusta mogą być skrajne różne, to nie neguję... zbyt mocno, Edyta jeszcze podpowiada, żebybm Ci powiedział pewną historię.Moją kolekcję Opineli ochoczo sobie wygotowałem w oleju lnianym, potraktowałem brutalnie ogniem, papierem ściernym, wiertłami, oksydą. Każdy z nich jest jedyny i niepowtrrzalny. Zrób to ze swoją kolekcją! Edytowane 13 Grudnia 2024 przez Koincydencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 (edytowane) No właśnie gusta są różne - sam przyznam, że czasem niepotrzebnie zabieram głos i może warto uderzyć się w pierś - mogę przemilczeć pewne sprawy i się nie odzywać, ale tutaj sami swoi i mam nadzieję że nikt się na nikogo nie obraża Jakieś zabawy w indywidualny wygląd mnie nie ekscytują , ale uczciwie przyznam , że Beluga Mini już tak ale to jak z wędkami potrzebna była refleksa - po co mi to ... już teraz mam noży, które starczą do końca życia a kolekcjonowanie mnie nie bawi . Mam noże na ryby, do miasta , na biwak do do pracy , do zimowej kurtki i do letnich spodenek - wystarczy na ten rok Edytowane 13 Grudnia 2024 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 (edytowane) Jakieś zabawy w indywidualny wygląd mnie nie ekscytują , ale uczciwie przyznam , że Beluga Mini już tak *ale to jak z wędkami potrzebna była refleksa - po co mi to ... już teraz mam noży, które starczą do końca życia ... ***chcesz customizować Belugę?** jeszcze Ci wypomnę *** pisałeś coś o Morze, zważ że rozmowa była o składaku. Edytowane 13 Grudnia 2024 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Wszedłem na FB na profil Foldermanii i kurde... Jakoś tak wyszło... W ogóle tego nie planowałem... Jutro Kolega go wyśle [emoji16] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 (edytowane) Akurat w dobrej promce był, bo sam się na niego przyczailem, ale już był zajęty... Edytowane 13 Grudnia 2024 przez russian80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalsky Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Dobry , planuje zakup noża , taki w kieszeń i na ryby i na grzyby. Na codzień korzystam z multitoola z ostrzem ze stali 154cm , wszystko ok ale czasami brakuje mi dlugości ostrza, nie znam się kompletnie a szukając znalazłem o taki w dobrej cenie Ruike M126-TZ. Ostrze z multitoola dobrze trzyma ostrość i tak się zastanawiam nad nożem z tego samego materialu. Warto iść w tą marke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Nie wnikając w jakość ostrza powiem, że miałem przez chwilę kontakt, z podobnym lub nawet tym samym rodzajem blokady (P108?). Dla mnie było to zbyt wiele i nożyk odesłałem do wymiany.To jednak był sporo tańszy egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Akurat w dobrej promce był, bo sam się na niego przyczailem, ale już był zajęty...To szybka akcja była, w ogóle nie miałem planu na żaden zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalsky Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Mam rozumieć ze w Twoim przypadku blokada byla wadliwa ? hmmm jesli tak to może warto coś innego poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Mam rozumieć ze w Twoim przypadku blokada byla wadliwa ? hmmm jesli tak to może warto coś innego poszukaćNie. Nie wadliwa ale to dodatkowe zabezpieczenie jej uznaję za zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalsky Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Chyba nie bedzie mi to przeszkadzać , skuszę sie tylko teraz mam dylemat czy M108-tz czy m126-tz , cena prawie ta sama... ehhh te promocje tylko namieszaja w glowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Obie stale będą raczej "na wyrost". Podobnie jak wszystkie powyżej 440C czy D2 w tego typu nożach.Natomiast nie wiem, czy typ blokady i metalowe okładziny są optymalnym rozwiązaniem na grzyby, ryby, czyli czasem mokro, ślisko, czasem zimno i zgrabiałe ręce, czasem błoto, czasem piach....Skłaniałbym się bardziej do okładzin z tworzywa i blokadzie np. axis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalsky Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Wlasnie na wyrost tak jak lubie , nigdy nie wiesz do czego moze sie nóż przydać . Bardziej się boje o ten mechanizm skladający ostrze , ( jakieś łożysko?) woda, wilgoć i piach to nic dobrego na pewno , metalowe okladziny mi pasują , mam duże dlonie a noż jest dość smukły wiec nie bedzie mi to przeszkadzało. No nic , zamowilem ostatecznie m126-tz , wszystko wyjdzie z czasem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 (edytowane) Ciekawe czy to oryginał Beluga Mini. W Polsce ze 150 więcej. Ja kupiłem na tej grupiehttps://www.facebook.com/share/p/15skJ9CpKB/ Edytowane 14 Grudnia 2024 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 (edytowane) Nie lubię składanych,ale skusiłem Sue na ten model...I zabrała mi go córka. https://a.aliexpress.com/_Euul7UY i jak oceniasz wykonanie tego foldera ,stal ? Edytowane 14 Grudnia 2024 przez Mundurowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Dobry , planuje zakup noża , taki w kieszeń i na ryby i na grzyby. Na codzień korzystam z multitoola z ostrzem ze stali 154cm , wszystko ok ale czasami brakuje mi dlugości ostrza, nie znam się kompletnie a szukając znalazłem o taki w dobrej cenie Ruike M126-TZ. Ostrze z multitoola dobrze trzyma ostrość i tak się zastanawiam nad nożem z tego samego materialu. Warto iść w tą marke ?Nie chce mi sie sprawdzać modelu … ach te numery …Ale Ruike robi B. Dobre noże. A w tej cenie wręcz świetne. Mam kilka, używam, lubię, katuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalsky Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Nie chce mi sie sprawdzać modelu … ach te numery …Ale Ruike robi B. Dobre noże. A w tej cenie wręcz świetne. Mam kilka, używam, lubię, katuję.smarujesz , konserwujesz jakos mechanizm zamykania ostrza? Nie moge znależc informacji na temat łozyska , jaki to material i czy nie łapie rdzy przy kontakcie z woda , wilgocia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Nie. Jedynie jak zaleję jakimś sokiem i musze myć pod ciśnieniem to po wytrzepaniu wody uzupełniam oliwką do noży (ze ślizgowym łożyskiem). Nic im się nie dzieje. A naprawdę katuję te swoje nożyki.Szwagier dał radę łożysku w Ganzo ale zostawił na pare miesięcy w bakiście w słonej wodzie - wiec bym tego nie traktował jako wyznacznik U mnie jedyne łożysko jakie raz stukało to w Boker Plusie. Ale coś musiało podejść bo po odkręceniu i ustawieniu przestało i na razie jest spokój. Prędzej ten nóż zgubisz niż mu coś zrobisz Tylko sobie wybrałeś śliski i strasznie drogi. Podobny w sandviku kupisz ponizej 200pln. W tej cenie co wkleiłeś to masz taki w sandviku i pertified fish’a z K110 do kompletu … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Trollsky Mandu XL MagnaCut, dobrze leży w łapie???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalsky Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Tylko sobie wybrałeś śliski i strasznie drogi. Podobny w sandviku kupisz ponizej 200pln. W tej cenie co wkleiłeś to masz taki w sandviku i pertified fish’a z K110 do kompletu …[/quoteTen akurat mi się spodobal dałem 3 stówki . Fajnie że te łożyska problemów nie sprawiają , bo podoba mi się to otwieranie . Zaopatrze się w jakąs oliwkę tylko , coś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi