jabadaonbis Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego To już prawie dla zawodowca ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Oj tam oj tam, to "tylko" ok. 7 szt. woblerów made in japan lub hand made...:-) za to tnie jak laser Edytowane 22 Lutego przez sslonio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca (edytowane) Do kuchni. Nie żadne cudo ale bywa, że komuś wystarcza nóż, który nieźle trzyma ostrość a podostrzony tnie, bez większych zastrzeżeń.Ja tak mam i powiem tak. Bije nożyk firskasa na głowę a kosztuje 1/3 ceny.Polecamhttps://photos.app.goo.gl/E7JTMtbWurBi27ct6 Edytowane 3 Marca przez popper 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Mnie kusi Global G-2, w recenzjach allegro ma ocenę 5,0/5,0, przy czym ocen jest ponad 200, a to nieczęsto się zdarza Jego rękojeść wypełniona jest piaskiem, który przemieszcza się podczas ruchu dłoni, cogwarantuje doskonałe wyważenie - tak przynajmniej tak piszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Mnie kusi Global G-2, w recenzjach allegro ma ocenę 5,0/5,0, przy czym ocen jest ponad 200, a to nieczęsto się zdarza Jego rękojeść wypełniona jest piaskiem, który przemieszcza się podczas ruchu dłoni, cogwarantuje doskonałe wyważenie - tak przynajmniej tak piszą ss.pngPamiętam n lat temu, na obozie harcerskim też obowiązywała teoria o piasku w nożach do rzucania , mało tego najlepsze i najdroższe egzemplarze miały wydrążoną rękojeść i w środku rtęć (!) - te z kolei nie wymagały żadnych umiejętności i zawsze leciały ostrzem do celu :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Z cyklu, chwalę się Kolejny nożyk w kolekcji.Stali nc11lv (d2) 4mm, 59 hrc.Długość 248mm, ostrego 128mm, wysokość 33mm, szlif pełny,Na rękojeści orzech amerykański.Waga 188ghttps://photos.app.goo.gl/6wEAaqzCoZ4VhyjC6Kurde ładny jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca Pamiętam n lat temu, na obozie harcerskim też obowiązywała teoria o piasku w nożach do rzucania , mało tego najlepsze i najdroższe egzemplarze miały wydrążoną rękojeść i w środku rtęć (!) - te z kolei nie wymagały żadnych umiejętności i zawsze leciały ostrzem do celu :) Też mi się z nożami z rtęcią skojarzyło, ale chyba ta technologia jakoś nie przyjęła się nawet w najdroższych opcjach. Globala nigdy nie miałem w ręku, nawet nie zastanawiałem się nad tymi nożami ze względu na metalową rękojeść - zimne, twarde, śliskie. W tym modelu może dziurki dają lepszy chwyt, za to mogą być idealnym miejscem na gromadzenie się brudu. Natomiast jeśli ten design akurat się podoba i mycie szczoteczką rękojeści nie przeraża to pewnie na własny użytek się sprawdzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca (edytowane) Z perspektywy kuchennego wyrobnika mogę powiedzieć, że z gównem gorszym, niż Global G-2, nie miałem do czynienia.Tępi się od patrzenia na to, a ostrzenie to syzyfowa praca; w dodatku niewygodne w garści, a źle wyważone do "pinch-grip".Hinduski stażysta u mnie w pracy otwierał takim puszki, i choć na głos musiałem to potępić, w duszy mu kibicowałem.Z produktów z tej półki MAC oferuje znacznie więcej, ale nawet Mora Frosts bije Globala na głowę. Oczywiście YMMV, jakkolwiek IDC Edytowane 4 Marca przez Marvin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca Małe ustrojstwo, ale jak skutecznie weryfikuje umiejętności ostrzącego. kt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca Dorzucę swoje dwa grosze Z tanich kuchenniaków dobre opinie ma santoku Tefal Ice Force. Ja sobie kupiłem santoku od alego ze stali 1.4116 (a najpewniej jej chińskiego odpowiednika) i chociaż to jeden z tańszych noży kuchennych jakie posiadam, to jednocześnie jeden z moich ulubionych i najczęściej używanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 8 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca Hehehehe może ktoś się skusi ... https://allegro.pl/oferta/noz-cultrotech-custom-carbon-fiber-svarn-ii-midtech-s-e-rarytas-17028139963?reco_id=f3dba955-fc35-11ef-ab8d-ea80a1be8798&sid=ed2bed0d3f2e30acfa7133778aa2895e573ae547c9d3f0b1ff37910e3c4de20f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 8 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca Hehehehe może ktoś się skusi ... https://allegro.pl/oferta/noz-cultrotech-custom-carbon-fiber-svarn-ii-midtech-s-e-rarytas-17028139963?reco_id=f3dba955-fc35-11ef-ab8d-ea80a1be8798&sid=ed2bed0d3f2e30acfa7133778aa2895e573ae547c9d3f0b1ff37910e3c4de20fAkieat taki do otwierania puszek, rzucania w drzewa, orania ziemi [emoji23] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 8 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca Hehehe ciemno się zrobiło, nudno, myślę obejrzę toto na zdjęciach. - Ostrze nieosiowo gorzej niż w dzisiejszych chińczykach w których to się raczej nie zdarza. Ale to pewnie wyróżnik ruskiego rękodzieła. Ostrze ucieka na lewo ... no bo gdzie ma uciekać?- Na ręcznie wypisanym certyfikacie napisane jak byk materiał : Tuman - nie wiem tylko czy dotyczy to rękojeści czy ... klienta? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca (edytowane) . Edytowane 9 Marca przez Bury knives Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca (edytowane) Hehehe ciemno się zrobiło, nudno, myślę obejrzę toto na zdjęciach. - Ostrze nieosiowo gorzej niż w dzisiejszych chińczykach w których to się raczej nie zdarza. Ale to pewnie wyróżnik ruskiego rękodzieła. Ostrze ucieka na lewo ... no bo gdzie ma uciekać?- Na ręcznie wypisanym certyfikacie napisane jak byk materiał : Tuman - nie wiem tylko czy dotyczy to rękojeści czy ... klienta?w tym przypadku ewidentnie ten napis dotyczy tego co o ogląda zdjecia po ciemku.sprawdz moze wiecej znajdziesz uciekajacych ostrzy,bo ja za cholerę nic takiego nie widze,a kilka lat ich obserwuje. Tytan,timascus,kamienie szlachetne,stale najlepszej jakosci,i niesamowita perfekcja wykonania....ale taa ruskie-duzo kasy kosztujeŁeee to krzywe,zle spasowane i w ogole doopa nie nóż,chinskie lepsze https://www.instagram.com/cultrotech_knives/https://www.instagram.com/zinchenko_valentin_cultrotech/ Edytowane 9 Marca przez Bury knives 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Chłopie żart. Ktoś chce wydać 13 koła wolno mu. Co do braku osiowości, nie żart. Przyjrzyj się dokładnie zdjęciu. Zdjęcie jest zrobione pod kątem, żeby wyglądało ok. Ale widać że ostrze jest nieosiowo co już w sprzęcie za taką kasę jest …. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Chłopie żart. Ktoś chce wydać 13 koła wolno mu. Co do braku osiowości, nie żart. Przyjrzyj się dokładnie zdjęciu. Zdjęcie jest zrobione pod kątem, żeby wyglądało ok. Ale widać że ostrze jest nieosiowo co już w sprzęcie za taką kasę jest ….Chłopie to jak piszesz w formie żartu to dodajesz-hehe,ikonke ..a tak na proste rozumowanie,w tej klasie materiałow,wykonczenia,za ta kasę,ty myslisz ze zrobili by taki błąd,który jest najbardziej wychwytywany i zauwazalny czyli zwalone BP (osiowość)??? no prosze cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Tutaj w tym wiejskim uśmiercaczu obuchowo siecznym też chyba brak osiowości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Tutaj w tym wiejskim uśmiercaczu obuchowo siecznym też chyba brak osiowości. No widac po zdjeciu,że nie w osi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Napisałem chyba , ale to musi określić snafca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Co by nie było,że u nas nie umią-herman knives tez daje radehttps://polishcustomknives.pl/noz-skladany-folder-dragonfly-360-black-timascus-full-dress-herman-knives.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Jak szaleć, to szaleć.... https://www.williamhenry.com/monarch-fable.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Czasem fotografia przekłamuje rzeczywistość. W naszym hobby najczęściej widać to, w przypadku fotografowania uzbrojonych szczytówek. Przelotki, zdarza się, wyglądają jak zgięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Nie mam drogich noży na ryby i pewnie nie będę miał. Czasami wystarczy małe potknięcie podczas brodzenia i noż w wodzie ... I o ile w takiej do kolan czy nawet połowy ud z małym uciągiem szanse na odnalezienie są to to w takiej od pasa w górę już raczej nie. Alle jak to już zostało wielokrotnie napisane każdemu według potrzeb ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Import prywatny: Shirogami, 12 cm i Aogami 16,5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi