DawidGno Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Witam ! Potrzebuję pomocy w znalezieniu łożysk do abu C3 4600 , najlepiej ceramiczne , lub inne które pomagają w osiągnięciu nieco dalszych rzutów . Jaki rozmiar łożysk należy szukać ? Mile widziane linki do owych. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Na prawdę nikt nie zna rozmiaru ?? Przecież były jakiś czas temu nawet w ofertach sprzedarzy owe - tylko wtedy jeszcze nie miałem c3 i nie pamiętam !Chodzi mi o łożysko to pod znaczkiem abu oraz to w szpulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Nie mam, ale stawiam na 4x10x4, wg google. http://www.mikesreelrepair.com/abec-ceramic-bearing-upgrade- p-6352.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 No już coś ja tak patrze i u siebie widzę że łożysko mam tylko w szpulce , bo to pod znaczkiem to tylko tulejka Czyli teraz szukać w PL takowych. Jaka jest w sumie różnica między łożyskiem ceramicznym a hybrydowym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 A kupiłbyś suwmiarkę, co? Przydaje się. W PL, ciężko CI będzie o szybkie ceramiki. Tak BTW, po co Ci do rozmiaru 4600 szybkie łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 A kupi się kupi. Inaczej - może w sumie nie tyle szybkie co w ogóle tam włożyć łożysko , zamiast tulejki. Takowe ? http://lozyskaceramiczne.pl/product_info.php?products_id=153 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Jeśli mogę coś doradzić. Co prawda, nie w tym modelu ale przerabiałem taką wymianę. Co mogę doradzić to daruj sobie to łożysko, ono jest klasy P0 czyli innymi słowy ABEC #1. Za to łozysko z wysyłką zapłacisz 30zł. Za tą cenę, jeśli już koniecznie chcesz poszukaj w jakimś sklepie metalowym jakiegoś stalowego w klasie P6=ABEC #3, wystarczy. Może nawet coś lepszego znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi