Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem dzisiaj jak chodzi tobiasz. Tomku zrobiłeś dokładnie to, co chciałem. Super i w prowadzeniu i w opadzie.

Co prawda ryby jeszcze tego nie potwierdziły ale na bank potwierdzą jeszcze :lol:

PS.

Dodać zapomniałem. Zasięg niebotyczny :huh: .

Bez większego wysiłku, snuje niemal cały zapasik 20 funtowego P-line'a, z mojej Infinity-Q 3000, w zestawie z kijkiem Daiwa Cima.

Witam,

woblerów masa, pięknych woblerów, ale trochę się pogubiłem :(

Czy mógłbyś @Tomy skatalogować i wystawić zdjęcia z opisem poszczególnych modeli np w jakimś artykułe. Myslę, że bardzo by to pomogło. Pewnie każdy z forumowiczów chętnie by poczytał o Twoim warsztacie i dokonaniach w tej materii.

Pozdrawiam

Tarłoś

Będzie katalog,będą filmy i będzie mniej wzorków.Mnóstwo to jest projektów{prototypów}.Każdy pracuje dobrze lub bardzo dobrze ale zostają tylko te the best.Trochę wobków poszło w Polskę i nie tylko za darmo do testów na różnych wodach.Fotki z rybami przychodzą i to jest dla mnie wykładnikiem który łowi mocno,który średnio plus opinie ludzi co by tu zmienić w danym modelu,jak to widzą itd.Boleniowych mam na tą chwilę wytypowanych pięć:Raptor 6cm 7g,7cm-9g,8cm-12g {wobki ze sterem} i Nowy Sauron 9,5cm 22g {bez sterowiec}.Jaziowe i pod Brzanę dwa-3,5cm-6,5g i 3,5cm-11g.

No nie powiem żeby mnie te obcinki specjalnie martwiły :lol:

Potwierdzam Tomku, gryzą szczupłe. Nie wiem dokładnie jaki model wobka, ze sterem, bodaj 7cm - brałem od Ciebie jakoś na koniec stycznia. W weekend w odrzanej klatce przy średnio-szybkim prowadzeniu uderzył taki 70cm+, jednakowoż bez obcinki.

Myślałem, że mam życiówkę bolka :unsure:

To ze sterem Raptorek musiał to być w starym malowaniu :D .No i tak kto ogląda wątek ten niech wie:

Jutro o godz.2,30 RANO!!!wstawiam wobka Kleniowo Jaziowego X-T.baitza free do testów kto pierwszy napisze w wątku hasło:

RAZ,DWA,TRZY MÓJ ten wygrywa.FREE-wobek i wysyłka priorytetowa.

Zapraszam :o :o :o

No od razu piszę.Wobek ma taką pracę że sznurówki w butach się rozwiązują i po dłuższym łowieniu istnieje zagrożenie chorobą wibracyjną :o .Ok.forumiaki-Nowy Raptor 8cm 12g o pracy ostrej i bardzo drobnej.Praktycznie ukończony{przed stałym wklejeniem sterów}.Bardzo lotny,bardzo stabilny i mam nadzieję bardzo łowny.Niebawem testy :D

post-1204-1348915502,2046_thumb.jpg

post-1204-1348915502,3967_thumb.jpg

post-1204-1348915502,4691_thumb.jpg

Witaj.Mi dzis tez szczupaki pożarły dwie gumki Rh i jednego wobka boleniowego kolegi z tego forum.Masakra.Mam pytanko odnosnie tych ósemeczek. Jaka jest ich praca w porownaniu z raptorkirm siodemką.Taka sama czy z goła odmienna.Musze dokupic pare wobkow na rapiszony i zastanawiam sie ktore. :mellow:

Tomy, ręcznie, sam wycinasz tak dużą ilość sterów do swoich woblerków? Czy kupujesz gotowe stery?

Sam ale myślę o zatrudnieniu młodej Chineczki do robótek ręcznych.Tak myślę komuś zlecić zrobienie wykrojników do sterów to chyba będzie najlepsze rozwiązanie.No wstawiam Koledzy surówkę wobka X-T.bait-hasłoRAZ,DWA,TRZY MÓJ zaczynamy dzisiaj o godzinie 2,30 kto pierwszy ten wygrywa-wobek FREE wraz z wysyłką na Polskę.Malowanie będzie miodzio.

post-1204-1348915504,1962_thumb.jpg