pampi Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 do ,,dupy z taką robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Tomy starczy juz tych boleniowek <_< Zapodaj cos lepiej pob brzanke bo u mnie sezon sie niebawem zaczyna,a nie ma z czym na ryby isc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Tomy starczy juz tych boleniowek <_< Zapodaj cos lepiej pob brzanke bo u mnie sezon sie niebawem zaczyna,a nie ma z czym na ryby isc Albo pod szczupłego, może jakiegoś jerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Pod Brzankę będą Mifki bo sam chcę w tym roku troszkę popróbować z tą rybką,natomiast wszelkie sumowce,jerki,owady odpuszczam całkowicie.Doba za krótka no i nie łowię na to więc i doświadczenia brak a wole zgłębiać to co już jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 nowy Sauron miazga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Sprawdziłem dzisiaj jak chodzi tobiasz. Tomku zrobiłeś dokładnie to, co chciałem. Super i w prowadzeniu i w opadzie.Co prawda ryby jeszcze tego nie potwierdziły ale na bank potwierdzą jeszcze PS.Dodać zapomniałem. Zasięg niebotyczny . Bez większego wysiłku, snuje niemal cały zapasik 20 funtowego P-line'a, z mojej Infinity-Q 3000, w zestawie z kijkiem Daiwa Cima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Sprawdziłem dzisiaj jak chodzi tobiasz. Tomku zrobiłeś dokładnie to, co chciałem. Super i w prowadzeniu i w opadzie.Co prawda ryby jeszcze tego nie potwierdziły ale na bank potwierdzą jeszcze Z tym Tubisem to sam siebie zaskoczyłem .Boleniówki na tym wzorku właśnie w toku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Panowie RAPTOREK siódemeczka wymiata Dzis pobita życioweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 No nie powiem żeby mnie te obcinki specjalnie martwiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam,woblerów masa, pięknych woblerów, ale trochę się pogubiłem Czy mógłbyś @Tomy skatalogować i wystawić zdjęcia z opisem poszczególnych modeli np w jakimś artykułe. Myslę, że bardzo by to pomogło. Pewnie każdy z forumowiczów chętnie by poczytał o Twoim warsztacie i dokonaniach w tej materii.PozdrawiamTarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Będzie katalog,będą filmy i będzie mniej wzorków.Mnóstwo to jest projektów{prototypów}.Każdy pracuje dobrze lub bardzo dobrze ale zostają tylko te the best.Trochę wobków poszło w Polskę i nie tylko za darmo do testów na różnych wodach.Fotki z rybami przychodzą i to jest dla mnie wykładnikiem który łowi mocno,który średnio plus opinie ludzi co by tu zmienić w danym modelu,jak to widzą itd.Boleniowych mam na tą chwilę wytypowanych pięć:Raptor 6cm 7g,7cm-9g,8cm-12g {wobki ze sterem} i Nowy Sauron 9,5cm 22g {bez sterowiec}.Jaziowe i pod Brzanę dwa-3,5cm-6,5g i 3,5cm-11g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 No nie powiem żeby mnie te obcinki specjalnie martwiły Potwierdzam Tomku, gryzą szczupłe. Nie wiem dokładnie jaki model wobka, ze sterem, bodaj 7cm - brałem od Ciebie jakoś na koniec stycznia. W weekend w odrzanej klatce przy średnio-szybkim prowadzeniu uderzył taki 70cm+, jednakowoż bez obcinki. Myślałem, że mam życiówkę bolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 To ze sterem Raptorek musiał to być w starym malowaniu .No i tak kto ogląda wątek ten niech wie:Jutro o godz.2,30 RANO!!!wstawiam wobka Kleniowo Jaziowego X-T.baitza free do testów kto pierwszy napisze w wątku hasło:RAZ,DWA,TRZY MÓJ ten wygrywa.FREE-wobek i wysyłka priorytetowa.Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 ...wcześnie się dzisiaj nie położę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Trzeba będzie pilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 będziemy próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 No od razu piszę.Wobek ma taką pracę że sznurówki w butach się rozwiązują i po dłuższym łowieniu istnieje zagrożenie chorobą wibracyjną .Ok.forumiaki-Nowy Raptor 8cm 12g o pracy ostrej i bardzo drobnej.Praktycznie ukończony{przed stałym wklejeniem sterów}.Bardzo lotny,bardzo stabilny i mam nadzieję bardzo łowny.Niebawem testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 No i po testach.Pod wieczór się zmyli wędkarze i jedno branie,tępe przytrzymanie w nurcie po nim jedno szarpnięcie,drugie,zjechałem z opaski i poooszło z wobkiem w pi...u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Raptorki 5,8cm ok.7-8g po pierwszym malowaniu.Wersja z jedną kotwiczką brzuszną w sumie Boleń ładuje głównie w to miejsce po za tym przy tak małym rozmiarze wobka i tak cały ląduje w pysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witaj.Mi dzis tez szczupaki pożarły dwie gumki Rh i jednego wobka boleniowego kolegi z tego forum.Masakra.Mam pytanko odnosnie tych ósemeczek. Jaka jest ich praca w porownaniu z raptorkirm siodemką.Taka sama czy z goła odmienna.Musze dokupic pare wobkow na rapiszony i zastanawiam sie ktore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Akcja jest praktycznie taka sama jak 7mek.Tak i jeszcze zrobiłem sterowca 11cm 16g ze sterem a już miałem nic nie wymyślać 11stka ma oczka z drutu 1mm a ster z poliwęglanu 1,5mm.Wersja robocza-prototyp- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Tomy, ręcznie, sam wycinasz tak dużą ilość sterów do swoich woblerków? Czy kupujesz gotowe stery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Tomy, ręcznie, sam wycinasz tak dużą ilość sterów do swoich woblerków? Czy kupujesz gotowe stery?Sam ale myślę o zatrudnieniu młodej Chineczki do robótek ręcznych.Tak myślę komuś zlecić zrobienie wykrojników do sterów to chyba będzie najlepsze rozwiązanie.No wstawiam Koledzy surówkę wobka X-T.bait-hasłoRAZ,DWA,TRZY MÓJ zaczynamy dzisiaj o godzinie 2,30 kto pierwszy ten wygrywa-wobek FREE wraz z wysyłką na Polskę.Malowanie będzie miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 X-T.bait-hasłoRAZ,DWA,TRZY MÓJ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponda Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 RAZ,DWA,TRZY MÓJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi